"לא יהיו היום טיעונים לעונש אני לא אסכים לזה", הכריזה אור בפתח הדיון. "אמא הכול יהיה בסדר, נר ראשון של חנוכה אל תבכי". לבסוף, אחרי שנקבע כי אור תיוצג על-ידי עו"ד יוסי סקה על אף התנגדותה, נקבע כי דיון הטיעונים לעונש אכן יידחה לשבוע הבא והיא תישאר לפחות עד אז במעצר.
עו"ד סקה אמר בתחילת הדיון שאור מסרבת שהוא ייצג אותה, והוא לא יכול לכפות עליה. "אני מייצגת את עצמי אני עומדת על כך", אמרה אור לשופטת דנה אמיר. "עמדתי לדין כשלא הייתי אמורה כי לא הייתי כשירה מבחינה פסיכיאטרית כמו שהמייצג שלי טוען. זה אומר שאני לא יכולה לייצג את עצמי כי אני מטופלת פסיכיאטרית והכול מבוטל. אם אני לא חשופה למערכת בעצמי, אני מודיעה שאני לא מקבלת את הטענה שאין לי בעיה פסיכיאטרית ועכשיו אני גם מודיעה שאני יכולה לייצג את עצמי". השופטת ביקשה ממנה להיות מיוצגת והבטיחה לה שתיתן לה לדבר גם ולייצג את עצמה לצד עורך הדין.
אור טענה: "ביום הראשון של הדיון רצתי לרשות המיסים לבקש ניירת כדי ללמוד את התיק כי לא עשיתי כלום ולא העלמתי מיסים, אני נקייה אין לי שקל. הם גנבו, הצד השני". לדבריה, "יש לי הצהרה של רשות המיסים מספטמבר 2019, שהם לא ימסרו לי את המסמכים כי החברות שאני נאשמת בהן, אני בכלל לא הבעלים שלהן". אור הוסיפה: "מצד אחד מאשימים אותי ומצד שני אני לא הבעלים של החברות? אני באמת שואלת למה לא דנו בזה. לקחתם לי את הילדים, הכנסתם אותי לבדיקות פסיכיאטריות. אם ניהלתי את התיק ולא הייתי כשירה תוציאו את זה, לא צריך חוות דעת".
השופטת השיבה לה: "לא הגעת למועד הכרעת הדין. שוחררת ממעצר, נתתי לך מספר ימים לצאת לאירוע משפחתי, נתתי לך לאחר מכן עוד חודש ימים ושוב לא הגעת לדיון. עכשיו אני מפצירה בך שעו"ד סקה ייצג אותך. אני אשקול את הטענות שלך במלוא הרצינות". אמה של אור התחננה בפניה שתקשיב לשופטת: "בבקשה ענבל תני לו, תקשיבי לו בבקשה. תני לעורך דין לייצג אותך". אור השיבה לה: "אוציא את האמת שכולם ידעו".
השופטת קבעה כי עו"ד סקה ייצג את אור על אף התנגדותה. אמה של אור אמרה בתגובה: "היא לא אוכלת ולא שותה במעצר, אני חייבת לקחת אותה הביתה. היא מסכנה, היא סובלת אני רוצה לעזור לה לקבל את הייצוג". בעקבות התנגדותה של אור לייצוג, אמר עו"ד סקה לשופטת כי ההגנה לא ערוכה לשלב הטיעונים לעונש - וזו, כאמור, קבעה שהדיון יידחה ליום שני.
כשבית המשפט ניגש להחליט אם אור תישאר במעצר, התייחסה השופטת אמיר לתקריות הקודמות שאירעו, וציינה כי אמה לא תוכל להיות ערבה לה במקרה שתועבר למעצר בית. עו"ד סקה הדגיש בפני השופטים כי ״איזוק אלקטרוני הוא לא האופציה״.
אור התרעמה, וקראה: ״אזיק אלקטרוני? זו בדיחה? היא רוצה להתעלל בי עוד? להשאיר עוד במעצר? בסך הכול לא הגעתי לדיון ושלחתי את המשפחה שלי. תפסיקו להתעלל בי עם הברזלים האלה. אתם רומסים את הזכויות המינימליות שלי״.
אור נשלחה לבדיקה פסיכיאטרית לפני הדיון האחרון שהתקיים בעניינה בחמישי שעבר, שבו הודיע בית משפט השלום בעיר כי היא נמצאה כשירה לעמוד לדין - שכן לפי הממצאים של הבדיקה "ההתנהלות שלה היא מניפולטיבית, שנועדה לשבש את ההליך". בתום הדיון נקבע כי אור תישאר במעצר במהלך אותו שבוע, עד לדיון שמתקיים היום, ובמקביל עורכי דינה יצטרכו לספק מסמכים על אודות חוות דעת פסיכיאטרית נוספת מעברה.
נציגת התביעה סיפרה בדיון הקודם על הממצאים הפסיכיאטריים: "הפסיכיאטרית מתארת שהנאשמת סירבה לענות לשאלות בנוגע לכתב האישום, והתרשמה שיש תכנים שענבל רוצה למסור ואחרים שהיא מנסה להימנע מהם במכוון. הנאשמת מבינה היטב את ההליך ואת המתרחש".
במהלך הדיון הקודם, אור התפרעה והוצאה מאולם בית המשפט: "גנבתם לי הכול, לקחתם לי את הילדים. מי זאת מדינת ישראל שאומרת שעשיתי לה את הדברים האלה? אי-אפשר לשמוע את זה, זה שקר".
אור הורשעה בחודש שעבר בכל סעיפי כתב האישום נגדה - שהוגש ב-2019 - ובהם ריבוי עבירות מע"מ, עבירות מס, אי-הגשת הצהרת הון ועבירה לפי חוק הגנת הצרכן. כמו כן, הורשעה בעבירות זיוף ועבירות מרמה בנסיבות מחמירות שבוצעו כלפי לקוחותיה וכלפי מנהל סניף בנק. השופטת דנה אמיר קבעה בהחלטתה כי החברות שהיו בשליטתה בקבוצות רכישה "ביצעו עבירות מס בכוונה להתחמק מתשלום מס בגין עסקות של 80 מיליון שקל". הפרקליטות דרשה שיוטל על אור עונש מאסר של בין 8 עד 12 שנה.
הפרקליטות, כאמור, ביקשה להאריך את מעצרה עד תום ההליכים, אחרי ש"נעלמה" ולא הגיעה לדיון בעניינה, ונעצרה בביתה. זאת, על רקע התנהלות בעייתית שהציגה במהלך משפטה כשאיחרה לדיונים, התפרצה, ביקשה לפסול את השופטת ואף ביקשה הפסקה בדיון, ולא חזרה. בדיון נוסף בבית המשפט, כאמור, היא נשלחה לאותה בדיקה פסיכיאטרית והתפרעה גם אז - תוך שהיא מכנה בין היתר את השופטת "גברת עמלק".