הדיווחים האלה הפכו להיות כמעט שגרתיים – ואולי זה החלק המדאיג ביותר בתופעה הזו, שהפכה למגפה של ממש: בחודשים האחרונים מתגלים עוד ועוד מקרי אלימות במסגרות החינוך לגיל הרך, שמיועדות לתינוקות ולפעוטות מגילי לידה עד שלוש. אחרי שנים של הזנחה פושעת של אחת המערכות הרגישות ביותר, זו שאמורה להיות מקום מבטחים עבור חסרי ישע – אלו שלא יכולים להגן על עצמם וגם לא לספר שפוגעים בהם – רק רפורמה משמעותית תשנה את המציאות. אבל אחת כזו אינה נראית באופק.
"מה שאנחנו חווים השנה מבחינת כמות התלונות על אלימות בגנים, חקירות משטרה, מעצרים וכתבי אישום, לא היה שום דבר שדומה לזה", מספרת אלונה דניאל, מנהלת תחום טיפול ורגולציה של מטה המאבק נגד התעללות בגיל הרך. "יש מודעות גבוהה מאוד, וההורים חסרי אונים – מתחילת ספטמבר השנה קיבלנו לפחות 200 פניות של הורים מודאגים".
דבריה של דניאל מגובים בנתונים מספריים: מאז תחילת השנה נפתחו – בקצת יותר מארבעה חודשים – 123 תלונות על אלימות בגנים, והוגשו 28 כתבי אישום. לצורך ההשוואה, בשנת 2019 כולה נפתחו 123 תלונות, ומספר כתבי האישום שהוגש בה עמד על שלושה בלבד. מדובר בזינוק של יותר מפי תשעה במספר כתבי האישום, בתוך שלוש שנים.
את מקרי ההתעללות בגנים אפשר לראות בכל רחבי הארץ. רק בחודשים האחרונים נחשפו אירועים במשפחתון בשכונת גילה בירושלים, במעון ביישוב עץ אפרים, בגן ביפיע, במעון בעפולה, בחדרה, פתח תקווה, גדרה, באר שבע, מבשרת ציון, קריית שמונה, תל אביב ועוד, ובכולם מתנהלים הליכים נגד נשות הצוות החשודות במעשים.