מזכיר הממשלה משיב לטענות נגדו - ויוצא למתקפה נגד האופוזיציה. יוסי פוקס משיב על טענות שהשמיעו נגדו סיעות האופוזיציה - שאף פנו לנציב שירות המדינה, הפרופסור דניאל הרשקוביץ, בטענה שהוא מבטל הלכה למעשה את מעמדה של היועמ"שית גלי בהרב-מיארה, ומשמש כיועץ חליפי. בתגובה על התלונה שנשלחה לנציב, בדרישה לבירור ונזיפה נגד פוקס, הוא שלח מכתב שבו הוא מבקש לדחות את הבקשה על הסף.
"חברי הכנסת מהאופוזיציה החתומים על המכתב, בראשם אורית פרקש הכהן (שיזמה את המכתב - מ"א), פעלו בניגוד לדין ובדרך שאינה הולמת את מעמדם כחברי הכנסת כאשר העלו טענות סרק ללא בדל ראיה", טען פוקס בתשובתו. לדבריו, מכתב סיעות האופוזיציה כולל האשמות שווא, לשון הרע והעלבת עובד ציבור ש"עובד לילות כימים בעיצומה של מלחמה עצימה".
"הטענות המופרכות מתבססות על עבודת ליקוט של 'קטעים נבחרים' באופן מגמתי וחד-צדדי מתוך התכתבויות בין הח"מ לבין הייעוץ המשפטי לממשלה בנושאים שחלקם הוכרעו מאוחר יותר בערכאות משפטיות, זאת כדי לנסות לייצר Case משמעתי ולעשות דה-לגיטימציה לח"מ ולשרי הממשלה, משיקולים פוליטיים בלבד", הוסיף. הוא אף איים על חברי הכנסת וכתב כי ישמור לעצמו את הזכות לפנות לוועדת האתיקה של הכנסת בעניין תוכן מכתבם.
"על מכתב מעין זה, שאין בו יד או רגל בחוק, בתקנות, בפסיקה, בתקשי"ר, או בתקנון לעבודת הממשלה, המתכסה באצטלה של 'דאגה' לשלטון החוק ולדמוקרטיה הישראלית, ראוי לומר 'רוממות שלטון החוק בגרונם וחרב פיפיות בידם'", כתב.
פוקס אף קרא לחברי הכנסת החתומים על המכתב נגדו להפנות את הנציב להפרה ספציפית של הדין שביצע מיום כניסתו לתפקיד ועד היום. ראשי סיעות האופוזיציה, נזכיר, פנו באופן "בהול" לנציב שירות המדינה, בדרישה שיפתח בחקירה נגד התנהלותו של מזכיר הממשלה, שמיישם לטענתם באופן לא-חוקי חלקים במהפכה המשפטית שנגנזה טרם 7 באוקטובר.
בפנייה, שיזמה ח"כ פרקש-הכהן, נטען כי סעיף שהופך את היועצת המשפטית לממשלה ליחידה "מייעצת בלבד" ואשר הוראותיה אינן מחייבות - נגנז אמנם - אך מיושם הלכה למעשה כמעט מדי שבוע על-ידי שרי הממשלה ומזכיר הממשלה.
במכתב התגובה התייחס פוקס לדוגמאות המפורטות במכתבם וכתב על האשמות שהתערב בחוק הגיוס באופן שסותר את עמדתה של היועמ"שית. כי "הרי שהמכתב מתאר את פעולות הממשלה שבוצעו כדי לעמוד בדרישות הדין והתקנון לעבודת הממשלה, לשם הגשת הצעת החלטה הנתמכת בחוות דעת משפטית והראיה – כאשר הדבר לא הסתייע בשל המכשולים הרבים שהציב הייעוץ המשפטי לממשלה, הממשלה לא העלתה את ההצעה לדיון בממשלה".
"באשר לטענה לפיה פוקס סירב לפעול בהתאם לדרישת הייעוץ המשפטי לממשלה, מדובר בניסיון לעוות את המציאות", טען, "שכן מדובר בהנחיה של המשנה ליועצת המשפטית לממשלה ליועמ"ש משרד הביטחון במכתבו אליו מיולי האחרון ולא לח"מ".
הוא טען גם נגד מעורבותו לכאורה בחוק המעונות וסיכם: "צר לי כי חברי כנסת בחרו לשגר לך דרישה מופרכת להגשת קובלנה משמעתית נגדו בטענות כה חמורות, ללא תשתית עובדתית או משפטית בסיסית, תוך צירוף התכתבויות מצד אחד ללא המענים שניתנו להן וזאת בחוסר תום לב מובהק והכל על מנת לפגוע בשמו הטוב וכתוצאה מכך בשמה של הממשלה, ממניעים פוליטיים ברורים. לאור זאת הנך מתבקש לדחות לאלתר את בקשתם".
שורה של חברי כנסת פנו לפרופסור הרשקוביץ בבקשה להפעיל את סמכותו באירועים שלטענתם "עולים כדי הפרת חוק שיטתית ומכוונת של מזכיר הממשלה יוסי פוקס". לדבריהם, פוקס יחד עם שרי הממשלה "מתעלמים באופן שיטתי מהנחיות היועצת המשפטית לממשלה ומגלגלים כמעט על בסיס קבוע את הסוגיות שבמחלוקת לפתחו של בג"ץ".
במכתב ששלחה פרקש נטען כי "הדואליות במעמדו של מזכיר הממשלה, שמצד אחד הוא עובד מדינה ואמור לשרת את האינטרס הכללי, ומצד שני משמש ראש מזכירות הממשלה שדואג בין היתר לעבודה הסדירה של הממשלה - מובילה בנסיבות שנוצרו לעבירות משמעת חמורות לכאורה".
לטענת חברי הכנסת מהאופוזיציה, פרקטיקה חדשה השתרשה לאחרונה אצל שרי הממשלה והמזכיר פוקס, ובמסגרתה דחייה של פרשנות הייעוץ המשפטי לממשלה את הדין, והודעה כי יצייתו רק לפסיקת בית המשפט, "תוך שימוש בטענה הפופוליסטית כי היועצת המשפטית לממשלה היא 'רק מייעצת', ובידם הבחירה אם לקבל את עצתה ואם לאו".