שופט בית המשפט העליון יוסף אלרון קבע הלילה (בין שבת לראשון) כי אלי פלדשטיין ואיש המילואים, המעורבים בפרשת המסמכים הסודיים, יישארו במעצר עד אחר הצהריים, בהמשך לערעור שהגישה הפרקליטות נגד החלטות בתי המשפט השלום והמחוזי לשחרר את השניים למעצר בית. במסגרת החלטתו כתב אלרון כי מדובר ב"נסיבות חריגות מאוד".
הדיון בעליון
העליון החליט להאריך את מעצר פלדשטיין
(צילום: גיל יוחנן)

3 צפייה בגלריה
העליון ירושלים - דיון בקשת רשות ערעור במסגרת הבקשה פרקליטות המדינה מבקשת להשאיר במעצר את אלי פלדשטיין
העליון ירושלים - דיון בקשת רשות ערעור במסגרת הבקשה פרקליטות המדינה מבקשת להשאיר במעצר את אלי פלדשטיין
עורכי הדין פטמן (מימין) וסבוראי (משמאל) מחוץ לאולם
(צילום: גיל יוחנן)
במהלך הדיון טען עורך הדין של איש המילואים, מיכה פטמן, כי במהלך החקירה הוא עבר פוליגרף בשב"כ - ויצא דובר אמת. הוא מתח ביקורת על הימשכות החקירה, ואמר כי "לא הייתה ללקוח שלי כל כוונה לפגוע בעסקת החטופים. הוא החזיק מסמך כדין, והעביר אותו לראש הממשלה שרשאי להחזיק בו. פלדשטיין הציג עצמו כבעל סיווג ביטחוני וכאיש מטעם של ראש הממשלה. הלקוח שלי קיבל את המספר שלו בלי שהכיר אותו, ואני מניח שבגלל זה נחקר ביום חמישי יונתן אוריך. הוא לא קשור למה שקרה לאחר מכן. הוא לא קשר שום קשר, ופעל למען מדינת ישראל".
אוריך, נזכיר, נחקר בחשד שהיה מעורב בהדלפת "מסמך חמאס" לעיתון הבילד הגרמני. נציגת הפרקליטות אמרה כי בעקבות חקירתו של אוריך בוצעו פעולות חקירה נוספות במהלך סוף השבוע, שלא היו בפני בית המשפט המחוזי בזמן שקיבל את החלטתו שלא להאריך את המעצרים.
סנגורו של פלדשטיין, עורך הדין עודד סבוראי, תהה בפניה על מה מתבססת הטענה שנשקפת ממנו "סכנה לביטחון הציבור", וטען כי הוא הוחשד בכוונה על אף שפעל להבנתו "כדי לסייע לשחרור החטופים ולא להיפך". היא, מצידה, אמרה כי "חומר הראיות מראה תמונה שונה לגמרי מהאופן שבו הסנגורים מציגים את המעשים. לא מדובר במסמך אחד - ובטח שלא במטרה לסייע לשחרור החטופים".
3 צפייה בגלריה
פרשת המסמכים הסודיים
פרשת המסמכים הסודיים
אלי פלדשטיין. "לא מדובר במסמך אחד - ובטח שלא במטרה לסייע לשחרור החטופים"
(צילום: shutterstock, דובר צה"ל)
3 צפייה בגלריה
טופז לוק (מימין) ויונתן אוריך עם ראש הממשלה בנימין נתניהו
טופז לוק (מימין) ויונתן אוריך עם ראש הממשלה בנימין נתניהו
יונתן אוריך לצד ראש הממשלה נתניהו. "חקירתו הביאה לפעולות נוספות"
(צילום: מהטוויטר)
השופט אלרון, מצידו, הסביר כי "לא בקלות בית משפט זה ישים עצמו בנעליו של השלום והמחוזי. עליך לעבור רף משוכה גבוה מאוד כדי שאסטה מהחלטות קודמיי". בשלב זה, עבר הדיון לדלתיים סגורות.
במהלך הדיון התפרצו לדבריה של הפרקליטה אנשים שישבו בקהל. אחת מהן האשימה כי "הדם של הילדים באדמה בגללכם, הכול אשמתכם, הפרוגרס. הסתרתם מידע מראש הממשלה". אישה אחרת תקפה את הפרקליטה גם היא: "אתם השטן, את והבוס שלך מסוכנים לביטחון המדינה".
בכוונת הפרקליטות להגיש כתבי אישום בפרשה נגד השניים, וגם נגד קצין המילואים שנעצר באילת לפני כשבועיים. ואולם, בהחלטות השחרור ממעצר של השניים, מתחו בתי המשפט השלום והמחוזי ביקורת חריפה על הימרחות החקירה מצד הפרקליטות ושב"כ. בפרקליטות, מנגד, מתייחסים למעשים בחומרה המרבית, ומתכוונים להגיש כתבי אישום בסעיף של "מסירת ידיעה סודית" שדינה עד 15 שנות מאסר - אך להוסיף לכך גם "כוונה לפגוע בביטחון המדינה", אשר מחמירה את העבירה לעד מאסר עולם.
יש לציין כי עד היום נאשמים רבים שהואשמו בעבירות הללו לא הורשעו בעבירות המקסימום, ואף לא בקירוב. לגבי החשוד הנוסף ששוחרר למעצר בית, ששירת עם יתר החשודים באותה היחידה, ישנה עדיין התלבטות אם להגיש נגדו כתב אישום ובאיזה סעיף עבירה - שכן ככל הידוע, הוא עצמו לא החזיק או הוציא מידע סודי. עם זאת, לפי החשד, הוא היה שותף סוד וידע על המעשה.
פורסם לראשונה: 23:21, 16.11.24