משפחות חטופים הגישו לפרקליטות בקשה לעיין בחומרים בתיק החקירה נגד אלי פלדשטיין והנגד, שנאשמים בפרשת המסמכים הסודיים. בבקשה ציינו משפחותיהם של לירי אלבג, איתי חן ועופר קלדרון כי פלדשטיין נאשם בעבירות של מסירת ידיעה סודית שכוונתה לפגוע בביטחון המדינה, החזקת ידיעה סודית ושיבוש הליכי משפט, וטענו כי "מטרת ההשפעה על השיח הציבורי" אינה נדונה בבית המשפט.
בשל כך - ובשל היותן נפגעות עבירה לפי סעיף 22ב' לחוק זכויות נפגעי עבירה - פנו המשפחות לפרקליטות, ובבקשתן דרשו בנוסף לברר את היקף העבירה ופגיעתה ביכולת שחרור החטופים, להציג ביקורת על ההחלטה להימנע מהעמדה לדין של מעורבים נוספים ונקיטה בהליכים נוספים - משפטיים ומנהלתיים - אל מול מי שעליו לשאת באחריות ובנזקים לחטופים בשל פגיעתו בשחרורם. כל זאת "בהתאם למגבלות הנוגעות לביטחון המידע".
עו"ד קובי סודרי, המייצג את המשפחות, כתב בבקשה כי "מאז 7 באוקטובר 2023 פועלת מדינת ישראל על שלוחותיה לקידום משא ומתן לשחרור החטופים. במקביל, פועלים לאותה מטרה מרשיי, בני משפחות אחרים של חטופים ועוד רבים בציבור, במסגרת היכולות החוקיות העומדות להם - ובכללן גיוס תמיכה ציבורית בארץ ובעולם, הפעלת לחץ ציבורי על מקבלי החלטות וביקורת כלפי מחדלי הממשלה בעניין זה.
"מהחלטת בית המשפט המחוזי בתל אביב, שניתנה ביום שלישי האחרון, עולה כי קיימות לכאורה ראיות לכך שפלדשטיין קיבל ידיעה סודית ("מסמך חמאס", שפורסם בעיתון הבילד הגרמני - י"צ) ופעל לפרסומה כשמטרת מעשיו העברייניים הייתה יצירת השפעה תקשורתית על השיח הציבור בנושא הטיפול בסוגיית החטופים".
בני משפחות החטופים טענו, כאמור, כי הכוונה ליצור השפעה על השיח לא נידונה, ובבקשתם דרשו לעיין בחומר שנאסף ונוגע למעשיהם של פלדשטיין ואחרים, כל עוד מטרת המעשים הייתה להשפיע על השיח הציבורי לאחר הירצחם של שישה מהחטופים בספטמבר האחרון. כמו כן, דרשו המשפחות לעיין בחומר שנאסף ביחד לפגיעה בשחרור החטופים ובמו"מ בשל פרסום הידיעה.
המשפחות שהגישו את הבקשה התייחסו גם לנאומו של ראש הממשלה בנימין נתניהו לאחר פרסום המסמך בבילד, בו פירט על רצון חמאס "לזרוע פירוד בתוכנו ולהפעיל לוחמה פסיכולוגית על משפחות החטופים". לדבריהם, נדמה כי המטרה בחשיפת המסמך הייתה זהה: להביס את מתנגדי הממשלה ולזרוע פחד וקיטוב, שיובילו ללחצים פנימיים וחיצוניים.
רובי חן, שבנו איתי נפל ב-7 באוקטובר וגופתו מוחזקת על ידי חמאס, אמר ל-ynet כי "הבן שלי לא יכול להגיש תביעה על זה שהוא עדיין בעזה, זה עליי. אם אכן עשו דברים שפגעו ביכולת להחזיר אותו הביתה זו המשימה שלי. בסופו של דבר אם רואים את העובדות, שאחרי 1 בספטמב יצאו אנשים לרחובות, ובהתאם רואים את הפרסומים בתקשורת הזרה. אם אכן הפרסום היה במכוון, ואכן פגע בעסקת חטופים שהייתה אמורה להתקיים, אז החברה בישראל צריכה לדבר על זה. ישנם דברים בחוות דעתו של השופט שטרם ברורים לחלוטין ואנחנו מבקשים להבין אם יש פה באמת עבירה על החוק".
הוא הוסיף כי "אני לא מדבר בשם משפחות אחרות. אלי אלבג, ניסן קלדרון ואני הרמנו את הכפפה יחד ונראה לנו ראוי שהנושא הזה יבחן בבית משפט וישוחרר המידע שרלוונטי לנו, על מנת שנוכל להבין אם נעשה פה מעשה שנועד למנוע את החזרת היקרים שלנו. פלדשטיין טען שהוא פעל למען המשפחות, אבל אני לא הסמכתי אותו ולא ביקשתי את עזרתו. אני רוצה לראות מי הסמיך אותו לסייע לנו".
עו"ד סודרי הוסיף כי "ההשפעה על השיח הציבורי שביקשו פלדשטיין ושותפיו לעשות באמצעות מעשיהם העברייניים, לא הייתה ממניעים חיוביים ולגיטימיים. אלא ממניעים פוליטיים פסולים, ציניים ופוגעניים. השפעה זו התבטאה ביצירת מצג לפיו מי שדורש קידום עסקה לשחרור חטופים ומי שמוחה נגד הממשלה על מחדליה בעניין זה משרת למעשה את האינטרסים של ארגון הטרור חמאס, ובמשתמע פוגע באינטרסים של מדינת ישראל והחטופים.
"מטרתו של מצג כזה היא לעורר התנגדות ציבורית כלפי המוחים נגד הממשלה, שהם 'סייעני חמאס', להוביל לבידודם, לרפות את ידיהם ולהשתיק אותם. במילים אחרות: מבצע השפעה ותודעה ציני ומטלטל על השיח הציבורי בישראל, לטובת הממשלה ונגד מבקריה - וגרוע מכך, על חשבון החטופים".