בעקבות מתקפת הטרור הרצחנית של חמאס, וקיומן של הפגנות פרו-פלסטיניות גם בגרמניה, פרסם ה"בילד" 50 סעיפים שאותם צריכים לכבד מי שרוצים לחיות במדינה. "גרמניה, יש לנו בעיה", נכתב בכותרת הכתבה של העיתון הגרמני הנפוץ ביותר. בפתח המאמר, שמכוון ככל הנראה למוסלמים אדוקים וקיצוניים, נאמר כי מאז אירועי ה-7 באוקטובר "אנחנו חווים מימד חדש של שנאה במדינה שלנו: נגד הערכים שלנו, נגד הדמוקרטיה ונגד גרמניה".
בהתייחסות לגילויי האלימות והאנטישמיות נכתב: "הימים האחרונים חושפים את מה שבעבע בחברה שלנו כבר תקופה ארוכה: במדינה שלנו יש הרבה אנשים שמתנגדים לדרך החיים שלנו. אנשים שחוגגים רצח של אזרחים חפים מפשע, ומלמדים את הילדים שלהם לשנוא אחרים בגלל שהם 'כופרים'. אלה שרוצים לאסור על נשים ללבוש חצאיות או מכנסיים. אלה שמתעבים את חוקי היסוד, ובמקום מקשיבים למטיפים קיצוניים. הם מנצלים את הסובלנות, בגלל שהם רוצים חברה אחרת".
"אסור לנו לקבל את זה! זה לא יכול להימשך! גרמניה חייבת לומר עכשיו 'לא'! לא לאנטישמיות, לא למיזנטרופיה ולא לכל מי שאומרים לנו 'לא'", הבהיר העיתון. ה"בילד" הצהיר כי הוא ניסח "מניפסט" של 50 סעיפים לחיים משותפים בחברה חופשית. "'לעולם לא עוד' - זה עכשיו!", נכתב בעיתון הגרמני.
במאמר ציין ה"בילד" כי משנת 2015 קלטה גרמניה יותר משלושה מיליון פליטים, רבים מהם הגיעו אליה מהעולם הערבי. "לא הצלחנו להבהיר למה אנחנו מצפים מכל מי שרוצה לחיות במדינה הזו ביחד איתנו, שאנחנו לא רוצים לשנות את אורח החיים שלהם רק בגלל שיש לנו אורחים".
ברשימת הסעיפים ציין ה"בילד" כי מי שרוצה לחיות בגרמניה צריך לכבד את אמונתו של כל אדם, לכבד את השוויון המגדרי ולשמור על חופש הביטוי – שלא כולל איומים, תקיפות, הצתת מכוניות, יידוי אבנים, שריפת דגלים או חגיגות של מעשי רצח. במסרים שמכוונים למוסלמים אדוקים נכתב ב"בילד" כי הגרמנים "לא עוטים מסכות או רעלות, אנחנו מביטים אחד לשני בפנים". הרשימה מסתיימת בסעיף: "אנחנו אוהבים את החיים, ולא את המוות".
הסעיף השמיני ברשימה עוסק ביחס לישראל אחרי השואה: "על רקע הפרק האפל ביותר בהיסטוריה שלנו, ביטחונה של ישראל הוא אינטרס לאומי גרמני! זה אומר: לתמוך בביטחון של העם היהודי הוא לא דבר שנתון למשא ומתן. ביקורת על הפוליטיקה הישראלית מותרת, כמובן".
סעיפים אחרים ברשימה הארוכה של ה"בילד" עוסקים בין השאר בחובה לשלם מסים, בשמירה על ניקיון המרחב הציבורי ובפינוי מושבים באוטובוסים לקשישים או לבעלי מוגבלויות.