בעקבות החלטת הקבינט המדיני-ביטחוני הישראלי על השארת כוחות צה"ל בציר פילדלפי, דובר חמאס סאמי אבו זהרי אמר לסוכנות הידיעות הטורקית "אנטוליה" כי "המשא ומתן על הפסקת האש ברצועת עזה הגיע לשלב קריטי בשל התעקשותו של נתניהו להמשיך במלחמה ולהיאחז בשליטה בצירי נצרים ופילדלפי". לדבריו, "ארצות הברית מאמצת את עמדת ישראל שמפריעה להפסקת האש".
בכיר נוסף בארגון הטרור, אלרחמן שדיד, התייחס למשא ומתן ואמר: "נתניהו שם מכשול חדש בדרך למשא ומתן בכך שהוא מחזיק את הצבא בפילדלפי. הימין הקיצוני כופה את תנאיו בתוך ממשלת ישראל".
הנוכחות הישראלית בציר בין מצרים לרצועת עזה היא אחת הסוגיות המרכזיות בדיוני המשא ומתן לעסקת חטופים ולהפסקת אש, והיא אחת הסוגיות המסוקרות ביותר בתקשורת הערבית בשבועות האחרונים. בכלי התקשורת עוסקים רבות בכל הקשור לניסיונות של המתווכות, מצרים, קטאר וארצות הברית, להגיע לפתרון - ובאופן טבעי גם ההחלטה של הקבינט הישראלי על השארת הכוחות בציר עלתה הבוקר לכותרות האתרים הערביים.
המתנגדת המרכזית לנוכחות ישראלית בציר פילדלפי היא מצרים. בכיריה חוזרים שוב ושוב בהצהרותיהם בשבועות האחרונים על כך שהמדינה לא תקבל כל נוכחות ישראלית, לא בציר פילדלפי ולא במעבר רפיח, הנחשב חלק מהציר. מצרים רואה בנוכחות הישראלית בציר איום והפרה של ההסכמים מולה, והתנגדה מתחילת מלחמת "חרבות ברזל" לנוכחות ישראלית באזור. גם השבוע מקור בכיר מסר לערוץ "אל-קאהרה אל-אחבאריה" המצרי כי "מצרים מנהלת את התיווך בין שני צדדי הסכסוך בצורה התואמת את הביטחון הלאומי שלה ושומרת על זכויות העם הפלסטיני".
באתר העיתון "אל-ערבי אל-ג'דיד" הקטארי פורסם הבוקר כי "הקבינט הישראלי הצביע לטובת הישארות בציר פילדלפי". הודגש כי שר הביטחון יואב גלנט התנגד להחלטה וכי השר לביטחון לאומי, איתמר בן גביר, נמנע מלהצביע.
גם ברשת אל-ג'זירה הקטארית ובסקיי ניוז בערבית סיקרו את החלטת הקבינט. בסקיי ניוז בערבית ציינו כי "הציר שאורכו כ-14 קילומטר מהווה נקודת מחלוקת מרכזית במשא ומתן המדשדש", וכי ישראל פרסה את כוחותיה לפני חודשים במקום ו"מסרבת לסגת מהצעד". הערוצים השונים סיקרו גם תגובת משפחות החטופים שלפיה נתניהו "לא מחמיץ הזדמנות לוודא שלא תהיה עסקה". באחד האתרים הירדניים בחרו דווקא להדגיש בכותרת את אמירתו של גלנט כי "אין התנגדות לסגת מציר פילדלפי".
עיתונאי פלסטיני שהתראיין לערוץ אל-ערבי הקטארי מסר כי בן גביר נמנע מההצבעה מכיוון ש"הוא רוצה תוכניות גרועות יותר מהצעד הזה" וכי גלנט התנגד כי הציע בעבר תוכניות אחרות.
הוא הוסיף כי החלטת הקבינט מהווה מכשול מרכזי בפני כל סבבי המשא ומתן הנוכחיים והעתידיים, וכי "לשיח על התקדמות בתנאי ההסכם כבר אין ערך". לגבי החלטת בן גביר לא להצביע, בערוצים הערביים ציטטו את התקשורת הישראלית שדיווחה כי בן גביר תומך בהישארות מלאה של הכוחות הישראליים בציר פילדלפי, והוא לא הצביע מאחר שבכל הסכם קיים שיח על צמצום הכוחות.
בימים האחרונים עלו דיווחים שונים בערוצים הערביים לגבי עתיד הנוכחות הישראלית בציר. בתחילת השבוע דווח בערוץ אל-ערבי הקטארי כי ארה"ב העלתה הצעות חדשות לגבי הציר, שנידונו עם המתווכות ועם ישראל, וכי עלתה הצעה לנסיגה ישראלית מהציר שתיעשה בשלבים. בשבת האחרונה דווח בערוץ אל-רד כי ישראל מוכנה לסגת מחמש נקודות מתוך שמונה לאורך הציר. למרות הדיווחים, גורל הציר נותר לא ברור, והוא נקשר לדיוני המשא ומתן להפסקת האש. החלטת הקבינט כעת לא משאירה מקום לספק מבחינת המתווכות, שעסקו בניסיונות להגיע לפתרון הסוגיה בשבועות האחרונים, לגבי הכוונות הישראליות הנוכחיות בציר.