פרשת הדלפת מסמכי הפנטגון: התביעה בארצות הברית טענה בבית המשפט כי הדלפת המסמכים המסווגים גרמה לעיכוב בפעולה צבאית של ישראל שתוכננה נגד איראן. התובע טרוי אדוארדס טען בבית המשפט כי הפרסום גרם לישראל לדחות "פעולה קינטית" בשל החשש מחשיפת תוכניותיה. אף על פי שהוצגו ראיות מרשיעות נגד המדליף, אסיף וויליאם רחמן (34), השופט הורה לשחרר אותו למעצר בית בפיקוח אלקטרוני.
משרד המשפטים בוושינגטון הודיע כי יערער על ההחלטה מפני שלטענתו למרות שרחמן אינו נגיש עוד למסמכים מסווגים, הוא זוכר מידע רגיש שעשוי לשמש לפגיעה נוספת בביטחון ארצות הברית ויחסיה עם ישראל. לדברי משרד המשפטים האמריקני, די ב"זיכרון ותפיסה" של מידע מסווג כדי לחלוק אותו, אפילו ממרחק, באמצעות תקשורת פשוטה כמו לחיצה על כפתור או העברת מידע בעל פה.
רחמן, יליד אוהיו ובוגר ייל, נעצר בקמבודיה לאחר שניסה לכאורה למחוק מידע מסווג ולחזק את אבטחת מכשיריו הדיגיטליים. הוא מואשם בהדלפת שני מסמכים מתוך מערכות מסווגות, אך המניע שלו נשאר בגדר תעלומה.
המסמכים סווגו כ"סודיים ביותר"
שני המסמכים המסווגים הודלפו באוקטובר בעיצומן של ההכנות הישראליות לתקיפה באיראן - בתגובה למטח הטילים הבליסטיים של הרפובליקה האיסלאמית ב-1 באוקטובר. לפחות לפי דיווח אחד בתקשורת הזרה, שבישראל הכחישו אז, ההדלפה גרמה לעיכוב בתגובה הישראלית - שהגיעה בסופו של דבר שלושה שבועות לאחר המטח (מבצע שכונה "ימי תשובה").
המסמכים מסווגים כ"סודיים ביותר" ומתוארכים ל-15 ו-16 באוקטובר. הם צצו לראשונה בערוץ טלגרם פרו-איראני, ומשם הופצו גם ברשת X (טוויטר לשעבר). הם נכתבו על ידי הסוכנות האמריקנית למודיעין חזותי וגיאוגרפי (NGA) - שאחראית על ניתוח מידע ותמונות שנאספו על ידי לווייני הריגול של ארה"ב. סיווגם הביטחוני מאפשר לשתפם אך ורק עם מדינות "חמש העיניים", הכינוי לברית שיתוף מידע מודיעיני בין ארה"ב, אוסטרליה, קנדה, ניו זילנד ובריטניה.
המסמכים, שבהם לא נכללות תמונות הלוויין שמוזכרות בהם, מפרטים כאמור הכנות ישראליות לתקיפה באיראן - ובין היתר נטען בהם כי חיל האוויר ערך "תרגיל פריסה רחב היקף", כמו גם תרגיל תדלוק אווירי. באחד המסמכים נכתב כי חיל האוויר "התעסק" עם טילים בליסטיים שמשוגרים מהאוויר, וכי מאז 8 באוקטובר נצפתה התעסקות עם לפחות 16 טילים מדגם המכונה Golden Horizon, ולפחות 40 מדגם המכונה ISO2 או Rocks.