"יש מי שמנצלים את התקופה הכואבת הזאת": בהמשך לסערת הפרסומים ברשתות החברתיות, לפיהם חשודים נצפו כשהם מצלמים ומתעדים בתים פרטיים בערי המרכז, מבקש דובר המשטרה, נצ"מ אלי לוי, להרגיע את הרוחות. בריאיון ל-ynet Live הוא מבהיר כי נבדקו עשרות דיווחים, מבקש להמשיך לשמור על ערנות ולדווח למשטרה אבל לא לזרוע פאניקה ברשתות החברתיות. צפו בריאיון המלא:
"הצונאמי הזה תפס תאוצה אתמול", מספר נצ"מ לוי, "גם אני כדובר משטרת ישראל קיבלתי מאות פניות מעיתונאים ומחברים, וגם שאר הקצינים אצלנו במשטרה. כל אירוע שמתויג לפי עיר או נקודת ציון במחוז כזה או אחר, מטופל ונבדק ספציפית. נכון לאתמול אחרי חצות, בכל עשרות האירועים והפרסומים שנבדקו - נשללה האפשרות שמדובר בפח"ע".
בצהריים מסרה המשטרה בהמשך לפרסומים השונים העולים ברשתות על תמונות של אנשים חשודים כי בכלל האירועים שנבדקו עד כה לא עלה כל חשד ביטחוני". עוד ציינו במשטרה כי ככלל ובטח בימים אלו כל דיווח מסוג זה מטופל במהירות וביסודיות על ידי כל תחנה בגזרתה שנמצאת בקשר ישיר עם הרשות המקומית, והפיצו תמונות לדוגמא שהועלו ברשתות לצד תוצאות הטיפול בהן.
אתם יודעים מי האנשים האלה שמצולמים במצלמות האבטחה?
"בחלק מהמקרים מדובר בתמונות וצילומים שהם לא אותנטיים לתקופה הזאת. תיעוד של אנשים שצילמו בתים לא על רקע פח"ע, נמצא ברשתות החברתיות ואנשים פשוט מתחילים לשרשר את זה וליצור את הפאניקה הזאת. אנחנו בודקים הכול. זה המקום גם לבקש: תמשיכו להציף מול המשטרה כל פרסום כזה כדי שנוכל לבדוק. אנחנו בודקים גם בציר המחוזי וגם באמצעות מחלקת הסייבר שלנו".
אתה חוזר ואומר שבדקתם ובכל זאת יש הרבה דיווחים כאלה. מה יכול להיות ההסבר?
"קודם כל אפשר גם לפנות אליי עם דיווחים באופן אישי, לא צריך את כל הביורוקרטיה. אני ממליץ גם לפנות למוקד 100 של המשטרה. אבל הדבר הכי חשוב זה לא להמשיך ולשרשר את האירועים האלה. זה רק זורע עוד ועוד פאניקה. אנחנו הגענו לאנשים ספציפיים שהתלוננו בימים האחרונים ושללנו פח"ע. יש מי שמנצל את התקופה הזאת שהיא קשה וכואבת לכולנו".
יכול להיות שמדובר בגורם זר, אולי איראני, שמנסה לעורר בהלה בציבור הישראלי?
"איראני זה פחות משטרה ישראל ויותר השב"כ. ברגע שהחקירה תבשיל לכך ואם יגלו שיש פה גורם מבחוץ - כמובן שיודיעו לציבור. כרגע ברמת המשטרה אם את כתושבת מתקשרת ומציפה מולנו את הפייק ניוז הזה אנחנו מטפלים. אני שוב מבקש - לא לתת יד לזריעת הבהלה".
אם לא פח"ע - מה זה כן?
"אני שוב חוזר. חלק מהתמונות לא אותנטיות, לא מהתקופה הזאת, הן לא קשורות לימי הלחימה. אפשר לאסוף את הדיווחים ולהעביר אליי ואנחנו נבדוק הכול".
בכל הפוסטים האלה אנחנו רואים קריאות להקים כיתות כוננות בערים. מה חושבים על זה במשטרה?
"כיתות כוננות זה דבר מבורך. אם אזרח רוצה להיות חלק ממערך המתנדבים של משטרת ישראל ולהיות מוכשר מלשון הכשרה, להיות חלק מכיתת כוננות, אנחנו כמובן בעד. גם אני גר ביישוב קהילתי בצפון. גם אצלנו ייפתחו כיתות כוננות. אני מגיע כל לילה מאוחר, יוצא מאוד מאוד מוקדם ורואה את המתנדבים שלנו עומדים בכניסות וביציאות מהיישובים. אני רואה את זה בכל רחבי הארץ. צריך להבין, אנחנו במלחמה".
גם בניינים בתל אביב מתארגנים עם כיתות כוננות.
"אין בעיה. כל מי שרוצה להיות חלק ממערך המתנדבים של משטרת ישראל מוזמן לעשות את זה. יש לנו עשרות אלפי מתנדבים. אגב, בתקופת המלחמה יש יותר מ-17 אלף מתנדבים פעילים של משטרת ישראל, ועוד כאלף גימלאים שאף אחד לא היה צריך לקרוא להם בצו שמונה, הם פשוט התייצבו ביום הראשון ואמרו אנחנו פה. גם אנחנו כמשטרה ספגנו אבדות קשים מאוד של גיבורים וגיבורות של משטרת ישראל שעמדו מול חוליות המחבלים, ואפשר להבין את הציבור שרוצה להיות חלק מכיתת כוננות, רוצה לשמור על היישוב שלו, על הבית שלו, על הילדים שלו. כל מי שירצה להתנדב למשטרה ויכול לעשות את זה אנחנו נקבל אותו בברכה".
עוד נמסר מדוברות המשטרה: "למען הסר ספק, נבהיר כי מדובר בעובדי חברת ניקיון שתיעדו את המבנה, לאימות הכתובת הנדרשת מול בעל החברה, לאחר שהגיעו לכתובת שגויה לביצוע העבודה. עוד נבהיר, כי סרטונים ותמונות נוספות המיוחסות לכאורה לאירוע המדובר, נבחנו ונמצא כי אינן קשורות למועד ולעיר הנ"ל וכל שרשור בנושא, מייצר פאניקה מיותרת בציבור ולפיכך יש להימנע מכך. משטרת ישראל שבה וקוראת לאזרחים להמשיך ולגלות ערנות ולהתקשר בזמן אמת למוקד 100 בכל אדם או אירוע חשוד".