הצו הוצא לבקשת רומניה, שם עומד נגדו עונש של 11 שנות מאסר משנת 2017 בגין הונאת אנשים שאותם הבטיח לשלוח לעבוד בישראל. בעקבות מעצרו, יתנהל הליך משפטי ביוון כדי לדון בבקשת ההסגרה של רומניה.
מאיר בן ה-69 נולד בעפולה להורים שעלו מרומניה. הוא היה מעורב בפלילים בישראל וריצה בעבר עונש מאסר על מעשי מרמה. בשנת 1996 היגר לרומניה וקיבל אזרחות רומנית, ושם הקים חברה להשמת עובדים לשוק הישראלי.
במשך השנים הסתבך בעבירות פליליות בישראל וברומניה וריצה עונשי מאסר. בעבר הוא נעצר על שימוש במטבע זר מזויף, ובמשפטו טען שמקור הכסף במוסד הישראלי. ב-2016 השתחרר מבית הכלא הרומני וחזר לארץ, וב-2017 נידון ברומניה ל-11 שנות מאסר שלא בפניו. מאז היה מאיר למבוקש על ידי הרשויות המקומיות, ואף נעצר בדובאי בגלל אותו הצו כבר ב-2022 - אז שוחרר כעבור שבעה ימים וקיבל תעודת מעבר משגרירות ישראל, שאפשרה לו לחזור לארץ.
בשנת 2002 הפגיש ראש מפלגת "רומניה הגדולה" את מאיר עם איש קשר איראני, שהבטיח לספק לו דגימות דם ורוק של הנווט הנעדר רון ארד. בסופו של דבר התברר שהדגימות שהועברו לא היו מגופו של ארד.
עו"ד מרדכי ציבין, המתמחה בטיפול בעצורים ישראלים בחו"ל, אמר כי "המחשבה כי רודוס היא מקלט למבוקשי אינטרפול ויורופול הוכחה כלא נכונה". לדבריו, "בשנה האחרונה נעצרו ביוון תשעה ישראלים בעקבות צו אינטרפול או יורופול בנוסף לאזרחים זרים. היו גם מעצרים של אנשים שריצו עונשם, אך הרומנים שכחו לבקש להסירם מרשימת האינטרפול. יוון, החברה באיחוד האירופי, נענית בקלות לבקשות הסגרה ממדינות באיחוד". עו"ד ציבין אינו מייצג את נתי מאיר בהליכים נגדו.
תגובת ניר יסלוביץ, עורך הדין שמייצג את מאיר: "רומניה ממשיכה במסע רדיפה כנגד מרשי בשעה שהיא מנסה להסגיר את מרשי ללא כל עילה מוצדקת. הנני סמוך ובטוח מניסיון אישי שבית המשפט ברודוס ידחה את בקשת ההסגרה לאחר שהיום הוגשה על ידי עתירה לשחרור מרשי, בצירוף אסמכתאות רבות המוכיחות כדבעי שיש להורות על שחרור מידי של מרשי בעוד עסקינן ברדיפה פוליטית של הרשויות ברומניה הא ותו לא".