לאחר ספירת 99.7% מהקולות בבחירות בברזיל, עולה היום (שני) כי שני המועמדים המובילים לנשיאות המדינה, הנשיא המכהן ז'איר בולסונרו ומועמד השמאל והנשיא לשעבר לואיס אינסיו לולה דה סילבה, יתמודדו האחד מול השני בסיבוב נוסף. ההצבעה הנוספת תיערך ב-30 באוקטובר.
הסיבוב השני בין שני המתמודדים המובילים ייערך מאחר שעל פי שיטת הבחירות בברזיל, על מועמד להשיג יותר מ-50% מהקולות כדי לנצח כבר בסיבוב הראשון של הבחירות. בסיבוב הראשון זכה לולה ב-48.4% מהקולות, בעוד בולסונרו זכה ב-43.3%. הקולות הנותרים התחלקו בין תשעת המתמודדים הנוספים.
הקרב הצמוד יחסית בין בולסונרו ללולה היה מפתיע, מאחר שבחודשים שקדמו לבחירות נהנה לולה מיתרון דו-ספרתי על בולסונרו בסקרים. במסיבת עיתונאים שערך לאחר ההצבעה, לולה השווה את סיבוב הבחירות השני להארכת זמן במשחק כדורגל. "הייתי רוצה לנצח כל סבב בחירות כבר בסיבוב הראשון, אך זה לא תמיד מתאפשר", אמר.
בולסונרו זכה להצבעות רבות מהמצופה בדרום-מזרח ברזיל, באזור שכולל בין היתר את מדינות המחוז סאו פאולו, המאוכלסת בצפיפות, ריו דה ז'ניירו ומינאס ז'ראיס. קרלוס מלו, פרופסור למדע המדינה באוניברסיטת אינספר בסאו פאולו, אמר לסוכנות הידיעות AP כי "עדיין מוקדם מדי לבחון את הדברים לעומקם, אך התוצאות מבהירות כי ניצחונו של בולסונרו ב-2018 לא היה צירוף מקרים".
לולה דה סילבה בן ה-76 כיהן כנשיא ברזיל בשנים 2010-2003, והיה אחד הנשיאים הפופולריים בתולדות המדינה. כשסיים את כהונתו האחרונה עמד שיעור התמיכה בו בציבור על 87%. בעשור שעבר נשלח לכלא אחרי שהורשע בפרשת שחיתות גדולה שבמרכזה עמדה חברת הנפט הממשלתית, פטרוברס, אבל ב-2019 בוטלה הרשעתו זו, מה שסלל לו את הדרך להתמודדות בבחירות.
בולסונרו בן ה-66, מנגד, הוא איש ימין אנטי-ממסדי שיש הרואים בו איש ימין קיצוני. הוא ידוע בהתבטאויותיו שלוחות הרסן, במאבקו בפעילים נגד שינויי האקלים ובהצהרותיו נגד להט"בים. הוא נחשב לתומך ישראל נלהב, ואוהדיו הרבו בשנים האחרונות להניף דגלי ישראל בעצרות התמיכה בו.
בולסונרו הוא גם אוהד מושבע של נשיא ארה"ב לשעבר דונלד טראמפ, ובקרב מתנגדיו בברזיל יש חשש כבד שלאחר פרסום התוצאות הוא יסרב להכיר בהן ובמקום זאת יגרור את המדינה למאבק ציבורי ממושך על הלגיטימיות שלהן, כפי שעשה טראמפ בארה"ב אחרי הפסדו לג'ו ביידן בנובמבר 2020. בחודשים האחרונים הלין בולסונרו על "חולשות", כלשונו, במערכת האלקטרונית שבה אמורה להיעשות ההצבעה בבחירות היום. מדובר בטענות שהגופים האחראיים על ניהול הבחירות בברזיל דחו אותן שוב ושוב, ובולסונרו לא הציג שום ראיה התומכת בהן.