עורך הדין שלמה (מומי) למברגר, המשנה לפרקליט המדינה לעניינים פליליים, התייחס היום (חמישי) בכנס לשכת עורכי הדין במחוז דרום לאפשרות של הסדר טיעון עם ראש הממשלה לשעבר בנימין נתניהו - ואמר כי "לא יעלה על הדעת שאישום כזה אחרי כל הקיצוצים יישאר ללא קלון".
בכנס לשכת עורכי הדין במחוז דרום ציין למברגר: "אני לא יודע אם הקלון היא אבן בראש כל הסיפור, אולי אני יודע, אבל אני לא אומר". לדבריו, "מבחינת האישום הקיים ומבחינת כל כתב אישום שאולי מדברים על היתכנות להגיע אליו, לא יעלה על הדעת שאישום כזה אחרי כל הקיצוצים יישאר ללא קלון".
המשנה לפרקליט המדינה טען כי "כל מי שמבין בקלון מבין שבמעשים כאלו לא יעלה על הדעת שאין קלון". עוד הוסיף כי "אם יורשע בכל האישום, או כתב אישום כזה או אחר, או אתה יכול להניח שהוא צדיק ותמים ואז הוא יזוכה, אבל אם יורשע בהסדר או בהרשעה סופית, עמדתי היא שחייב להיות קלון".
ההערכה היא שהסיכויים לחתימה על הסדר טיעון בין המדינה לבין ראש האופוזיציה בנימין נתניהו קטנו בימים האחרונים, בין השאר אחרי שהיועמ"ש אביחי מנדלבליט נחשף לעומק הביקורת הציבורית והפנימית – מתוך הפרקליטות – על תנאי העסקה המסתמנים. עד חשיפתם של המגעים להסדר בשבוע שעבר עודכנה בעניין רק הפרקליטה ליאת בן ארי, המובילה את התיק, אולם כעת, כששאר הצוותים מודעים לפרטים, השמיעו חבריהם את דעתם בעניין - כפי שעשה זאת היום בפומבי למברגר.
מעבר לסוגיית הקלון, האמורה להרחיק את נתניהו מהחיים הפוליטיים ומסתמנת כמחלוקת מהותית בין הצדדים בדרך להסדר, ישנם שני נושאים נוספים שהפערים עליהם טרם גושרו: אורך עבודות השירות שלהן יסכים נתניהו ואופי כתב האישום המתוקן.
בתחילה דווח שהיועמ"ש מסכים לשישה חודשי עבודות שירות או אף פחות מכך, אלא שניתן היה לדרוש עונש חמור יותר ללא מאסר של עד תשעה חודשי עבודות שירות (10 חודשי עבודות שירות כבר מהווים חובת מאסר). כעת נראה שמנדלבליט אכן הקשיח עמדות בסוגייה.
גם תיקון האישום אינו רק שינוי טכני, מאחר שנוסחו הוא בעל משמעות רבה בקרב על התודעה. ראשית, בפרקליטות מעוניינים שנתניהו יודה בעבירות משמעותיות, ובכך לפוגג את הקביעה שבה דבק מאז פרוץ הפרשה ולפיה "לא יהיה כלום כי אין כלום".
בינתיים ממשיך נתניהו במגעים הקדחתניים עם פרקליטיו בניסיון לבדוק את ההיתכנות לעסקת טיעון, אולם ל-ynet נודע כי בסיום הפגישה אמש עם סנגוריו, עורכי הדין בעז בן צור ועמית חדד, ההערכה גם שם היא שהסיכוי נמוך מאוד. זאת אף שצוות ההגנה סבור שבנקודת הזמן הנוכחית עדיף לנתניהו להביא לסיום המו"מ עוד בטרם עזיבתו של מנדלבליט את משרד היועמ"ש בסוף החודש.
גם במשרד המשפטים מעריכים שהסיכויים לעסקה בין נתניהו ליועץ המשפטי לממשלה היוצא טרם פרישתו קטנו מאוד. שלשום נרשמו מגעים בין הצדדים וחברי צוות התביעה בתיקי האלפים ממשיכים לבדוק את התרחישים השונים במקרה שייחתם הסכם כדי להיות ערוכים לדיוק העובדות בכתב האישום המתוקן. בנוסף, הם לומדים את הפסיקה של בתי המשפט בכל הקשור לעבירת מרמה והפרת אמונים.
בצוות התביעה סבורים שמכיוון שבתי המשפט מחמירים בשנים האחרונות בענישה ביחס לסעיף מרמה והפרת אמונים, לא ניתן לעשות "הנחות" לנתניהו.
אם ב-11 הימים שנותרו לכהונת מנדלבליט לא ייחתם הסדר טיעון, בשבועות הקרובים יעלה לפי ההערכות עד המדינה השני בתיק 4000, מנכ"ל משרד התקשורת לשעבר שלמה (מומו) פילבר, לגולל את גרסתו בפני שופטים. פילבר, שלטענת הפרקליטות אמור לבסס את עבירת השוחד בתיק, נחשב עד דרמטי לא פחות מניר חפץ ואילן ישועה, ואולי אף יותר.