15 בני אדם נעצרו הלילה (בין שלישי לרביעי) בחשד לסחר בנשים מבלארוס ומאוקראינה לצורכי זנות בישראל. בין השאר מייחסת להם המשטרה עבירות של סחר בבני אדם לצורכי זנות וסרסרות, ובפשיטה על בתיהם נמצאו כ-400 אלף שקלים במזומן - וכן הוחרמו חמישה רכבי יוקרה.
בחקירה שניהלה היחידה המרכזית (ימ"ר) של משטרת מרחב לכיש עלה כי מדובר ברשת היררכית, שבראשה עמדו ארבעה מהחשודים והחשודות. הרשת, לפי החשד, הכניסה לישראל את הנשים - ובהמשך גם החזירה אותן למדינות המוצא שלהן. ברשת הזו, לפי החשד, עסקו החשודים באיתור הנשים, בהבאתן, איכלוסן במלונות או בדירות - ואף ב"שיווקן" לגברים. בין השאר הופעל גם מערך של נהגים להסעת הנשים לבתי גברים שניצלו אותן, וגם בעלי מלונות מבת ים שיתפו פעולה בשיכון הנשים.
לפי החשד, כל אישה שהייתה מגיעה לישראל דרך נתב"ג נכנסה באמצעות ויזת תיירות. היא קיבלה "שם בדוי" והוצמד לה מחיר, ובכך היו "משווקים" אותה באתרים שונים. בחלק מהמקרים, חברי הרשת אף סיפקו לנשים סם מסוג קריסטל, כדי שיוכלו להיות קורבנות של מספר רב של גברים באותו היום. בחלק מהמקרים, הנשים אף עבדו בזנות במשך שמונה ותשע שעות ביום.
חברי הרשת נהגו גם להתפאר בכל פעם כשהייתה מגיעה "סחורה חדשה" לישראל, ובכך קידמו את שיווק הנשים. לפי המשטרה, לרשת הזו שותפים גם עבריינים מבלארוס ומאוקראינה, והיא גלגלה מיליוני שקלים.
עם חשיפת הפרשה אותרו בישראל שבע נשים שהובאו לצורכי זנות, וחלקן שיתפו פעולה עם החוקרים בזיהוי החשודים. למרות זאת, המשטרה חושדת כי בשנים האחרונות החשודים הכניסו לישראל עוד עשרות רבות של נשים לצורכי זנות. חלק מהנשים, כך יודעים לומר במשטרה, הגיעו לישראל מבלי שידעו כי יש כוונה להעסיקן בזנות, ואף נטשו את הדירות וחזרו לארצן.
מהמשטרה נמסר כי "היחידה המרכזית של מרחב לכיש, ניהלה לאורך החודשים האחרונים חקירה סמויה בליווי יחידת יהלום של רשות המיסים ופרקליטות דרום, לאחר שעלה החשד לפעילותה של רשת לסחר בנשים, הפועלת לייבא נשים מחו"ל בדגש על מדינות מחבר העמים, לשכן אותן בישראל ולסרסר בהן למטרת שרותי מין".
"עם התקדמות החקירה הסמויה, הצליחה ימ"ר לכיש בסיוע יחידות של המחוז הדרומי, לחשוף את הרשת שבראשה עומדים ארבעה חשודים וחשודות", הוסיפו במשטרה. "הם הפעילו, באופן היררכי ומאורגן, חשודים נוספים שהיו בעלי תפקידים שהוגדרו להלן: אנשי ניהול כספים, בעלי מלונות לשיכון הנשים, תפעול מערך נהגים להסעת הנשים לבתי 'הלקוחות' ברחבי הארץ תוך פיקוח על 'עבודתן' וגביית הכספים, תפעול מערך ל'שיווק' הנשים, איתור וניהול קשרים עם לקוחות וניהול קשרים עם גורמים עבריינים בחו"ל לאיתור הנשים והבאתן ארצה".
"ימ"ר לכיש הצליחה לחשוף את אופן 'שיווק' הנשים בישראל, באמצעות עריכת צילומים אינטימיים מקצועיים לכל אישה עם הגעתה ארצה, מתן כינוי ותג מחיר עבור השירותים המוצעים, והפצתם למאגר הלקוחות באמצעות פלטפורמות שונות", נמסר עוד.
החשודים שנתפסו כולם בני 50-30 מאשדוד, בת ים וראשון לציון. לחלקם כאמור יש בתי מלון בבת ים. "החשודים הובאו לחקירה בימ"ר לכיש בגין עבירות של סחר בבני אדם, גרימת עזיבת מדינה, סחר בסמים, הלבנת הון ועבירות נוספות, ובהמשך יובאו בפני בימ"ש השלום באשקלון לדיון הארכת מעצרם", נמסר.
מפקד ימ"ר לכיש, סנ"צ דורון אלוני, מסר כי "מדובר באחת מהפרשיות המשמעותיות והערכיות שנוהלו בימ"ר לכיש בשנים האחרונות, לאור העובדה שמדובר בעבירות חמורות של סחר בבני אדם בכלל ובנשים בפרט, כאשר העבריינים ניצלו את מצבן האישי והכלכלי לרווחתם האישית, תוך שהם מתייחסים אליהן כסחורה בשוק של אספקת שירותי ומין וכך אף הציגו אותן ללקוחות. הצלחנו בעקבות מידע מודיעיני לחשוף לאט לאט את גודלה של הרשת, שאף בשלבי החקירה הסמויה המשיכה להתפתח, כשלכל אחד מהמעורבים תפקיד מוגדר, החל מאיתור הנשים הקורבנות בחו"ל והבאתן ארצה, יצירת מערך שיווקן ללקוחות, וגביית הכספים והלבנתם. מדובר בתעשייה שיש בה כסף רב וביכולתה באמצעות ניהול רשת כמו זו שחשפנו, לגלגל עשרות מיליוני שקלים לאורך מספר שנים".
מנכ"לית שדולת הנשים, הדס דניאלי ילין, מסרה: "הפרסום אודות רשת סחר בנשים מטרידה מאוד. עד מתי נמשיך לראות כותרות כאלה? ניצול של נשים מוחלשות שהוברחו תחת שמות בדויים וביצוע עבירות כל כך קשות בהן, בעוד שהן מסוממות וחסרות כל שליטה. וכל זה דרך מערך שלם שלוקחים בו חלק עשרות אנשים, מנהגים ועד לבעלי מלונות. שפל מוסרי שקשה לתאר. כואב לנו לראות שהרשת הזו התגלתה רק עכשיו, ואנחנו קוראות לרשות האוכלוסין וההגירה וליחידת הסחר בבני אדם במשרד המשפטים לחדד את נהלי הכניסה לארץ וזיהוי מקרים חשודים".