איראן בירכה בצהריים (שבת) על מתקפת הטרור הרצחנית וחסרת התקדים שבה פתח חמאס נגד ישראל. רחים ספאווי, יועצו של המנהיג העליון של איראן עלי חמינאי, הביע תמיכה בפעולה ואמר: "אנו מברכים את הלוחמים הפלסטינים, וניצבים לצדם עד לשחרור פלסטין וירושלים". דבריו של ספאווי הובאו בסוכנות הידיעות האיראנית הרשמית למחצה איסנ"א.
בהמשך פרסם משרד החוץ בטהרן הודעה רשמית, שבה נכתב כי המתקפה של חמאס מעידה על הביטחון של הפלסטינים אל מול ישראל.
טהרן היא בעלת בריתו של חמאס, והוזכרה במשך חודשים ארוכים כמי שבוחשת בנעשה ברצועה ובגדה, בניסיון להלהיט את הרוחות ולהצית עימות בין ישראל לארגוני הטרור. הודעתה באה שעות אחדות אחרי שארגון חיזבאללה הלבנוני, אף הוא בן חסותה, בירך בעצמו על המתקפה.
"המבצע הזה הוא תגובה לפשעים המתמשכים של הכיבוש ולפגיעה המתמשכת", מסר חיזבאללה. "מבצע רחב היקף זה הוא אישור לרצון הפלסטינים ולכך שההתנגדות היא האופציה היחידה להתמודדות עם התוקפנות הישראלית. המבצע הוא מסר לעולם הערבי והאסלאמי ולקהילה הבינלאומית כולה, במיוחד לאלו שחותרים לנורמליזציה עם ישראל".
דבריו של חיזבאללה על הנורמליזציה היו עקיצה לסעודיה, על רקע הדיווחים על התקרבות להסכם כינון יחסים בינה לבין ישראל. סעודיה עצמה מסרה: "אנחנו עוקבים אחר ההתפתחויות במצב חסר התקדים בין הפלגים פלסטיניים לבין כוחות הכיבוש הישראליים, שהביאו לרמה גבוהה של אלימות המתרחשת במספר חזיתות. הממלכה קוראת להפסיק לאלתר את ההסלמה בין שני הצדדים. אנו מזכירים את אזהרותינו החוזרות ונשנות מפני נפיצות המצב בשל המשך הכיבוש ושלילת זכויותיו הלגיטימיות של העם הפלסטיני". בהודעתה קראה ריאד לקהילה הבינלאומית "לקחת אחריות ולפעול למען תהליך שלום שיוביל לפתרון שתי מדינות, באופן שיאפשר ביטחון ושלום באזור ויגן על אזרחים".
איחוד האמירויות, שיחסיה עם ישראל נחשבים חמים מאז כינונם בשנת 2020, הביעה דאגה עמוקה מההסלמה והדגישה את הצורך לעצור אותה ולשמור על חיי האזרחים. משרד החוץ של האמירויות מסר את תנחומיו הכנים "לכל הקורבנות שנפלו כתוצאה מהלחימה הזו", וקרא לאיפוק מרבי ולהפסקת אש מיידית. גם עומאן, ממדינות המפרץ שמקיימות יחסים עם ישראל, קראה לישראל ולפלסטינים "לשמור על איפוק מרבי".
שעות אחרי תחילת המתקפה מסרה קטאר, מי שהשקיעה בשנים האחרונות כסף רב בניסיון למנוע מחמאס לתקוף את ישראל, כי "ישראל לבדה היא האחראית להסלמה הנוכחית, בשל ההפרות התמשכות של זכויות הפלסטינים מצדה, הפרות שהאחרונות שבהן היו הפשיטות למסגד אל-אקצא בחסות משטרת ישראל". משרד החוץ הקטארי קרא לקהילה הבינלאומית לפעול בדחיפות "לחייב את ישראל לחדול מהפרת הדין הבינלאומי" וטען כי "המצב משמש עילה להצתת מלחמה לא-שוויונית חדשה נגד אזרחים פלסטינים בעזה". הודעה חריפה ביותר פרסמה גם עיראק, ובה נכתב כי "הפעולות שנקט היום העם הפלסטיני הן תוצאה טבעית של עשרות שנים של דיכוי מצד הכיבוש הציוני".
משרד החוץ של ירדן, שבימים האחרונים הביעה מחאה בפני ישראל על עלייה של בכירים וחברי כנסת להר הבית, הדגיש את הצורך לעצור את ההסלמה והזהיר מ"ההשלכות המסוכנות שלה". משרד החוץ בעמאן מסר כי ההסלמה מגבירה עוד יותר את נפיצות הצבא, "במיוחד לאור ההתקפות הישראליות וההפרות נגד העם הפלסטיני בערי הגדה המערבית ובמקומות הקדושים".
קודם לכן היום פרסמו מדינות המערב שורה של גינויים למתקפת הפתע הרצחנית, ורבות מהן הצהירו על תמיכתן המלאה בזכותה של ישראל להגן על עצמה. את ההודעות הנחרצות ביותר פרסמו ממשלות איטליה ובריטניה. ממשלתה של ג'ורג'ה מלוני מסרה כי היא "תומכת בזכותה של ישראל להגן על עצמה אל מול 'המתקפה הברוטאלית'". שר החוץ האיטלקי, אנטוניו טיאני, הוסיף כי "איטליה מגנה בתוקף את ההתקפות על ישראל. חיי אדם, האזור וחידוש התהליך המדיני כולו נמצאים בסכנה. על חמאס להפסיק לאלתר את האלימות הברברית הזו".
שר החוץ הבריטי ג'יימס קלברלי מסר כי לונדון מגנה נחרצות את "ההתקפות המחרידות" של חמאס על אזרחים ישראלים, וכי "בריטניה תמיד תתמוך בזכותה של ישראל להגן על עצמה". שרת החוץ של גרמניה אנלינה ברבוק אמרה גם היא כי ברלין "מגנה בתוקף את מתקפות הטרור מעזה נגד ישראל", והצהירה: "לישראל יש הזדהות מלאה מצדנו, ויש לה מתוקף החוק הבינלאומי זכות להגן על עצמה נגד הטרור".
הממונה על שגרירות ארצות הברית בירושלים, סטפני האלט, מסרה כי היא "נחרדת מהתמונות של אזרחים שנהרגו ונפצעו בידי מחבלים, המגיעות מדרום ישראל". האלט הדגישה כי ארה"ב ניצבת לצד ישראל.