אלמונים ירו לעבר ביתו של ד"ר איאד זחאלקה, קאדי בית הדין השרעי לערעורים ומנהל בתי הדין השרעים בישראל. בביתו של זחאלקה בכפר קרע מתגוררים גם הוריו, וכתוצאה מהירי נגרם נזק גדול - אך לא היו נפגעים. המשטרה פתחה בחקירה ובודקת בין היתר חשד שלפיו הירי קשור לעבודתו של הקאדי. טרם דווח על מעצרים.
הירי אירע שלשום (יום שבת) בשעות הלילה המאוחרות. השופט זחאלקה אמר: "אסור לשתוק על אירועים כאלה. בשנים האחרונות נרצחו המון אנשים, ואי אפשר לדעת מי יהיה הבא בתור. אולי יפגעו בי ואולי באחרים. אם הירי הגיע אלינו, אז מה עם האזרח הפשוט?".
הוא הוסיף: "האווירה בחברה הערבית לא שקטה, וצריך לפעול כדי למגר את האלימות בכל מקום. ירי כזה יכל להסתיים גם ברצח או עם נפגעים. אני מקווה שהמסר שלי יגיע לכל הגופים האחראיים, כי אנחנו רוצים לחיות בביטחון מלא וללא סכנת חיים".
בתוך כך, שוטרי ימ"ר הוציאו לפועל היום חיפושים ומעצרים נרחבים ביישובים ג'אסר א-זרקא ופוריידיס במסגרת המאבק באלימות ובפשיעה בחברה הערבית. לפי המשטרה, החיפושים התקיימו "עקב אירועים פליליים חמורים שהתרחשו בחודשים האחרונים, כולל ניסיון רצח, אירועי ירי, סחר בסמים ומקרי אלימות". מדובר בחקירה סמויה שעברה היום לשלב הגלוי, כשהשוטרים פשטו על כמה בתים ביישובים ועצרו 13 בני אדם בגילאי 54-15. במסגרת מבצע המעצרים נתפס גם כסף מזומן ורכוש.
לאחר המעצרים החשודים הובאו לחקירה, שבסיומה יוחלט אם להביאם להארכת מעצר בבית משפט השלום בחיפה.
בנוסף, המשטרה תפסה אמש בחצר המבנה של בית הקשיש בג'סר א-זרקא שני מטעני צינור מאולתרים. חבלן משטרתי שהוזעק למקום טיפל במטענים. במשטרה אמרו כי "משטרת ישראל תמשיך לפעול כל העת נגד השימוש בנשק הלא חוקי, כדי לשמור על שלומם וביטחונם של האזרחים".
בינתיים, חברת הכנסת רות וסרמן לנדה (כחול לבן) דרשה מיו"ר הוועדה המיוחדת למיגור הפשיעה בחברה הערבית לכנס את הוועדה, שלא כונס מאמצע חודש דצמבר. במכתב שכתב ליו"ר אמרה: "רק בשנת 2020 נרשמו 113 מקרי רצח בחברה הערבית לעומת 36 בחברה היהודית, שגדולה ממני פי כ-3.5. מתחילת 2021 נרצחו בחברה הערבית לא פחות מ-14 אזרחים".
לדברי ח"כ לנדה, "אלו נתונים מטלטלים שממחישים כיצד מגזר שלם בחברה הישראלית חי תחת צל של אלימות, פשיעה ורצח. אסור לנו לקבל את המציאות הזו. אנחנו חייבים לרתום את כל הגורמים הרלוונטיים בממשלת ישראל לביצוע טיפול שורש מקיף למיגור האלימות בחברה הערבית. אנו לא יכולים לקבל מציאות שבה אזרחים במדינת ישראל מפחדים לצאת מביתם מתוך החשש שלא יחזרו אליו. אנו לא יכולים לחכות שעוד אימהות יתאבלו על בניהם ושעוד משפחות יתרסקו".