המפלגה השמרנית הגרמנית CDU קוראת לממשלת גרמניה לשתף את צבאה בקואליציה המתגבשת בהובלת ארצות הברית להגנה על ישראל במקרה של תקיפה כוללת, ולא להסתפק עוד באמירות תמיכה בלבד. "לקראת ההתקפה האיראנית הבלתי נמנעת, הממשלה הגרמנית חייבת להתעורר ולהציע לממשלה הישראלית סיוע צבאי בהגנה על ישראל", אמר לשבועון "דר שפיגל" רודריך קיזווטר, מחברי הפרלמנט הבולטים של המפלגה ומומחה ביחסי חוץ. "כיום אנחנו מציעים אפשרות שמטוסים של צבאות עמיתים יוכלו להשתמש בנו לתדלוק מחודש, אבל אנחנו צריכים לחשוב גם על האפשרות שמטוסים של הצבא הגרמני יסייעו לדוגמה בהגנה נגד כטב"מים מאיראן".
2 צפייה בגלריה
קנצלר גרמניה אולף שולץ
קנצלר גרמניה אולף שולץ
הקנצלר שולץ. "לא לחכות"
(צילום: MIGUEL MEDINA / AFP)
דבריו של קיזווטר נאמרים בתגובה לאיומים של איראן ונציגויותיה באזור במהלומת נקם בישראל בעקבות חיסולו של מנהיג חמאס איסמעיל הנייה בטהרן, מהלומה שאיראן מבטיחה שתהיה חמורה לעין ערוך מההתקפה על ישראל באפריל. האיום האיראני הביא להפגנת כוח של הצבא האמריקני, שהזיז לאזור נושאות מטוסים וספינות מלחמה כדי להתכונן להגנה על ישראל, ואולי גם על מטרות אמריקניות, מפני איראן. בשבוע שעבר השתתף קיזווטר בישיבה של ועדת החוץ בפרלמנט הגרמני שבה נתנו משרדי החוץ והביטחון סקירה שלפיה קיימת סבירות גבוהה מאוד של מכת נגד איראנית, הפעם בעוצמה גדולה בהרבה ועם סיוע מחיזבאללה.
"אם גרמניה טוענת שאחת מתכליות קיומה (raison d'etre) היא הגנה על תושבי ישראלי, הרי שהממשלה הפדרלית והקנצלר חייבים להתחיל להתעסק בגישה מדינית ריאליסטית ולהפסיק לטפח תקוות רומנטיות", אמר קיזווטר. "הממשלה הפדרלית לא צריכה לחכות שישראל תבקש ממנה עזרה להגן על עצמה, היא צריכה לדון בהצעה שלה לעזרה ולהתחיל לקדם אותה בפרלמנט כבר עכשיו".
יש לציין שההצהרה של קיזווטר, מהמפלגה הגדולה ביותר באופוזיציה, מפעילה לחץ על מפלגות הקואליציה, שאף אחת מנציגיה לא הביע עדיין תמיכה בקריאתו. הקואליציה הגרמנית והקנצלר עסוקים יותר בניסיון למנוע מתקפה איראנית באמצעים דיפלומטיים ובאמצעות איומים.
2 צפייה בגלריה
שר הביטחון יואב גלנט פגישה עם שר ההגנה של גרמניה בוריס פיסטוריוס ב ברלין
שר הביטחון יואב גלנט פגישה עם שר ההגנה של גרמניה בוריס פיסטוריוס ב ברלין
שר ההגנה הגרמני פיסטוריוס עם שר הביטחון גלנט. "לא קיבלנו שום בקשה ישראלית"
(צילום: Tobias SCHWARZ / AFP)
כזכור, בהתקפה האיראנית על ישראל באפריל, מערך ההגנה האווירית של ישראל קיים שיתוף פעולה עם כוחות אוויר אמריקניים, צרפתיים ובריטיים, ועם מערכי הגנה אווירית סעודיים וירדניים, כדי להפיל כטב"מים רבים ולמנוע את הגעתם לשטח האווירי של ישראל.
חיל האוויר הגרמני כבר ערוך באזור והוא מבצע מספר לא מועט של טיסות בגבול סוריה וצפון עיראק מאל אזרק שבירדן. בנוסף לכך חיל האוויר הגרמני קיים בשנים האחרונות מספר תמרונים עם חיל האוויר הישראלי. יש לזכור כי המלחמה באוקראינה הובילה לשבירת טבואים רבים בממשלה ובחברה הגרמנית בכל הנוגע לסיוע גרמני צבאי למדינות זרות בעת מלחמה ולשימוש בכלי נשק גרמניים על-ידי מדינה שלישית.
שר ההגנה הגרמני בוריס פיסטוריוס אמר מצדו: "לא קיבלנו שום בקשה ישראלית, כך שהנושא לא עלה עד עכשיו לדיונים. אני לא יכול לדמיין מצב שבו חיילים מהצבא הגרמני יתפרסו באופן פעיל בהגנה על ישראל".