ראש הממשלה נפתלי בנט יחל הערב (יום רביעי) את ביקורו המדיני בוושינגטון. לאחר שמוקדם יותר הוא נפגש עם מנכ"ל איפא"ק הווארד קור - הוא צפוי להיפגש הערב עם מזכיר המדינה אנתוני בלינקן ועם שר ההגנה לויד אוסטין. לאחר מכן ייוועד ראש הממשלה עם היועץ לביטחון לאומי של ארצות הברית ג'ייק סאליבן. כל זאת, לפני פגישתו מחר עם נשיא ארצות הברית ג'ו ביידן.
גורם מדיני התייחס להתפרעויות בגבול עזה ואמר כי ראש הממשלה מעודכן לכל אורך היום באופן שוטף באירועים הביטחוניים בדרום. "יש רושם אצלנו שהאמריקנים מבינים שחמאס הוא זה שנוהג באופן פרובוקטיבי ומתסיס את האזור. האמריקנים מעבירים מסרים בכל הצירים הרלוונטיים ודורשים מחמאס איפוק", אמר הגורם.
"בנושא הפלסטיני, בפגישה עם מזכיר המדינה מטרתנו היא שהאמריקנים יבינו שהקו של ראש הממשלה הוא שימור היציבות, ללא צעדים משני מציאות", הוסיף. "כפי שראש הממשלה אמר בקולו בריאיון לניו יורק טיימס - לא תהיה הקפאת בנייה, אבל גם לא יהיה סיפוח. לא יהיה משא ומתן מדיני עם אבו מאזן. לצד זה, האינטרס של ישראל הוא בייצוב מצב האוכלוסייה הפלסטינית. בפגישה עם מזכיר ההגנה יעלה נושא ההצטיידות ובניין הכוח של צה"ל".
מטעמו של בנט נמסר לאחר הפגישה עם מנכ"ל איפא"ק כי "ראש הממשלה הודה לו על תמיכתה האיתנה של השדולה במדינת ישראל, וציין כי הוא רואה בפעילותה גורם מוביל ומרכזי בחיזוק מעמדה של ישראל בארה"ב. השניים שוחחו על האתגרים הלאומיים בפניהם ניצבת כיום מדינת ישראל במישור המדיני, הביטחוני והכלכלי, וסיכמו לשמור על קשר רציף".
בנט נחת הבוקר בארה"ב לקראת פגישתו מחר עם הנשיא ג'ו ביידן. על רקע הביקור, שבו הוא מתכוון לדבריו לעסוק בעיקר בסוגיה האיראנית, "ניו יורק טיימס" פרסם ריאיון עימו תחת הכותרת "המנהיג הישראלי החדש מגבה קו נוקשה מול איראן, אך טון עדין יותר כלפי ארצות הברית". העיתון ציין כי המדיניות של בנט שונה במעט משל קודמו בנימין נתניהו בסוגיות רבות, אך הדגיש שראש הממשלה החדש מתכוון "לשקם" את הטון ביחסי ארה"ב-ישראל.
בנט דיבר על הצורך בהקמת קואליציה אזורית נגד איראן, בשיתוף ארה"ב ומדינות ערביות, והוסיף כי "ישראל היא עוגן של יציבות ונכונות לעשות את העבודה כדי לשמור על האזור הזה בטוח יותר". עם זאת, הוא לא פירט בפני העיתון את פרטי התוכנית להתמודדות עם איראן שאמר שעליה ישוחח עם ביידן.
בריאיון ב"ניו יורק טיימס" הדגישו שוב ושוב את הטון השונה שנוקט בנט כלפי ממשל ביידן, וציינו את מערכת היחסים העכורה בין נתניהו לחלקים גדולים במפלגה הדמוקרטית וביהדות ארה"ב - לצד מערכת היחסים החמימה שלו עם הנשיא הקודם טראמפ.
לצד זאת כתבו כי "בנושאים מרכזיים, ישראל החדשה (שאחרי עידן נתניהו, א"א) נראית כמו הישנה". בנט אמר לעיתון כי הסכסוך הישראלי-פלסטיני לא ייפתר בעתיד הקרוב, אך הוסיף שלא יקדם את התוכנית לספח חלקים גדולים מיהודה ושומרון.
לדברי בנט, שיחות שלום לא יתקיימו בממשלה הנוכחית בין היתר מכיוון שההנהגה הפלסטינית שבירה וחסרת כיוון. הוא הוסיף כי הוא מתנגד נחרצות לריבונות פלסטינית. "הממשלה הזו היא ממשלה שתעשה פריצות דרך דרמטיות בכלכלה הישראלית", אמר בנט. "היא לא תפתור את הסכסוך בן 130 השנים כאן בישראל".
בנט הוסיף: "הממשלה הזו לא תספח ולא תקים מדינה פלסטינית, כולם מסכימים על זה. אני מתרכז בלמצוא את האמצע, להתמקד במה שאנחנו יכולים להסכים עליו". בנט גם אמר שהמצור ברצועת עזה יישאר המצור על חמאס, והוסיף שיהיה מוכן לצאת למבצע נוסף ברצועה גם אם הדבר יעלה באובדן התמיכה בממשלה מצד רע"מ.
בנט סירב להגיב ישירות לשאלה אם יחסום את מאמצי ממשל ביידן להקים מחדש את הקונסוליה האמריקנית לפלסטינים בירושלים. הקונסוליה הקודמת נסגרה בתקופת ממשל טראמפ, ותפקידיה שולבו בשגרירות ארצות הברית בישראל. ביידן מקווה לפתוח מחדש את הקונסוליה כדי לשקם את מערכת היחסים עם הפלסטינים, אך ב"ניו יורק טיימס" צוין כי בנט מתנגד לכל מחווה שעשויה לסמן תמיכה בחלוקה עתידית של ירושלים. "ירושלים היא בירת ישראל", אמר. "לא בירתן של אומות אחרות".
טבילת האש הראשונה של בנט
הפגישה של בנט עם הנשיא ביידן בבית הלבן תיערך ביום חמישי בשעה 11:30 לפני הצהריים (שעון וושינגטון). השניים ייוועדו קודם בארבע עיניים ובהמשך יצטרפו אליה מהצד הישראלי ראש המטה לביטחון לאומי ד"ר אייל חולתא, ראש הסגל טל גן צבי, היועצת המדינית שמרית מאיר, המזכיר הצבאי אבי גיל, מזכיר הממשלה שלום שלמה ושגריר ישראל באו"ם ובארה"ב גלעד ארדן.
לפני המראתו לוושינגטון אמר בנט: "אני יוצא לוושינגטון לפגוש את נשיא ארה"ב ג'ו ביידן - ידיד ותיק, ידיד אמת של מדינת ישראל. אני מתכוון לפגוש ביום רביעי גם את צמרת הממשלה, כולל מזכיר המדינה ומזכיר ההגנה. יש ממשל חדש בארה"ב, ממשלה חדשה בישראל, ואני מביא מירושלים רוח חדשה של שיתוף פעולה".