לפחות חמישה בני אדם נהרגו הבוקר (יום ה') במתקפת טילים רוסית על אוקראינה, שלכאורה כוונה לעבר תשתיות חיוניות אך בפועל פגעה גם בבנייני מגורים. ארבעה מחמשת ההרוגים נמנו בעיר המערבית לבוב, הקרובה לגבול עם פולין, והחמישי נהרג באזור דניפרופטרובסק. מתקפת הטילים הבוקר הייתה הגדולה ביותר של רוסיה על אוקראינה זה שלושה שבועות.
אזעקות הופעלו הלילה בכל רחבי המדינה, בכלל זה בקייב, ופיצוצים נשמעו בשני אזורים במערב הבירה. לדברי ממשלת אוקראינה, במסגרת המתקפה שיגרה רוסיה 81 טילים, בהם שישה טילי קינז'ל היפר-סוניים, וכן שמונה מל"טים מתאבדים מתוצרת איראן. קייב טוענת כי הצליחה להשמיד 34 מהטילים וארבעה מהמל"טים, אך הצבא האוקראיני אינו מסוגל ליירט את טילי הקינז'ל, וגם רבים מהטילים האחרים הצליחו לפגוע במטרות במדינה.
עיריית קייב הודיעה כי העיר הותקפה הן בטילים והן במל"טים מתאבדים, וכי במהלך המתקפה נפגעו מתקני אנרגיה. ראש העיר ויטלי קליצ'קו מסר כי בין השאר נפגעו רובע הולוסיבסקי ורובע סביטושינסקי, שניהם במערב העיר, ומכוניות נראו עולות שם באש. עשן היתמר ממפעל בהולוסיבסקי, והמשטרה חסמה את הגישה לאזור.
לדברי אוקראינה 15 טילים פגעו נוסף על כך בבנייני מגורים ובמתקני אנרגיה בחרקוב שבמזרח אוקראינה ובסביבתה, והפסקות חשמל דווחו בכמה אזורים בעיר. פיצוצים דווחו הבוקר גם באודסה, צ'רניהיב, דניפרו, לוצק וריבנה. זמן קצר אחרי המתקפה הודיעה חברת האנרגיה האוקראינית "אנרגואטום" כי שוב הופסק זרם החשמל למתקן הגרעין בזפוריז'יה – הפסקת החשמל השישית שם מאז כיבוש התחנה על-ידי הרוסים בתחילת המלחמה. הרוסים מחזיקים במתקן גם כעת.
הפסקות חשמל כמו זו שהוכרזה הבוקר בזפוריז'יה מאלצות את אנשי המתקן להסתמך על 18 גנרטורים המופעלים בדיזל, ומסוגלים לשמור את התחנה פעילה במשך עשרה ימים. מתקני גרעין, נזכיר, חייבים הספקת חשמל רציפה כדי להפעיל את מערכות הקירור שלהם ולמנוע התכה שתוביל לאסון גרעיני. "הספירה לאחור החלה", מסרה הבוקר "אנרגואטום" בהודעתה על הפסקת החשמל. הפקידים הרוסים שמונו על-ידי מוסקבה לנהל את האזור שבו שולטת רוסיה בזפוריז'יה טענו מצדם כי עצירת זרם החשמל למתקן הגרעיני היא "פרובוקציה אוקראינית". אחרי כשבע שעות מסרו האוקראינים כי זרם החשמל חודש.
המתקפה על אוקראינה הבוקר אירעה שעות אחרי ביקורו של מזכ"ל האו"ם אנטוניו גוטרש בקייב, שם קיים שיחות עם הנשיא האוקראיני וולודימיר זלנסקי. השיחות התמקדו במאמצים להאריך את הסכם התבואה שהושג בשנה שעברה, ושאִפשר לאוקראינה לייצא דגנים מהנמלים שלה בים השחור. הייצוא מאוקראינה נעצר למשך חודשים בשנה שעברה בגלל המצור הימי הרוסי, והעצירה ההיא איימה להביא למשבר מזון עולמי.
צבאו של ולדימיר פוטין מרבה בחצי השנה האחרונה לתקוף תשתיות חיוניות באוקראינה כדי להביא לקריסת מערכת החשמל והמים שלה, לשבור את רוחם של האוקראינים וכך לקרב את כניעתם. עם זאת תמונת הקרבות באוקראינה קפואה בעיקרה זה כמה חודשים: הרוסים נראים כמי שמתקרבים בימים האחרונים לכבוש את העיירה האסטרטגית בחמוט שבחבל דונבאס – עיירה שעליה הם נלחמים, תוך אבדות כבדות משני הצדדים, כבר שבעה חודשים – אך מעבר לכך שני הצדדים מתבצרים בגבולותיהם ונערכים כל אחד לפתוח במתקפה חדשה במהלך השבועות הקרובים.
במערב ממשיכים בינתיים לגייס תרומות לאוקראינה, בדמות טנקים, נגמ"שים וטילים לצבא, ובגדים, מזון ותרופות לאזרחים. אתמול הודיעה לטביה על תרומה יוצאת דופן: המדינה הבלטית החליטה לתרום לצבא אוקראינה ולבתי חולים אוקראיניים מכוניות שאותן היא החרימה מנהגים שיכורים. מאז תחילת השנה הוחרמו מנהגים לטבים כ-200 מכוניות כאלה. מדובר בנהגים שבדמם נמצא שיעור אלכוהול הגבוה מ-0.15%.