"יום השיבוש" האחרון אמנם בישר על התעצמות מחודשת של המחאה נגד המהפכה המשפטית, אך הקידום המהיר של החוק לביטול עילת הסבירות עדיין נמשך במרץ בוועדת החוקה - ואיתו גם המחאה ממשיכה. הערב (חמישי) התקיימו שלוש הפגנות מול בתיו של ראש הממשלה בנימין נתניהו בירושלים ובקיסריה, וגם מול שגרירות ארצות הברית בתל אביב - שם חסמו את הרחובות הירקון והרברט סמואל הסמוכים לשגרירות.
לדברי מארגני ההפגנה מול שגרירות ארה"ב, אליה הגיעו בשיאה אלפי בני אדם, מדובר בקריאת אזהרה לראש הממשלה על הרס היחסים הבינלאומיים של ישראל ונגד פירוק הברית עם ארה"ב בעקבות החקיקה המסוכנת והחד-צדדית.
במקביל, התקיימו הערב הפגנות בכמה מוקדים בארה"ב עם המסר "ימים גורליים לדמוקרטיה הישראלית - חייבים לנצח". מהמארגנים נמסר כי הם "קוראים לציבור הרחב להתגייס ביתר שאת בימים הקרובים. זה בכוחם של האזרחים והאזרחיות להציל את ישראל מהרס הדמוקרטיה, ריסוק הכלכלה ופירוק צבא העם".
בקיסריה התאספו יותר מ-1,500 מפגינים, בהם פעילים של תנועת "מחאת המילואימניקים אחים לנשק", שקראו מול ביתו של ראש הממשלה: "ביבי לא נוותר. המדינה בוערת, הקרע גדל. לא נוותר עד שיהיה פה טוב יותר". עוד זעקו המוחים: "ביבי רצית הפיכה - וקיבלת מחאה". זועקים המוחים. כוח גדול של שוטרים הוזעק לקיסריה כדי לאבטח את המחאה. למקום הגיעו גם עשרות פעילי ליכוד מחדרה ואור עקיבא.
למחאה בקיסריה הגיעו גם תושבי האזור - מפרדס חנה-כרכור, זכרון יעקב ויישובי המועצה המקומית חוף כרמל. חיה לוין, אחת המוחות, אמרה כי "צריכים להבין שזו באמת הישורת האחרונה - עוד כמה ימים הקריאה השנייה והשלישית, ומה אז? אנחנו נמשיך ונמחה עד שאולי מישהו יתעשת בדקה ה-90".
אסף כהן, מפגין נוסף, ציין כי "גם ביבי וגם גלנט מבינים שהמצב בגבול לבנון יותר חשוב והם עסוקים בדברים פחות חשובים. גם האויב בלבנון רואה את הקרע בעמנו. הגיע הזמן להפסיק הכול ולהתרכז במצב הביטחוני הרגיש, אחרת זה יתפוצץ לנו בפנים".
ברחוב עזה בירושלים, התכנסו עשרות מפגינים לא הרחק מביתו של נתניהו. הכבישים שסובבים את הבית נחסמו לתנועה.
גם בצומת ביל"ו התקיימה מחאה נגד המהפכה המשפטית, אך זה כבר הפך למסורת של יום חמישי במקום. הערב, חילקו המפגינים זרי פרחים לנהגים שחלפו בצומת, וכך גם לשוטרים שנכחחו במקום. את מאות הזרים תרם אחד מחקלאי כפר ביל"ו, הנוהג להשתתף מזה חודש באירועי המחאה בצומת.
רונן וייס, אחד המפגינים בצומת, סיפר כי חלוקת הפרחים היא "מחווה של רצון טוב" שנועדה "להראות לכולם, גם לאלה שלא כל כך מסכימים איתנו, שאחרי הכול אנחנו אחים, חברים, ערבים זה לזה". לדבריו, "חלוקת הזרים פתחה פתח לשיח נעים ונטול צעקות, גם אם רק לשתי דקות. אז הרווחנו".
"רוצים לשבש? תשבשו בקיבוצים שלכם"
היום לא התקיימו רק הפגנות נגד המהפכה המשפטית, אלא גם מחאות של תומכי המהפכה. כמו ב"יום השיבוש" שלשום, קבוצות של פעילי ימין מחו על חסימות הכבישים, וחסמו בעצמם את שערי הכניסה לשורה של קיבוצים. בין היתר, שיירה של כ-15 מכוניות של תושבי קריית שמונה, בהובלת נציג מפלגת עוצמה יהודית למועצת העיר אהרון דמרי, חסמה אחר הצהריים את שערי קיבוץ הדפנה הסמוך למשך כשעה.
