שני מטפסי הרים מאיסלנד סיפרו בסוף השבוע כי הצליחו להעפיל לפסגת האוורסט אף שהיו באותה העת חולים בקורונה. השניים, סיגורדור סוויינסון והיימיר הלגרימסון, סיפרו כי החלו להשתעל כשהגיעו לגובה של כ-7,000 מטר, ומיד חשדו שנדבקו בנגיף. רק כשחזרו מההר התברר שהם אכן נשאים.
"בזמן ובמקום שבו היינו לא הייתה אפשרות להיבדק", סיפרו השניים. "מכיוון שהרגשנו טוב – לא ראינו סיבה לסטות מתוכניותינו". לפני שיצאו לטיפוס ערכו השניים בדיקת קורונה, והיא הייתה שלילית. בסופו של דבר הגיע הצמד לפסגה, שגובהה 8,849 מטרים, ביום שני השבוע בשעה 4:30 לפנות בוקר לפי השעון המקומי. דרכם חזרה כבר הייתה מאתגרת יותר.
"במהלך הירידה שנינו התחלנו לסבול מעייפות ושיעולים הולכים וגוברים", העידו. "כשעזבנו את מחנה 2 כבר היה ברור שמצב הריאות של סיגורדור רע מאוד, ונאלצנו להשתמש באספקת חמצן". למרות הקושי, השניים הצליחו להגיע בחזרה למחנה הבסיס של האוורסט ביום רביעי. כשהגיעו עברו שניהם בדיקות קורונה – ואז התברר כי הם נשאים של הנגיף.
בשבועות האחרונים דווח על לפחות 30 מטפסים שפונו ממחנה הבסיס של האוורסט משום שחלו, ואף שנפאל הכחישה נמרצות כי יש התפרצות של נגיף הקורונה שם – בחלוף הזמן הגיעו עוד ועוד עדויות לכך שמטפסים רבים נדבקו בנגיף הזה בדיוק. מספרם המדויק אינו ידוע.
הרשויות בנפאל הואשמו כי הן נמנעות מלחשוף את ההתפרצות באוורסט בשל החשש שלהן שמטפסים ימהרו לעזוב או יימנעו מלהגיע למדינה – ובכך תיגזל ממנה הכנסה כספית גדולה. טיפוס ההרים הוא מענפי התיירות המכניסים ביותר של נפאל.
אחרי שבשנה שעברה בוטלה עונת הטיפוס בשל מגפת הקורונה, השנה נרשמו 408 בני אדם מכל רחבי העולם לטיפוס אל פסגת האוורסט מהצד הנפאלי. כמה מאות מדריכי שֶרפּה מקומיים מטפסים איתם לשם ומסייעים להם. עונת הטיפוס לפסגת האוורסט תסתיים בעוד כמה ימים, ולכן בימים אלה רבים עושים מאמץ גדול אחרון בניסיון להגשים את החלום.
לקריאה נוספת: סין תסמן "קו הפרדה" בפסגת האוורסט בגלל ההתפרצות
מאז שפסגת האוורסט, ההר הגבוה בעולם, נכבשה לראשונה על ידי האדם ב-29 במאי 1953, אלפים הצליחו להעפיל אליה. כמה וכמה מדריכי שרפה נפאלים אף הגיעו לפסגה פעמים רבות, ומדריך השרפה קאמי ריטה קבע החודש שיא חדש, כשהעפיל לפסגה בפעם ה-25 בחייו.