שר בכיר במזרח לוב דיווח שמספר ההרוגים בשיטפונות הקטלניים באזור עלה ליותר מ-3,000 בני אדם. שר הבריאות בממשלה שהוקמה במזרח לוב, עותמן עבד אל-ג'ליל, ציין כי בנוסף יש 6,000 נעדרים. הוא הוסיף שלהערכתו מספר ההרוגים יגיע ל-10,000, ושעד כה 700 הרוגים הובאו לקבורה.
השר עבד אל-ג'ליל עדכן היום (ג') שבעיר דרנה, מוקד השיטפונות במזרח לוב, "המצב הופך לטראגי יותר ויותר. אין נתונים סופיים לגבי מספר הקורבנות, ואין גישה לשכונות רבות בעיר". הוא אמר שבתי החולים בדרנה מלאים בגופות של קורבנות השיטפונות שהביאה הסופה "דניאל".
קודם לכן אמר שר נוסף במזרח לוב שבעיר דרנה התגלו יותר מ-1,000 גופות. הישאם שקיואט, השר לתעופה אזרחית וחבר ועדת החירום בממשלה, העריך שמספר ההרוגים הסופי יהיה גבוה בהרבה.
"חזרתי מדרנה. המצב נורא. יש גופות בכל מקום – בים, בעמקים, מתחת לבניינים. מספר הגופות שהתגלו בעיר הוא יותר מ-1,000. רבע מהעיר נעלמה, אני לא מגזים. בניינים רבים קרסו", אמר השר ממזרח לוב. בראיון לרשת אל-גז'ירה הוא הוסיף כי להערכתו מספר ההרוגים יחצה את ה-2,500.
בצהריים מסרה הפדרציה הבינלאומית של הצלב האדום והסהר האדום (IFRC) כי 10,000 בני אדם מוגדרים נעדרים. "מספר ההרוגים עצום ועלול להגיע לאלפים", אמר תאמר רמדאן, ראש IFRC בלוב. החשש הוא שהמונים נסחפו בשיטפונות, ושמתחת להריסות הבניינים יש גופות של הרוגים רבים.
שכונות שלמות נמחקו בשיטפונות בעיר דרנה, עיר חוף עם 125,000 תושבים שנמצאת 260 ק"מ ממזרח לבנגאזי - העיר השנייה בגודלה בלוב. הסופה "דניאל" הובילה לקריסתם של שני סכרים מיושנים - וכתוצאה מכך הנהר שחוצה את דרנה הציף אזורים בעיר. גם ערים נוספות בלוב – בראשן בנגאזי – נפגעו בסופה "דניאל". בעקבות הסופה בתי ספר באזור נסגרו, ובבנגאזי אף הוכרז על עוצר.
הסופה היכתה במזרח לוב אחרי שחוללה הרס רב ביוון וגם בשכנותיה טורקיה ובולגריה, עם 27 הרוגים בשלוש המדינות. במהלך שהותה מעל המים החמים של הים התיכון דווח שהסופה התחזקה וקיבלה מאפיינים שמזכירים סופה טרופית. מדובר בתופעה נדירה יחסית המכונה "מדיקיין" – שם שהינו שילוב של המילה "הוריקן" והשם הלועזי של הים התיכון. כמו במקרה של יוון ושכנותיה היא המטירה מאז הגעתה ללוב, בראשון בצהריים, כמויות אדירות של גשם שחוללו הצפות קשות. העובדה שעוד לפני כן ירדו בלוב גשמים עזים תרמה כנראה להיקף השיטפונות.
ברשתות החברתיות התחננו הגולשים למידע על יקיריהם הנעדרים. רבים מהגולשים הביעו כעס על התגובה האיטית של הרשויות במזרח לוב לאסון. במקביל החלו להתפרסם אזהרות שניתנו לפני השיטפונות, שנוגעות למצבם של הסכרים בנהר בעיר דרנה - שקרסו וגרמו להצפות.
לוב, נזכיר, היא מדינה שבה יש שלטון מפוצל מאז אמצע העשור שעבר, אז שקעה במלחמת אזרחים: במזרח לוב הוקמה ממשלה שנשלטת בידי כוחותיו של הגנרל חליפה חפתר, שמקום מושבה בעיר בנגאזי. בבירה טריפולי נמצאת הממשלה שזוכה להכרת הקהילה הבינלאומית.
למרות הפילוג, והעובדה שהיא אינה שולטת במזרח המדינה, שלחה הממשלה בטריפולי מטוס סיוע לאזור האסון. גם ארה"ב, מצרים, קטאר, איראן וגרמניה הודיעו כי בכוונתן לסייע למזרח לוב.