אלפי חרדים יצאו היום (שני) להפגנת מחאה בערד בראשות רבנים וחברי כנסת. זאת כשברקע הצתת עסקים בבעלות חרדים במרכז המסחרי בעיר וההסתה המתמשכת כלפי הציבור החרדי שטוענים לה אנשי חסידות גור. זאת אף שנער בן 17 נעצר בחשד להצתה אך מחקירתו עלה כי הרקע למעשה לא היה התנכלות לציבור החרדי.
ח"כ יעקב ליצמן נאם נגד ראש העיר, עו"ד ניסן בן חמו, ואמר כי "לולא החרדים בערד זו הייתה עיר הבירה של הסודנים". לדברי המפגינים, "ההפגנה היום היא לא נגד אלא בעד. היא בעד הזכות לחיות בארצנו הקדושה, בעד שכל אחד יוכל לחיות את חייו לפי הציווי האלוקי".
"תראו את ההבדל בין ההפגנה פה לבין בלפור", אמר ח"כ ליצמן. "אם היו כאן תמונות של דחיפות כולם היו מדווחים על זה, אבל כשהחרדים שומרים על ההנחיות לא ידברו על זה כמעט. אני רוצה שהמשטרה תסתכל כמה החרדים שומרי חוק בניגוד למה שקורה בבלפור. יש הבדל גדול פה לבין בלפור".
לדבריו, "ראש העיר פה מתלונן תמיד מה החרדים מוסיפים לעיר. הוא אמר לי פעם, 'אני מוכן לתת לך הכול רק שהחרדים יפסיקו להגיע לערד'. אם חסידי גור לא היו מגיעים לפה אף אחד לא היה בא לכאן. זאת היית עיר הבירה של הסודנים".
"בעקבות ההסתה של ראש העיר מ'יש עתיד' אנו עדים להתפרצות האלימה ושריפת החנויות", אמר ליצמן. "אני קורא לכולם לחזק את אלה שניזוקו כדי שירכשו אצלם ולתת להם גב. יש להשתדל להביא עוד 1,500 משפחות לערד".
ליצמן הוסיף כי "את התלונה על השריפה צריך להגיש נגד ראש העיר ולא נגד הנער. מה הוא עשה עבור העיר? חסידי גור הביאו לכאן חדר מיון, עסקים ומפעלים. מה הוא הביא לעיר חוץ משנאה? ראש העיר צריך לשלם את הנזק הזה מכיסו. הממשלה צריכה לשלם נזק של מעשי איבה - לא משנה מאיזה צד. מה שקרה כן זה פעולת איבה. נבדוק איך עושים את זה בממשלה שתשלם פיצוי לנפגעים כאלו. נגיש תיקון לחוק פעולות האיבה".
ראש העיר ערד, עו"ד ניסן בן חמו, אמר בתגובה כי "ליצמן מנצל את הבמה בכסות ההפגנה של 'ואהבת לרעך כמוך' כדי להסית ולשסע. זה אותו ליצמן שמנע כספים מעיריית ערד עד שיקבל יחידות דיור לציבור שלו, זה אותו ליצמן שניסה להלך אימים על היועץ המשפטי לממשלה על מנת שיבטל כתבי אישום נגד חסידי גור בגין עבירות בנייה. עיריית ערד ואני בראשה נמשיך לעמוד זקופים אל מול כל ניסיון של ליצמן להתערב בתוך העיר".
מעיריית ערד נמסר: "חסידות גור נערכה להפגנת מחאה שהוגדרה על ידה כ'מחאה ארצית על ההתנהלות והפגיעות בציבור החרדי', והזכות להפגין קיימת לכולם. ברמה המקומית, אין העירייה רואה הצדקה להפגנה זו. יותר משנתיים שתושבי ערד, הן החילוניים והן החרדים, חיים בשלווה ובכבוד הדדי. במהלך השנתיים הללו לא נראו פרסומים מסיתים ולא נרשמו כל אירועים חריגים בין שני המגזרים".