הוא דורש בחירות חדשות בבריטניה, תומך בימין הקיצוני בגרמניה ותוקף את הקנצלר שלה, מוחה נגד התנהלות האיחוד האירופי – וכל זאת רק בשבועות האחרונים, עוד לפני השבעת דונלד טראמפ לנשיא ארה"ב. אילון מאסק, האיש העשיר בעולם ומקורבו של הנשיא הנבחר, תומך באנשי ימין קיצוני באירופה ומכעיס ממשלות מתונות ביבשת, שתוהות כיצד לנהוג מולו.
כוחו של מאסק גדול במיוחד. הבעלים של הרשת החברתית X, לשעבר טוויטר, נחשב לבעל השפעה גדולה על טראמפ ויחזיק בתפקיד רשמי בממשל החדש בארה"ב. לאחרונה מתבטא מאסק לעיתים תכופות על הנעשה בפוליטיקה באירופה, שם מנסות הממשלות להיאבק בעליית הפופוליסטים ואנשי הימין הקיצוני – שבהם תומך האיש העשיר בעולם. לעיתים הוא מפרסם ומשתף ברשת החברתית שלו תכנים לא מאומתים.
"קיר סטארמר חייב ללכת ולעמוד לדין על חלקו בפשע ההמוני הגדול ביותר בהיסטוריה של בריטניה", אמר מאסק על ראש ממשלת בריטניה. ההתבטאות הזאת נגעה לפרשה חמורה של עבירות מין בילדים מצידם של גברים ממוצא פקיסטני, שהרשויות טייחו בזמן שסטארמר היה התובע הראשי של אנגליה ו-וויילס. בימים האחרונים עסק מאסק בנושא שוב ושוב ופרסם ציוצים רבים. שר הבריאות של בריטניה, ווס סטריטינג, אמר שהאמירות של מאסק מוטעות ובלתי מבוססות.
בסדרת ציוצים אחרי שהפרשה שבה לכותרות טען מאסק כי ג'ס פיליפס, השרה האחראית למניעת אלימות נגד נשים ונערות, "צריכה להיות בכלא" בגלל שסירבה לפתוח בחקירה של טענות על ניצול מיני בעיר אולדהאם באנגליה. פיליפס קבעה כי ההחלטה לפתוח בחקירה היא של מועצת העיר אולדהאם. מאסק טען כי הסירוב של פיליפס נועד להגן על סטארמר מהעמדה לדין. לפי סטריטינג מדובר ב"הכפשה מבישה".
מאסק גם קרא לשחרור מהכלא של טומי רובינסון, מאנשי הימין הקיצוני הבולטים בבריטניה, והביע תמיכה במפלגת Reform UK שמתנגדת להגירה. לאחרונה נפגש מאסק עם ראש המפלגה, נייג'ל פראג'. בתקשורת הבריטית תהו אם התמיכה של מאסק במפלגתו של פראג', שכרגע נחשבת למפלגת שוליים, עשויה ללמד על כך שמאסק מתכוון לתרום כספים למפלגה ולסייע לה להתחרות בעתיד על השלטון מול מפלגת הלייבור והמפלגה השמרנית.
היום, בתפנית מפתיעה, קרא מאסק לפראג' (ממנהיגי מחנה ה"ברקזיט" שהוביל לפרישה מהאיחוד האירופי) להתפטר מראשות המפלגה. "המפלגה צריכה מנהיג חדש, לפראג' אין את מה שדרוש", כתב מאסק ב-X. ההתנגדות של מאסק לפראג' מגיעה אחרי שהפוליטיקאי הבריטי התנער מתמיכת מאסק בטומי רובינסון.
ממשלת בריטניה מנסה להיאבק בהפצת פייק ניוז ברשתות החברתיות, ומאסק השווה את הניסיונות הללו לפעולות של המשטר הסובייטי בברית המועצות. בקיץ, בזמן הפגנות סוערות נגד מהגרים של אנשי ימין קיצוני, טען מאסק כי מלחמת אזרחים בבריטניה היא דבר בלתי נמנע.
