אתר תעמולה בצפון קוריאה טען היום (ג') כי הלהיט הבינלאומי של נטפליקס "משחק הדיונון" חושף את המציאות של התרבות הבהמית והקפיטליסטית של דרום קוריאה, שם "שחיתות ונבלים לא מוסריים הם דבר שבשגרה".
האתר Arirang Meari ציטט מבקרי קולנוע דרום קוריאנים, ששמם לא צוין, שאמרו כי סדרת הטלוויזיה מציגה "חברה לא שוויונית שבה מתייחסים לאנשים ללא כסף כאל כלי שחמט לעשירים". המותחן תוצרת דרום קוריאה, שבו מתמודדים משתתפים במשימות קטלניות במטרה לזכות ב-38 מיליון דולר, הפך לסנסציה עולמית עם עלייתו בספטמבר.
"אומרים שזה גורם לאנשים להבין את המציאות העגומה של החברה הדרום קוריאנית שבה בני אדם פועלים בתחרותיות קיצונית ואנושיותם נמחקת", נכתב באתר. צפון קוריאה הטילה קנסות ואף עונשי מאסר על כל מי שנתפס נהנה מבידור דרום קוריאני או מחקה את האופן שבו מדברים דרום קוריאנים, כחלק מהמלחמה של השליט קים ג'ונג און נגד השפעות מבחוץ.
מוקדם יותר התחייב קים לבנות צבא "בלתי מנוצח" כדי להתמודד עם העוינות האמריקנית המתמשכת, ש"מערערת את היציבות בחצי האי". כך דיווחה סוכנות הידיעות הממלכתית KCNA.
בתערוכה נדירה של מערכות נשק בפיונגיאנג, כשהוא מוקף במגוון טילים גדולים וטנקים, הוסיף קים כי פיתוח הנשק של ארצו נועד להגנה עצמית, "לא כדי לפתוח במלחמה". קים התייחס להתבססות הצבאית בדרום, ואמר שצפון קוריאה לא רוצה להילחם בשכנתה. "לא צריכה להיות מלחמה נוספת שתציב קוריאנים אחד נגד השני", אמר קים.
"ארה"ב היא הגורם לחוסר היציבות בחצי האי הקוריאני", אמר קים בתערוכה "הגנה עצמית 2021". לדבריו, המטרה החשובה ביותר של ארצו היא להחזיק ב"יכולת צבאית בלתי מנוצחת" שאף אחד לא יעז לאתגר. ממשל ביידן הצהיר שוב ושוב כי אין לו כוונה עוינת כלפי צפון קוריאה, אך קים אמר: "אני סקרן מאוד אם יש אנשים או מדינות שמאמינים בכך".
האו"ם אסר על צפון קוריאה לערוך ניסויים בטילים בליסטיים ובנשק גרעיני, אך היא חרגה מהאיסור שוב ושוב והוטלו עליה סנקציות בינלאומיות. ממשל ביידן אמר שהוא מוכן לדבר עם צפון קוריאה, אך דרש מפיונגיאנג לוותר על הנשק הגרעיני לפני שניתן יהיה להקל בסנקציות. עד כה צפון קוריאה סירבה לתנאי.
בסוף אוגוסט, הסוכנות הבינלאומית לאנרגיה אטומית העריכה כי צפון קוריאה החלה להפעיל מחדש את הכור הגרעיני שבו היא מייצרת פלוטוניום ביונגביון, צעד שיוכל לסייע לדיקטטורה המבודדת להרחיב עוד יותר את ארסנל הנשק הגרעיני שלה.
לפני כשבועיים הודיעה צפון קוריאה שהיא ערכה ניסוי מוצלח בטיל על-קולי חדש. שבועיים לפני כן, שעות אחרי שצפון קוריאה שיגרה לים שני טילים בליסטיים לטווח קצר, הודיעה דרום קוריאה כי שיגרה גם היא טיל בליסטי, מצוללת. הניסויים, שהגיעו אחרי שפיונגיאנג הודיעה ששיגרה טילי שיוט חדשים שכנראה מסוגלים לשאת נשק גרעיני, הוסיפו למתיחות הגוברת בחצי האי.
פורסם לראשונה: 10:29, 12.10.21