5,810 ישראלים אובחנו אתמול (יום א') כחיוביים לקורונה. כך עולה מנתוני משרד הבריאות, שהועברו באיחור ניכר בשל עדכון נתונים שמתעכב. החדשות הטובות הן ששיעור החיוביים ממשיך לרדת ואתמול הוא עמד על 5.31% - הנתון הנמוך מאז 19 באוגוסט. בניגוד לדיווחים ולפיהם רבים הלכו להיבדק באופן מיוחד לפני ארוחות החג, עדכנו במשרד הבריאות כי אתמול נערכו כ-115 אלף בדיקות - רחוק מאוד מהשיא שעומד על יותר מ-150 אלף בדיקות ביום.
כאמור, משרד הבריאות לא פרסם נתונים נוספים על התחלואה, אך מנתוני מרכז המידע והידע עולה כי נכון לשעות הבוקר היו מאושפזים 689 חולי קורונה במצב קשה.
בדו"ח היומי של אמ"ן נכתב כי מדדי התחלואה עודם גבוהים מאוד, אולם רובם בסימן ירידה ונראה כי מגמת העלייה נבלמה. עוד נכתב כי לפחות לעת עתה, הודות להשפעת מנת החיסון השלישית, ניכרת ירידה במספר החולים שמצבם קשה בדגש על המחוסנים, וירידה במספר המאומתים החדשים בגילאי 60 ומעלה. עם זאת, מקדם ההדבקה (R), שממשיך לרדת, עדיין נמצא מעל 1.
עוד נכתב בדו"ח אמן כי "לצד הסימנים האופטימיים לבלימה מסוימת בתחלואה, נדרש עוד לעקוב בימים הקרובים ולראות כיצד משפיעה פתיחת מערכת החינוך והמפגשים בחגים והאם מגמת הבלימה נמשכת". עוד נכתב כי על מנת להתגבר על התחלואה בגל הרביעי, יש להמשיך בפעולות שננקטות על ידי הרשויות והציבור – בעיקר התחסנות נרחבת של הזכאים לכך, עטיית מסכות בחללים סגורים – כולל מחוסנים ומחלימים, וכן הקפדה על בידוד בנוסף לבקרה הדוקה על החוזרים מחו"ל.
מנתוני מרכז המידע והידע עולה עוד כי 49.9% מהמאומתים אתמול היו בני פחות מ-19, 30.2% בני 20 עד 39, 15.1% בני 40 עד 59 ו-4.5% בלבד בני 60 ומעלה.
ראש הממשלה נפתלי בנט אמר אתמול בישיבת הממשלה כי אחרי החגים ההורים שוב יתבקשו לבדוק את ילדיהם בבדיקות אנטיגן - לפני החזרה לגנים ולבית נספר. "אני מבקש שהפעם תהיה בדיקה גם במעונות לקטנים", אמר בנט.
בנט הנחה את מנכ"ל משרד החינוך יגאל סלוביק לבדוק היתכנות לביצוע בדיקות ביתיות שכאלו בקרב כלל התלמידים באופן קבוע אחת לשבוע או שבועיים, כדי למנוע כניסת תלמידים חיובים למוסדות החינוך ועל מנת לקטוע את שרשראות ההדבקה.
מנכ"ל משרד ראש הממשלה יאיר פינס אמר בישיבת הממשלה כי הכוונה היא להחיל תו ירוק על מערכת הבריאות, מערכת החינוך הפורמלית והבלתי-פורמלית ועסקים שהלקוחות שלהם מחויבים בתו ירוק. לדבריו, עובד שלא עושה חיסון ולא נבדק שהייתו בבית לא תזכה אותו בזכויות של מפוטר או של מי שהוצא לחל"ת. לדבריו, בגופים הממשלתיים יפעלו לפי המדיניות הזו והוא ייחשב כמתפטר.
המשנה ליועץ המשפטי לממשלה רז נזרי אמר כי "ההחלטה הזאת היא כדי שמחר עובד לא ילך לבית משפט ויגיד 'אני רציתי לעבוד ואתה פיטרת אותי'. יש לזה משמעות כלכלית כדי שלא נצא מופסדים מהאירוע הזה. בינתיים המדינה כמעסיק לא תעשה את זה עד שנתקן את החוק".