בית משפט השלום בראשון לציון האריך הערב (ראשון) בחמישה ימים את מעצרם של שלושת החשודים בירי פצצות תאורה, או "זיקוק ימי", כהגדרתם, לעבר בית ראש הממשלה בקיסריה.
ירי "פצצות התאורה" לבית רה"מ בקיסריה

שלושת העצורים נתפסו בביתם לפנות בוקר על ידי המשטרה, והובלו בהפרדה מלאה למתקן חקירות של שב"כ. צו איסור פרסום מלא הוצא על פרטי החשודים או על כל פרט מזהה הקשור אליהם. שב"כ והמשטרה ביקשו להאריך את מעצרם ב-12 יום, אך כאמור, בית המשפט האריך בחמישה ימים, וקבע כי בשעה 22:00 יוסר האיסור שהוטל עליהם לפגוש עורך דין.
אל הדיון הגיעו בני משפחתם של העצורים שביקשו לראות אותם מבעד למסך אך בית המשפט לא הסכים להם לצפות בו. חוקר המשטרה אמר בפני השופט: "זה אירוע שהיווה סיכון לחיי אדם. ממה שנאסף עד כה היה רצון לפגוע בסמלי שלטון. זה אירוע חמור שהוביל לשריפה שתגרום לפגיעה בחיי אדם".
החוקרים אמרו כי אחת מפצצות התאורה נפלה ליד עמדת המאבטח בכניסה למעון. פרצה שריפה ליד העמדה והחוקרים ציינו כי הם בודקים אם המאבטח נפגע בעצמו. עורך דין גונן בן יצחק, שמייצג את השלושה, שאל למה שב"כ מעורב בחקירה בניגוד לאירועים דומים קודמים, אך נציג המשטרה לא ידע לענות. השופט מנחם מזרחי התעצבן והטיח בחוקר: "אם הייתי רוצה להביא פוסטר של שוטר הייתי מביא אחד כזה. תענה לתשובות".
בן יצחק קרא לפרסם את שמותיהם של החשודים, ואמר: "יש פה אירוע חמור שפעילי מחאה ללא עבר פלילי מואשמים בעבירה הכי חמורה בספר החוקים מבחינה חברתית במדינת ישראל. מתנהל פה מחול שדים שאנחנו לא חלק ממנו, מחול שדים קשה מאוד והמאבק התקשורתי והמשפטי חשוב. חשוב שידעו מי האנשים ויראו שהחשדות נגדם הם חשדות מופרכים. זה תיק שלא צריך להתנהל בחקירת שב"כ. במקרה הזה אין טעם משפטי אמיתי לשמור על צו איסור פרסום על שמותיהם".
1 צפייה בגלריה
ראש הממשלה בנימין נתניהו עם ראש ה שב"כ רונן בר הרמת כוסית לרכל חג הפסח
ראש הממשלה בנימין נתניהו עם ראש ה שב"כ רונן בר הרמת כוסית לרכל חג הפסח
בר ונתניהו. "לא נקבל פעילות אלימה נגד סמלי שלטון"
(צילום: קובי גדעון, לע"מ)
נציגי המשטרה התנגדו, והזכירו כי נדרשות פעולות חקירה שמחייבות איסור פרסום והשופט כאמור הורה לאסור את פרסום השמות. "בהמשך אין עילה להורות על איסור שמם כי הם עצמם מסכימים לבטל את צו איסור הפרסום. בית המשפט ייתן לפרסם את שמו אחרי פעילות אחת חשובה בחקירה", אמר השופט.
עורך הדין בן יצחק הוסיף בדיון: "ירו את הזיקוקים לבית של ראש הממשלה שידוע שלא היה בבית בכלל. מה המשמעות של המעשים זו שאלה מצדיקה, אבל לא מצדיקה את התפאורה - חקירת שב"כ ומניעת עורך דין, כמו שעושים לגדולי המחבלים. בוודאי שאין מסוכנות לציבור. הסטיגמה של לפגוע בראש הממשלה לא נכונה, ואסור לזהם את האירוע המשפטי בדברים חיצוניים. יש תיעוד של הירי ורואים שהוא בוצע כלפי מעלה".
מוקדם יותר התייחס למקרה ראש השב"כ רונן בר, ובתום הערכת מצב מסר: "פעלנו במהירות יחד עם משטרת ישראל לאיתורם ומעצרם של החשודים במעורבות באירוע, באמצעות כלל הכלים העומדים לרשותנו. לא נקבל פעילות אלימה נגד סמלי שלטון. כל מקרה יטופל במלוא החומרה".
לדברי בר, "ירי של פצצות תאורה לעבר בית ראש הממשלה הוא אירוע חמור ביותר אשר רחוק ממחאה לגיטימית. מדובר בעליית מדרגה מסוכנת. שב"כ מחויב מתוקף ייעודו על פי חוק להגנה על סמלי השלטון של מדינת ישראל".