בפלורידה, צפון קרוליינה ודרום קרוליינה עדיין מתמודדים עם ההרס הגדול שהותירה סופת ההוריקן "איאן", מהסופות החזקות ביותר שהגיעו לארה"ב בשנים האחרונות. עד כה ידוע על עשרות הרוגים כתוצאה מהסופה הקטלנית, ועל נזק שמוערך בעשרות מיליארדי דולרים.
לפי CNN מספר ההרוגים בפלורידה, המדינה שספגה את הנזק הקשה ביותר, הוא 65 לפחות. בצפון קרוליינה ידוע עד כה על ארבעה הרוגים. מושל דרום קרוליינה אמר כי לפי שעה לא דווח על הרוגים. הוא ציין כי הרשויות נערכות למבצע שיקום ארוך של האזורים שנהרסו ברוחות העזות.
רבים מההרוגים בפלורידה הם קשישים שטבעו למוות באזורים שהוצפו. אלפי תושבים עדיין נחשבים למנותקי קשר, אך הרשויות מציינות שרבים מהם שוהים במקלטים או נמצאים בבתים ללא חשמל וכי עדיין קשה לקבוע באופן סופי כמה נפגעו בסופה. כשלושה ימים חלפו מאז ש"איאן" היכתה בפלורידה, ובמדינה יש כעת 1.3 מיליון בתים ועסקים שמנותקים מחשמל.
בפלורידה העריכו כי מניין קורבנות הסופה יגיע למאות בני אדם. ההערכה היא כי המספר ימשיך לעלות במקביל להמשך פעולות החילוץ במוקדי השיטפונות. הצוותים המשיכו גם במהלך היממה האחרונה לחפש תושבים שלכודים בשכונות שהוצפו בחוף הדרום-מערבי של המדינה, שם נהרסו בתים ועסקים. אתמול חולצו יותר מ-1,000 איש ממוקדי ההצפות. מושל פלורידה, רון דה-סנטיס, אמר כי מאות מחלצים עוברים מדלת לדלת ביישובים בקו החוף.
"איאן" הגיעה לפלורידה ביום רביעי האחרון כסופת הוריקן בדרגה 4 (מתוך 5), ונשאה עמה רוחות במהירות של 241 קמ"ש. היא היכתה באי קאיו קוסטה, שסמוך לעיר פורט מאיירס במחוז לי, שם דיווחו על נזק משמעותי ועל הרס של בתים רבים. כך גם בעיירת החוף הסמוכה פורט מאיירס ביץ' – שספגה לפי חלק מההערכות את הנזק הקשה ביותר. בנוסף ניתקה הסופה את הגישה לאיים הסמוכים לפורט מאיירס, סאניבל ופיין. בסאניבל קרס הגשר היחיד שמחבר את האי לפלורידה.
כשהסופה "איאן" הגיעה לחופי פלורידה היא נחלשה לסופה טרופית, המשיכה לאוקיינוס האטלנטי והתחזקה שוב להוריקן. שלשום היא הגיעה לדרום קרוליינה כהוריקן בדרגה 1, כשהיא נושאת עמה רוחות במהירות 140 קמ"ש. לאחר מכן המשיכה להיחלש כשעשתה דרכה לווירג'יניה.
"אנחנו רק מתחילים לראות את מימדי ההרס", אמר שלשום נשיא ארה"ב ג'ו ביידן על המצב בפלורידה. הנשיא האמריקני הוסיף שהסופה הזאת "תדורג ככל הנראה כאחת הקשות בהיסטוריה של האומה". ביידן אמר על היקף הנזק כי "ייקח חודשים, אולי שנים, לשקם" את ההרס. "זה לא רק משבר של פלורידה, זה משבר אמריקני", הדגיש. ביידן הכריז על פלורידה כעל אזור אסון – מהלך שמאפשר לממשל להקצות לה משאבי חירום.
רוברט הרטמן בן ה-81 חי בעיר פורט מאיירס כבר 50 שנה. הרטמן טוען שהוא זקוק לסיוע של הממשל כדי לשקם את ביתו מהנזק שנגרם בסופה. "אין לנו חשמל, אין קליטה סלולרית, כלום".
ריקי אנדרסון, בן 57 שחי באי סאניבל, אמר שהוא "איבד הכול בהוריקן" – כולל את החסכונות שלו. אנדרסון אמר שרק לאחרונה הוא עבר להתגורר באי בפלורידה. קודם לכן גר באילינוי. "לאן כל האנשים שכבר אין להם בית אמורים ללכת?", שאל.
פורסם לראשונה: 23:58, 01.10.22