המחאה של דמרי נמצאת כבר ביומה השלישי, לאחר שאתמול כחמישים תושבי קריית שמונה חסמו את הכניסה לקיבוץ עמיר, ושלשום דמרי ושניים מחבריו חסמו את הכניסה לקיבוץ כפר גלעדי. לדברי דמרי, מחאתו החלה בעקבות שיתוק התנועה בקריית שמונה על ידי כ-150 מכוניות של פעילי "מחאת גליל-גולן" במסגרת "יום השיבוש".
"הם באו לעיר שלנו ושיבשו לנו את החיים, לא יכולנו לזוז בכביש. הם החרישו את האזניים לתושבים והעירו את כל הילדים. אז בכל יום אני וחברים מהעיר נגיע לקיבוצים ונשבש להם את היום, במסגרת החוק כפי שהם עושים. אנחנו מתפנים כשהמשטרה מבקשת מאתנו וגם לנו מותר להפגין. רוצים לשבש? תשבשו את הדרכים בקיבוצים שלכם ואל תפגעו בנו", אמר דמרי.
בהודעה שפורסמה הערב מטעם פעילי המחאה נגד הקיבוצים, שמכנים את עצמם "מטה המאבק בקריית שמונה", נכתב: "לשכנינו בקיבוצים שלום! כידוע לכם, מאז ההפגנות נגד הרפורמה, אנו תושבי קריית שמונה הפכנו לקורבן הזעם של המחאות. כל זאת על מנת לייצר כותרות בתקשורת שגם בקריית שמונה, העיר הצפונית בארץ, הפריפריאלית והימנית, יש הפגנות נגד הרפורמה המשפטית. אנו קוראים למנהיגי המחאה לא לקחת בשבי את היחסים והמרקם העדין הקיים בין תושבי האזור למטרות פוליטיות ארציות. כעת, לאחר התלהטות הרוחות, ומאחר ואנו מעוניינים בחיים משותפים שקטים בגליל, אנו נחדול את חסימת הקיבוצים, בהבנה ברורה ששקט ייענה בשקט".
במטה המחאה טענו בתגובה כי שיירת המכוניות ביום שלישי לא חסמה את התנועה בקריית שמונה, וכי בחודשים האחרונים מקפידים שלא לקיים עוד את ההפגנות נגד הממשלה בעיר בשל החיכוך שנוצר באירועים אלו.
ממטה "מחאת גליל-גולן" פרסמו הודעה לפעילים על חסימת שערי הקיבוצים, ובה כתבו: "זה מהלך מחושב ומנוהל של מפלגת עוצמה יהודית, שסימנה את הבחירות לרשויות המקומיות כיעד אסטרטגי ומשתמשת במתחים בין עיירות הפיתוח והקיבוצים כפלטפורמה לגיוס תמיכה בדרך שבן גביר מכיר הכי טוב: פרובוקציה והדלקת אש השנאה והפילוג".
במטה המאבק קראו לפעילים להתרחק מאותם מפגיני נגד: "התקשרו לרבש"צ היישוב ולמשטרה ואל תיצרו מגע. אל תענו, אל תצלמו, אל תהיו שם. תנו למשטרה לטפל באירוע ואל תהיו חלק ממנו בשום צורה. אין שום סיבה לתת להם דלק ותמונות של עימות. זה כל מה שהם מחפשים".
אירועים דומים נרשמו היום בהיקף קטן יותר גם בקיבוצים בשרון, בהם יקום וגן שמואל. גם התנועה הקיבוצית הגיבה לחסימת השערים, ובהודעה רשמית מטעמה נמסר: "אנו קוראים לציבור חברי ותושבי הקיבוצים שלא להיגרר לפרובוקציות האלימות הללו, המתודלקות בהסתה ושנאת חינם. מטרתם היא להלך אימים על חברי הקיבוץ בכלל, ועל משתתפי המחאה כנגד ההפיכה המשטרית בפרט. לא ניכנע לאלימות ולהסתה. ביחד נשמור על ישראל דמוקרטית".
עוד נמסר מהתנועה הקיבוצית כי "בימים האחרונים התרחשו מספר אירועים אלימים בידי קבוצות אלימות המגיעות לשער הקיבוץ וחוסמות כניסה ויציאה ממנו, כנקמה על השתתפות חברי ותושבי קיבוצים במחאה נגד ההפיכה המשטרית. הכתובת לטיפול באירועים האלימים הללו היא משטרת ישראל".
עפרי רביב, חבר קיבוץ חנתון שבגליל התחתון ומיוזמי ההפגנות בצומת נהלל, סיפר על האלימות אותה הוא חווה בהפגנות, וציין כי היא "כבר הפכה לשגרתית". לדברי רביב, "השיא היה זריקת אבנים, מכות וחטיפת מגפון מאחד המפגינים - אבל זריקת חפצים והפרחת איומים וקללות היא עניין כמעט שבועי. התחושה היא קשה, תחושה שהמדינה הולכת למקומות לא טובים של קיטוב והקצנה ושידה של המשטרה קצרה מלהושיע".