נשיא מצרים, עבד אל-פתח א-סיסי, הצהיר היום (ד') שהעם המצרי יתנגד בתוקף להגעתם של פליטים פלסטינים מרצועת עזה לחצי האי סיני. הוא הזהיר שמהלך שכזה יהפוך את סיני למוקד שממנו יצאו מתקפות נגד ישראל - ומצרים תהפוך לבסיס של פעולות טרור.
במסיבת עיתונאים בקהיר לצד קנצלר גרמניה, אולף שולץ, אמר א-סיסי שרצועת עזה נמצאת למעשה תחת שליטה ישראלית – והציע שהפלסטינים יפונו לנגב "עד שיטפלו בקיצוניים" של חמאס.
ברצועת עזה חיים כ-2.4 מיליון פלסטינים. בתחילת המלחמה רבים מהם נהרו לכיוון מעבר רפיח, שנסגר. מצרים מתנגדת שהם יגיעו לשטחה ויגרמו למשבר פליטים. "מה שקורה עכשיו בעזה הוא ניסיון לכפות על אזרחים לתפוס מחסה ולהגר למצרים – ואנחנו לא נקבל את זה", הדגיש א-סיסי.
א-סיסי הוסיף: "מצרים מתנגדת לכל ניסיון לפתור את הסוגייה הפלסטינית בדרכים צבאיות או באמצעות עקירה כפויה של פלסטינים מאדמתם – מה שיהיה על חשבון מדינות האזור". סיסי אמר כי אם אזרחיו ייקראו לעשות זאת, מיליונים מהם יצאו לרחובות ויפגינו נגד מעבר של עזתים לסיני.
אחר הצהריים הודיעה לשכת ראש הממשלה בנימין נתניהו כי "לאור התמיכה האמריקנית הגורפת והחיונית במאמץ המלחמתי, ולאור הדרישה של נשיא ארה"ב ג'ו ביידן לסיוע הומניטרי בסיסי", הקבינט המצומצם החליט כי ישראל לא תסכל אספקה הומניטרית ממצרים - כל עוד מדובר רק במזון, מים ותרופות לאוכלוסייה אזרחית שנמצאת בדרום רצועת עזה או מפונה לשם. עם זאת, צוין בהודעה, כי התנאי הוא שהאספקה הזו לא תגיע לחמאס.
א-סיסי אמור היה להשתתף היום בפסגה בירדן בנוכחות נשיא ארה"ב ג'ו ביידן, עבדאללה מלך ירדן וראש הרשות הפלסטינית אבו מאזן. בגלל הפיצוץ בבית החולים בעזה והזעם בקרב הפלסטינים החליט אבו מאזן לבטל את השתתפותו, וחזר לרמאללה. הפסגה בוטלה.
הפיצוץ בבית החולים בעזה, והטענה השקרית של חמאס לתקיפה ישראלית שהרגה 500 פלסטינים, הובילו ביממה האחרונה להפגנות נגד ישראל בשורת מדינות מוסלמיות - בהן מצרים וירדן. כמה מדינות, בראשן טורקיה, הכריזו על שלושה ימי אבל בעקבות האירוע.
בעמאן בירת ירדן נערכה היום ההפגנה הגדולה ביותר נגד ישראל. כ-10,000 מפגינים התאספו היום מחוץ לשגרירות הישראלית בעמאן, וניסו לפרוץ אליה. צוות השגרירות פונה מהמקום בתחילת המלחמה. כוחות הביטחון הירדניים ניסו להרחיק את ההמונים מאזור השגרירות, ובין הצדדים החלו עימותים.לפנות ערב השתמשו הכוחות בגז מדמיע נגד המוחים. משטרת ירדן מסרה כי כמה שוטרים נפצעו בעימותים עם מפגינים, שהציתו אש בקרבת השגרירות.
כבר אתמול נהרו לשגרירות מפגינים זועמים שניסו לפרוץ אליה והתעמתו עם השוטרים. הפגנות נוספות נגד ישראל נערכו גם באיראן, תימן, אלג'יריה, מרוקו, לבנון, סוריה, לבנון ומדינות נוספות.
רשת אל-מנאר המזוהה עם חיזבאללה דיווחה עם כמה פצועים בהפגנה מול שגרירות ארה"ב ממזרח לביירות, אחרי שכוחות הביטחון השתמשו בגז מדמיע והיכו באלות את המפגינים.
מפגינים פלסטינים התפרעו אתמול בכמה מוקדים בגדה המערבית, והתעמתו עם כוחות הביטחון בקרבת המוקטעה ברמאללה – שם גם קראו בגנותו של ראש הרשות אבו מאזן.