מובילי תנועת המחאה השחורה, מנהיגי המאבק בקורונה - וגם אלו שזלזלו בנגיף. המגזין "טיים" פרסם היום (ד') את רשימת 100 האישים המשפיעים של שנת 2020. כמדי שנה, גם הפעם מופיעים בה מנהיגי המעצמות הגדולות, אמנים מובילים, ספורטאים מפורסמים וגם אנשים שעד השנה שעברה היו אלמונים לחלוטין.
אחד מהנבחרים בקטגוריית המנהיגים הוא אנתוני פאוצ'י, המומחה הבכיר של הבית הלבן למלחמה בקורונה - שנאלץ להתעמת לא פעם עם הנשיא דונלד טראמפ. המנחה והקומיקאי ג'ימי קימל כתב עליו ב"טיים": "בזמן שהמגפה התפשטה בארצות הברית, היה אדם אחד שמיליוני אמריקנים ידעו מיד שיוכל להנחות אותם - ד"ר פאוצ'י".
"הוא לא מייפה את מילותיו ולא נכנע ללחצים של פוליטיקאים", כתב קימל על פאוצ'י. "הוא מספק את האמת, גם אם היא קשה, ובמטרה אחת - להציל חיים. כולנו בני מזל שאדם עם חוכמה, ניסיון ויושרה כאלו מסייע לנווט אותנו בתקופה הקשה הזו".
לצדו של פאוצ'י בקטגוריית המנהיגים נמצאים כאלו שדווקא התייחסו אחרת לחלוטין לנגיף, ובהם נשיא ארצות הברית טראמפ ונשיא ברזיל ז'איר בולסונרו, שגם נדבק בנגיף. עוד ברשימה: מנהיג סין שי ג'ינפינג, קנצלרית גרמניה אנגלה מרקל, ראש ממשלת הודו נרנדרה מודי, יריבו של טראמפ בבחירות הקרובות ג'ו ביידן וסגניתו קמלה האריס, וכן יו"ר בית הנבחרים, ננסי פלוסי.
בנוסף נכלל ברשימת המנהיגים גם יוסוף אל עוטייבה, שגריר איחוד האמירויות בארצות הברית, שהמאמר שכתב ב"ידיעות אחרונות" חשף את הכיוון שאליו הובילה המדינה - חתימת הסכם שלום עם ישראל. ויויאן וולט, עיתונאית ה"טיים", כתבה כי "על אף גודלה הקטן של האמירויות, לשגרירה זה שנים יש השפעה רבה בוושינגטון. אל עוטייבה טיפח במשך שנים יחסים אישיים עם אנשי מפתח בארוחות ערב ראוותניות ובאירועי צדקה גדולים".
"השמוזינג צלח", היא מוסיפה. "אל עוטייבה סייע לבן הברית של האמירויות – יורש העצר הסעודי מוחמד בן סלמאן – לפתח יחסים קרובים עם ממשל טראמפ, על אף הרקורד העגום של הסעודים בנושא זכויות אדם. הוא הצליח גם לקבל תמיכה אמריקנית למלחמה בתימן שבה נהרגו יותר מ-100 אלף איש, ומחשיב כחבר את ג'ארד קושנר, חתנו ויועצו של טראמפ".
"כעת אל עוטייבה הוא הפנים של המזרח התיכון המתעצב מחדש", כותבת וולט ומתייחסת למאמר ב"ידיעות אחרונות". "יש לו תפקיד חשוב בהכרה הרשמית של האמירויות בישראל, בכך שפרס עסקה עבור ראש הממשלה בנימין נתניהו בעיתון ישראלי - נטוש את תוכנית הסיפוח תמורת יחסים דיפלומטיים. זו הייתה הצעה שאי אפשר לעמוד בפניה, בדיוק מהסוג שאל עוטייבה – אחרי שנים של ניסיונות להרשים חברים בעלי עוצמה – היה בעמדה להגיש".
ברשימת המשפיעים נמצאים גם ספורטאים רבים ובהם: הכדורסלן היווני של מילווקי באקס יאניס אדטוקומבו (ה-MVP של העונה ב-NBA, שכבר הודח מהפלייאוף), עליו כתב אגדת העבר קארים עבדול ג'באר; נהג המרוצים הבריטי לואיס המילטון שזכה בעוד אליפות פורמולה 1 ועמד בחזית המאבק למען שחורים; הכדורגלנית האמריקנית מייגן ראפינו שסירבה להגיע לבית הלבן; והטניסאית היפנית נאומי אוסקה שעטתה באליפות ארצות הברית הפתוחה מסכות עם שמות קורבנות שחורים.
בין האמנים המופיעים ב-100 המשפיעים נכללות הזמרות סלינה גומז וג'ניפר הדסון, הצ'לן יו-יו מה, ובקטגוריית הטיטאנים - השחקנית גבריאל יוניון ובעלה כדורסלן העבר דוויין ויייד, שהודיע כי "בני החליט להפוך לאישה. אני גאה בה".
ברשימה גם שני ישראלים. אחת מהם היא האסטרונאוטית ג'סיקה מאיר, בת לאב ישראלי, שנכללה יחד עם אסטרונאוטית אמריקנית נוספת, כריסטינה קוך. השתיים, שמופיעות בקטגוריית "חלוצים", היו באוקטובר אשתקד לראשונות שביצעו הליכת חלל בלי גברים.
בקטגוריית "אייקונים" נכללות שלוש ממייסדי Black Lives Matter, אלישיה גארצה, פטריס קולורס ואופל טומטי. ושם גם נמצא אדי ברקן, חולה ALS ישראלי שריגש את ארצות הברית בוועידה הדמוקרטית. על ברקן, שהוריו היגרו לארצות הברית בשנות ה-70, כתבה אליזבת וורן, שהתמודדה מול ביידן בפריימריז הדמוקרטיים.
"ב-2016 אדי אובחן עם ALS", כתבה הסנאטורית וורן. "אפילו כשהמחלה לקחה ממנו את התנועה ואת האפשרות לדבר, אדי השתמש בכל נשימה שנותרה לו כדי לא לאפשר לחברות התרופות והביטוח למנוע מהאמריקנים את ביטוח הבריאות הבסיסי שהם זקוקים לו. הוא נלחם מלבו עבורו, עבור משפחתו ועבור מיליוני משפחות ברחבי אמריקה".
וורן הוסיפה שהיא "שומרת תמונה של אדי, בנו קרל ושלי במדף הספרים שלי. החיוכים שלהם הם תזכורת קבועה שאף אחד מאיתנו לא יכול לדעת מה יקרה מחר. במלחמה למען צדק חברתי, שינוי אף פעם לא מתרחש במהירות. אבל אדי והתנועה שמאחוריו מקרבים אותנו קרוב מאי פעם להבטיח שביטוח בריאות באמריקה הוא זכות יסוד בסיסית".