"לא תהיה הפסקת אש לפי התכתיבים של ישראל": בעיתון הלבנוני "אל-אחבאר", המזוהה עם חיזבאללה, פורסמו הבוקר (שבת) מאמרים שונים שמעלים תהיות לגבי היתכנות של הסדר בין ישראל ללבנון - ובעיקר מעידים על נכונות חיזבאללה להסכם. מקורות יודעי דבר אף אמרו לעיתון כי למרות שהשיח נמשך, בלבנון שוררת פסימיות מהצלחתו להשיג הסכם.
1 צפייה בגלריה
תיעוד לוחמי צה"ל, כוחות אוגדות 36 ו-91 בלחימה בדרום לבנון
תיעוד לוחמי צה"ל, כוחות אוגדות 36 ו-91 בלחימה בדרום לבנון
שופר חיזבאללה: הסעיף שמאפשר לישראל "חופש פעולה" לא יתקבל. תיעוד מפעילות צה"ל בלבנון
(צילום: דובר צה"ל)
כך למשל, עורך העיתון איבראהים אל-אמין פרסם מאמר תחת הכותרת: "הדרישה הדחויה של ישראל: הצבא ויוניפי"ל יפעלו לשירותו". עוד נטען במאמר פעולות ישראל נועדו "לארגן את הנרטיב שלה" בנוגע למלחמה בלבנון, ולהגדיר מסגרת למטרות שהיא רוצה להשיג.
"ישראל רוצה שהצבא ויוניפי"ל ישיגו מה שהיא לא הצליחה להשיג, ושהם יפתחו במבצע צבאי פתוח כדי לפרק את פעילי חיזבאללה מנשקם באזור הדרומי לליטני", נטען במאמר. עוד הוסיף אל-אמין כי "המלחמה קשה, אכזרית ויש הרבה קורבנות, אך עם זאת, כניעה לרצון האויב אחרי כל מה שקרה, בצורה ישירה או עקיפה, זה רעיון שלא תואם את ההקרבה של אלה שנתנו מדמם ונהרגו - ולא אפשרי".
במאמר נוסף שכתב יחיא דבוק, כותב נוסף בשופר חיזבאללה, נטען כי ישראל רוצה הסכם רשמי עם לבנון שייתן לה לגיטימציה להמשיך לתקוף. במאמר נכתב כי "לא תהיה הפסקת אש לפי תכתיביה של ישראל - שלא נמצאת בעמדה המאפשרת לה לכפות תנאים". עוד נכתב כי ההצעה להטיל את המשימה להשמדת התשתית של חיזבאללה בדרום הליטני , אחרי הפסקת האש, על צבא לבנון, זה הפיכתו לזרוע ישראלית.
בנוסף, כך נכתב, הסעיף לפיו ישראל תוכל לפעול כדי "להגן על עצמה מחיזבאללה", לא יתקבל כיוון שהוא למעשה מכיר בכך ש"ישראל תוכל להסתנן, להתנקש, לחטוף ולתקוף בכל זירה, על בסיס הזכות 'להגנה עצמית'". גם בעיתון "א-שרק אל-אווסט" התייחסו לסעיף זה, וכתבו כי בלבנון חוששים מכך שהוא יהפוך ל"חופש הפעולה" שישראל דרשה - והעלה כבר התנגדות.
תקיפות בדאחייה

בעיתון אל-ג'ומהוריה הלבנוני נכתב כי למרות שחיזבאללה נמנע מהודעות פומביות הוא מעדיף קודם כל שהתקיפות ייעצרו. "עמדת הארגון היא שישראל לא תיקח בפוליטיקה את מה שלא השיגה בשטח", נכתב בעיתון. עוד צוין כי חיזבאללה מביע חוסר אמון בארה"ב, כיוון שהיא "שותפה לתקיפות הישראליות", וסבור כי "אסור למהר עם ההצעות להפסקת אש, כיוון שישראל תוריד את הדרישות". מנגד, בדיווח נוסף נכתב כי נביה ברי, יו"ר הפרלמנט הלבנוני, אמר לעיתון ש"האווירה חיובית והעבודה מתנהלת היטב".
אתמול דווח ב"וול סטריט ג'ורנל", מפי גורמים בישראל, כי נשיא ארה"ב הנבחר דונלד טראמפ נתן את ברכתו ואישר את מתווה ההסכם שאמור להביא להפסקת אש במלחמה בצפון. על-פי הדיווח, השר לעניינים אסטרטגיים רון דרמר הציג לטראמפ בפגישתם השבוע את ההצעה, וטראמפ הביע תקווה שניתן יהיה ליישם אותה עוד לפני שייכנס לבית הלבן ב-20 בינואר.
שלשום העבירה ארה"ב ללבנון את טיוטת הפסקת האש שגובשה עם ישראל. שליחו של הנשיא ביידן, עמוס הוכשטיין, הודיע ללבנונים שלא יגיע לביירות אם לא יתרשם שהם מוכנים לסגור הסכם. הוכשטיין העביר את הטיוטה לראש הממשלה הלבנוני נג'יב מיקאתי וליו"ר הפרלמנט נביה ברי, שנושא ונותן בשם חיזבאללה.