בתום שש שנות מאבק, בית המשפט הורה למשרד הביטחון להכיר בקצין טל הררי, שטיפל בחללי אסון המסוקים ומת כעבור שנים, כחלל צה"ל בעצמו. בחודש האחרון קיבל השופט שי מזרחי מבית משפט השלום בתל אביב את הערעור של משפחת הררי וקבע שבנם יוכר כחלל לאחר שנפטר בגיל 40 לפני שש שנים.
סרן הררי הופקד על הטיפול והמיון של עשרות מגופות החיילים שנהרגו באסון הגדול ביותר שפקד את צה"ל, שבו נהרגו 73 חיילים ליד גבול לבנון, בהתרסקות שני מסוקי יסעור באצבע הגליל. עם השנים הידרדר מצבו הנפשי והוא סבל מתסמינים קשים של פוסט טראומה. משרד הביטחון דחה את תביעתו להכיר בו כנכה צה"ל על מלוא הזכויות והסיוע שביקש, בטענה כי הקשר בין מצוקתו הנפשית לבין שירותו הצבאי נמוך, ולכן יש להסתפק בנכות בשיעור של 20%.
הררי המשיך במאבקו לקבל סיוע מלא מאגף השיקום, אך בשיא מאבקו הוא נפטר כתוצאה משילוב של צריכת תרופות פסיכיאטריות ואלכוהול. לאחר מותו, פורסם סיפורו ב-ynet, ומשפחתו סירבה לוותר. היא ערערה על החלטת משרד הביטחון לבית המשפט, שם נציגי אגף השיקום נאבקו בחזרה וניסו להוכיח, בהליך ממושך מול המשפחה השכולה, כי אין זיקה מובהקת בין נסיבות מותו של הררי להשלכות של שירותו הצבאי.
באגף השיקום גייסו מומחים רפואיים שונים כדי להציג חוות דעת שיסתרו את טענות המשפחה, והיא מטעמה חשפה את הקשר הטראגי והקליני בין הטראומה שספג הררי בשירותו, למחלה שממנה סבל והובילה בסופו של דבר למותו. "לאחר הסקירה המדעית וניתוח המידע העולה מהמסמכים הרפואיים ניתן לקבוע כי קרוב לוודאי שמותו של הררי ז"ל נגרם כתוצאה מההשפעה של הטיפול התרופתי הטיפולי וצריכת אלכוהול, שהינם תוצאה של מצבו הנפשי בעקבות שירותו הצבאי ושבגינו כבר הוכר כנכה צה"ל ולא מנטילת יתר", ציין ד"ר אופיר לבון, מומחה לטוקסיקולוגיה שהגיש חוות דעת לבית המשפט מטעם המשפחה.
כשנה לפני מותו, כתב הררי במסגרת ניסיונו לקבל הכרה מלאה כנכה צה"ל ממשרד הביטחון: "היום אני בן 39, גרוש ואב לשניים, ובשנתיים האחרונות לא ממש עבדתי אחרי שניהלתי מסעדה. הידיים שלי רועדות. הייתי קצין רפואה בזמן האסון והוזעקתי לטפל בגופות. מאז אני מתעורר בלילה עם ריחות של גופות שרופות, אני רואה את הניאונים של בית הלוויות ברדינג ולפעמים זמזמום הניאונים לא יוצא לי שעתיים מהראש. הוצאתי את הגופות מהשקיות, ולא יכלתי מאז לראות יותר מדים. הייתי באשפוזי יום בתל השומר, לאחר שחוויתי פלשבקים, קמתי בלילה מהרטבות. אני מתפקד על כדורי ואליום. יש תקופות שאני בדיכאון, ללא חשק מיני, חוסר רצון לצאת מהבית. התרופות מחזיקות אותי רגוע כלפי חוץ אבל אחרי הדיכאון מגיעים התקפי חרדה. אני קם בלילה ורואה גופה לידי. פתאום יש לי טיקים בראש. ניסיתי להתאבד פעמיים".
עם השנים, ועל רקע אי-שפיות זמנית, הררי הסתבך עם החוק כאשר ביצע שוד ועבירות אלימות כלפי רכוש. לאחר מכן אושפז בבית חולים אברבנאל. בשירותו הצבאי כיהן כקצין רפואה מוערך והיה תחת תכנית "אופק", שמיועדת להבטיח קריירה צבאית לאנשי קבע בולטים. עם החלטת בית המשפט סרן טל הררי הפך רשמית לחלל ה-75 של אסון המסוקים - אחרי רדי פילס ז"ל, חובש קרבי בחטיבת הנח"ל שטיפל גם הוא בחללים וסבל מפוסט טראומה קשה. גם פילס ומשפחתו ניהלו מאבק דומה לקבלת הכרה מלאה כנכה צה"ל ממשרד הביטחון.
"טל היה קצין ארגון רפואה וקמב"ץ מוערך שסבל מהלם קרב בעקבות הזיהוי והטיפול בגופות", אמר ל-ynet אביו של טל, ישראל הררי, אחרי החלטת בית המשפט. "בשנים האחרונות לפני מותו היו קשות. הוא סבל מקשיי נשימה, חוסר שינה, חרדות והרגיש ריחות של בשר חרוך שהובילו להתפרצויות כעס ולחוסר תפקוד. טל שלנו, הכשרוני והחזק, לאט לאט הלך ודעך. במשך שבע שנים נאבקנו על מנת שטל יוכר כחלל צה"ל, והיום אני מברך על החלטת בית המשפט".
עורכי הדין אלי סבן ומורן שוחט, שייצגו את הררי, מסרו כי "עם החלטת בית המשפט המדינה קיימה את חובתה המוסרית להכיר בטל כחלל צה"ל. בכך יקבל המנוח ומשפחתו את ההכרה המגיעה להם, גם היום, שנים לאחר שהלך לעולמו".
ממשרד הביטחון נמסר כי "משרד הביטחון משתתף בצערה של משפחת החלל טל הררי ז"ל. בהתאם לפסק הדין של בימ"ש השלום בתל אביב, הכיר המשרד במשפחתו של הררי ז"ל, נכה צה"ל שנפטר עקב נכותו המוכרת. מפאת צנעת הפרט אין באפשרותנו להרחיב מעבר לכך".