מאסק קרא לבריטניה ללכת לבחירות, פחות מחצי שנה אחרי הבחירות שהסתיימו בניצחון מוחץ של השמאל. "אזרחי בריטניה בכלל לא רוצים את הממשלה הזאת. צריך בחירות חדשות", אמר. הוא קרא למלך צ'רלס לפזר את הפרלמנט בלונדון.
בנוסף למעורבות בפוליטיקה הבריטית מטפח מאסק קשרים עם ראש ממשלת הונגריה ויקטור אורבן, מאנשי הימין הבולטים ביבשת ומי שנחשב ל"אויב המהגרים" באירופה. בחודש שעבר ביקר אורבן באחוזתו של טראמפ בפלורידה, שם שוהה לאחרונה מאסק. איל ההון האמריקני רושם קשרי ידידות גם עם ראש ממשלת איטליה ג'ורג'ה מלוני, שנחשבת בעיני רבים לאשת ימין קיצוני, וכינתה את מאסק "גאון".
מאסק השמיע ביקורת על ביטול תוצאות הבחירות ברומניה, שבהן ניצח מועמד הימין הקיצוני. השופטים ביטלו את התוצאות בעקבות קמפיין השפעה רוסי, ומאסק כינה אותם "דיקטטורים". באשר לגרמניה טען מאסק כי "אלטרנטיבה לגרמניה" היא היחידה שיכולה "להציל" את המדינה. בשבוע הבא יערוך מאסק ב-X שיחה בשידור חי עם מנהיגת "אלטרנטיבה לגרמניה" אליס ויידל.
איל ההון האמריקני קרא לקנצלר הגרמני אולף שולץ להתפטר אחרי פיגוע הדריסה בשוק חג המולד, וכינה אותו "טיפש". שולץ אמר כי המתקפות האישיות של מאסק לא מטרידות אותו, אך הביע דאגה מהתמיכה שלו במפלגת הימין הקיצוני. "מאסק תומך במפלגת ימין קיצוני שקוראת להתקרב לרוסיה, ורוצה להחליש את היחסים הטרנס-אטלנטיים", אמר הקנצלר הסוציאל-דמוקרטי.
"יש הרבה אנשים ברשתות החברתיות שרוצים למשוך תשומת לב באמצעות סיסמאות חדות. אני לא מאמין שצריך לחזר אחרי מאסק, אני שמח להשאיר את זה לאחרים. הכלל הוא לא להאכיל את הטרול", הוסיף שולץ. בעקבות התמיכה של מאסק ב"אלטרנטיבה לגרמניה", בממשלה בברלין טענו שמאסק מתערב במערכת הבחירות, וגם בכירים באופוזיציה מחו נגדו.
בנוסף תקף מאסק את הנציבות האירופית, הרשות המבצעת של האיחוד האירופי, וקרא להגדיל את ההשפעה של הפרלמנט האירופי. לשיטתו של מאסק, הנציבות אינה גוף דמוקרטי. הוא אמר את הדברים בזמן שבאיחוד האירופי מנסים לבלום הפצת פייק ניוז ברשתות החברתיות ולחוקק רגולציה שתחול על התכנים שמופיעים ב-X.
בדצמבר הזהירו חוקרים מטעם המועצה האירופית ליחסי חוץ שמאסק עלול לנצל את הרשת החברתית שלו כדי "לגייס אזרחים ומפלגות מהימין הקיצוני במטרה להעלות את המחיר הפוליטי שישלמו מקבלי ההחלטות בבריסל", שמעוניינים להגביל את התכנים ברשת החברתית שלו. הנציבה האירופית לשעבר, ורה יורובה, תיארה באוקטובר את מאסק כמי ש"מקדם את הרוע".