אסון במצרים: 32 בני אדם נהרגו ועוד 66 נפצעו בצהריים (יום ו') בהתנגשות רכבות בסוהאג שבמרכז המדינה. כך עדכן משרד הבריאות המצרי. גורם ביטחוני מסר לסוכנות הידיעות רויטרס כי שתי הרכבות התנגשו במהירות גבוהה: "שני קרונות נהרסו לחלוטין והשלישי התהפך".
עשרות אמבולנסים הובהלו לזירת האסון. כלי התקשורת המצריים שידור תמונות מהזירה שבה נראים קרונות הפוכים עם נוסעים לכודים, מוקפים בחצץ. כמה קורבנות נראו מחוסרי הכרה, ואחרים נראו מדממים. עוברי אורח נשאו גופות והניחו אותן על הארץ.
לפי רשות הרכבות המצרית, מסיבה שעדיין אינה ידועה בלמי החירום של הרכבת הראשונה הופעלו - והרכבת שהגיעה מאחוריה התנגשה בה בעוצמה, ושניים מקרונותיה התנתקו וירדו מהפסים. שרת הבריאות המצרית, האלה זאיד, הודיעה כי נפתח חמ''ל חירום למעקב אחר האירוע, וכי והיא בדרכה למקום. התובע הכללי הורה גם על פתיחת חקירה בעקבות התאונה הקשה.
הנשיא עבד אל פתאח א-סיסי התייחס לאירוע ואמר: "הכאב שבלבנו רק יגביר את נחישותנו לשים סוף לאסונות מהסוג הזה. הנחיתי את ראש הממשלה ואת כל הגורמים הנוגעים בדבר להגיע למקום התאונה, לעקוב באופן רציף ולעדכן אותי בכל ההתפתחויות. יש להעניש את כל מי שגרם לתאונה הכואבת הזו על-ידי רשלנות או שחיתות, ללא יוצא מן הכלל, ובלי שום עיכוב. אני שולח את מלוא תנחומיי ואת תמיכתי למשפחות ההרוגים והפצועים. הוריתי לגורמים הנוגעים בדבר לנקוט את כל האמצעים הדרושים ולספק פיצוי הולם למשפחות החללים והקורבנות".
שגרירות ישראל במצרים צייצה תנחומים בטוויטר וכתבה: "מדינת ישראל שולחת תנחומים על מות הקורבנות בתאונת הרכבת היום בסוהאג', אנו מאחלים רפואה שלמה לפצועים ומתפללים עם משפחות הקורבנות".
רשת הרכבות במצרים סובלת מתחזוקה וניהול לקויים. ב-2018 רכבת נוסעים ירדה מהפסים ליד העיר אסואן, ובעקבות התאונה פוטר מנהל הרכבת. באותה שנה הנשיא עבד אל פתאח א-סיסי אמר כי לממשלה חסרות כ-250 מיליארד לירות מצריות (כ-14 מיליארד דולר) כדי לערוך שיפוץ כללי למערכת הרכבות המוזנחת.
במצרים, שבה רשת רכבות ענפה, אירעו בעבר תאונות רכבת קשות. ב-2017 התנגשו שתי רכבות נוסעים ליד העיר אלכסנדריה שלחופי הים התיכון, ו-43 בני אדם נהרגו. ב-2016 נהרגו לפחות 51 איש בהתנגשות רכבות ליד קהיר. תאונת הרכבות הקטלנית ביותר במצרים התרחשה ב-2002, כאשר יותר מ-300 איש נהרגו בשריפה ברכבת שנסעה מקהיר לדרום המדינה.