הסערה שמתחוללת בישראל מאז הדחתו של שר הביטחון יואב גלנט מעוררת הדים בתקשורת הבינלאומית, ונמצאת משעות הלילה בכותרות הראשיות של אתרי החדשות המרכזיים והמשפיעים בעולם. "ניו יורק טיימס", CNN, BBC ואתרים גדולים נוספים שולחים מאתמול בערב מבזקים בהולים לטלפונים הניידים על הדחת גלנט, ההסלמה במחאה והסיכוי שהמהפכה במערכת המשפט תיעצר.
האתרים הגדולים מפרסמים עדכונים שוטפים על הנעשה בישראל, במתכונת ששמורה לרוב למבצעים צבאיים, והבוקר עדכנו על השביתות המתוכננות במשק. התקשורת הבינלאומית, יש לציין, מסקרת בחודשים האחרונים בהרחבה את המחאה על המהפכה המשפטית ומציינת בדיווחיה את משפטו של ראש הממשלה בנימין נתניהו ואת הרכב הממשלה הנוכחית - הימנית בתולדות המדינה.
באתר "ניו יורק טיימס", מכלי התקשורת החשובים בעולם, נכתב הבוקר כי ישראל ניצבת בפני "יום מכריע" אחרי הדחת גלנט ממשרד הביטחון. "ישראל רותחת", נכתב בסיקור המחאה. לפי "ניו יורק טיימס", הדחת שר הביטחון האיצה את המשבר הדרמטי שמתחולל בחברה הישראלית, "מהמשברים החמורים בתולדות המדינה". עוד נכתב כי פיטוריו של שר הביטחון שקרא לעצור את החקיקה הובילו להפגנות ליליות כאוטיות בירושלים ובאזור תל אביב.
"הלחץ על נתניהו גובר", נכתב בכותרת הראשית של אתר BBC. "השינויים במערכת המשפט של המדינה הובילו להתפרצות של זעם של כמעט כל חלקי החברה - כולל בצבא". שורת כלי תקשורת בינלאומיים דיווחו הבוקר כי נתניהו צפוי להודיע בנאום מיוחד על עצירת החקיקה.
"הצהרתו של נתניהו תגיע אחרי אחד הלילות הדרמטיים ביותר בהיסטוריה של ישראל", נכתב בגרדיאן. בעיתון שמזוהה עם השמאל הבריטי נאמר כי נתניהו נדהם מהיקף המחאה נגד הרפורמה – כולל ההתנגדות לחקיקה בצה"ל ובענף ההייטק, ולפי הפרסומים ערך שיחות עם האופוזיציה כדי להגיע לפשרה. "עם זאת, עד כה נראה שהוא נלקח כבן ערובה על ידי שותפים לקואליציה מהימין הקיצוני - שאיימו להפיל את הממשלה אם דרישותיהם לא ייענו".
סוכנות הידיעות AP, שדיווחיה מתפרסמים כלשונם באלפי כלי תקשורת בעולם, דיווחה כי עשרות אלפי ישראלים יצאו אמש לרחובות בהפגנות ספונטניות והביעו את זעמם על החלטת נתניהו להדיח את גלנט. AP ציינה כי המפגינים הדליקו מדורות בנתיבי איילון, והשביתו למשך כמה שעות את הכיש המהיר באזור תל אביב. הבוקר דיווחה סוכנות הידיעות כי ההסתדרות, איגוד העובדים הגדול בישראל, פתח בשביתה והצטרף למחאה הגוברת נגד ההחלטה של נתניהו לערוך שינויים במערכת המשפט בישראל - החלטה שנתקלת בהתנגדות חסרת תקדים.
בניסיון להסביר לקוראים את המצב נכתב ב-AP כי "המשבר העמיק את הפילוג בחברה הישראלית, והעצים את המחלוקות ארוכות השנים על אופיה של המדינה – מחלוקות שקורעות אותה מאז הקמתה. עבור רבים, נראה שההדחה של שר הביטחון בתקופה של איומים ביטחוניים גוברים בגדה המערבית ובמקומות אחרים הייתה הקש ששבר את גב הגמל". עוד נכתב כי "המפגינים טוענים שהם נאבקים על נשמת אפה של המדינה, ורואים ברפורמה איום על האידיאלים הדמוקרטיים. הממשלה הגדירה את המפגינים כאנרכיסטים שרוצים להפיל ממשלה שנבחרה בבחירות דמוקרטיות".
רויטרס, סוכנות ידיעות גדולה אחרת, דיווחה לקוראים על "כאוס" בממשלת נתניהו. "שלושה חודשים אחרי שעלתה לשלטון, הדחת גלנט הביאה את קואליציית הימין של נתניהו למשבר - בזמן שהיא מתמודדת גם עם מצב ביטחוני שהולך ומחריף בגדה המערבית הכבושה". רויטרס ציינה כי אחד הסימנים למתיחות בקואליציה היה קריאתו של השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר להמשיך בחקיקה ו"לא להיכנע לאנרכיה". גם כלי תקשורת אחרים ציינו את הלחץ שמפעיל בן גביר על נתניהו.
בסוכנות הידיעות ציינו את קריאתו של הנשיא יצחק הרצוג לעצירת החקיקה, ואמרו כי האזהרה של ראש מדינה - שתפקידו הוא סמלי בעיקרו, מדגישה את הבהלה מהמחלוקת על הרפורמה.
גם הבוקר, באתרים האיראניים ובכלי התקשורת שמזוהים עם חיזבאללה לא הסתירו את שביעות הרצון מהמצב בישראל. בסוכנות הידיעות האיראנית "תסנים" נכתב כי צה"ל נמצא בכוננות גבוהה וקיים חשש מ"קריסת הצבא וממלחמת אזרחים". ברשת "אל מנאר" נכתב כי "המשבר הציוני מחריף".