הר הגעש ניאראגונגו שבמזרח קונגו, אחד מהרי הגעש הפעילים בעולם, התפרץ אמש (שבת) בשעות הערב המאוחרות. בעיר הסמוכה להר, גומא, המונה שני מיליון תושבים, הופעלה תוכנית פינוי מחשש להגעת הלבה. מאות אלפי תושבים נסו מבתיהם, כשזוהר אדום מאיר את שמי הלילה באזור. אחד מהם אמר: "השמיים הפכו לאדומים. ניתן לראות ממרחק להבות ענק שיוצאות מכיוון ההר". צפו בתיעוד מקונגו בתחילת הכתבה.
ההתפרצות גרמה להפסקת חשמל בעיר וקווי הטלפון באזור היו עמוסים במיוחד. רחובות גומא החלו להתמלא באנשים, חלקם נושאים עליהם חפצים אישיים רבים ככל יכולתם. כוחות שמירת השלום של האו"ם הגיעו למקום לסייע לאזרחים. עדי ראייה סיפרו כי הלבה זרמה על כביש מהיר ראשי באזור.
הממשלה בקונגו כינסה ישיבת חירום. מומחה מקומי טען תחילה כי העיר לא נמצאת בסכנה, אך לאחר שסדק נוסף נוצר בהר החלה הלבה לזרום גם לכיוון דרום והגיעה עד לנמל התעופה בגומא. לפי המומחה, חלק מהלבה זרמה גם לכיוון הגבול עם רואנדה.
"עכשיו גומא היא היעד", אמר. "אני חושב שהלבה הולכת לכיוון מרכז העיר. זה יכול להיפסק לפני זה וזה יכול להמשיך לזרום. קשה לחזות". תושבים ביקרו את הרשויות, בטענה שלא נערכו להתפרצות על אף הפעילות הגעשית שהייתה במקום בזמן האחרון: "אנחנו נמצאים בפסיכוזה מוחלטת. אנשים חוששים ולא באמת יודעים מה לעשות - אז אנחנו פשוט בורחים".
הר הגעש התפרץ בפעם האחרונה לפני כמעט שני עשורים, בשנת 2002, אז מתו 250 מתושבי גומא ונהרסו בתיהם של 120 אלף איש. ההתפרצות הקטלנית ביותר של הר הגעש הייתה לפני יותר מ-40 שנה, ב-1977, אז מתו יותר מ-600 בני אדם.
דורקס מבולאי, תושבת שברחה מביתה, זעמה על כך שלא יידעו את התושבים מראש על האפשרות שהר הגעש יתפרץ. "אכלנו כשחבר של אבא שלי התקשר אליו בטלפון ואמר לו להסתכל החוצה. אבא אמר לנו שהר הגעש מתפרץ ושצריך לברוח", סיפרה. היא ציינה כי היעדר ההיערכות בשילוב המידע הסותר ברשתות רק הוסיף לבהלה.