אריה שצ'ופק, תלמיד הישיבה בן ה-16 שנרצח הבוקר (רביעי) בפיגוע הכפול בירושלים, הובא למנוחות אחר הצהריים בבית העלמין הר המנוחות בבירה. ההלוויה יצאה משכונת הר נוף, שבה למד אריה.
שצ'ופק, שהיה גם בעל אזרחות קנדית, נפגע בזירת פיצוץ המטען שהתרחש בתחנת אוטובוס סמוך לרחוב שערי ירושלים, בכניסה לעיר. בפיגוע, שכלל פיצוץ נוסף כחצי שעה לאחר מכן ליד תחנת אוטובוס בצומת רמות, נפצעו עוד 26 בני אדם, בהם גבר כבן 50 במצב אנוש, שניים במצב קשה והשאר במצב קל עד בינוני. לפי החשד, המטענים שהתפוצצו היו מטעני רסס עם מנגנון דומה, שהופעלו מרחוק.
איש צוות מהישיבה שבה למד שצ'ופק, במושב בית מאיר ליד ירושלים, סיפר כי הנער חיכה הבוקר להסעה מהכניסה לעיר בדרכו לישיבה. ההסעה הייתה במרחק של כמה מטרים ממקום הפיצוץ כששצ'ופק שהה בטרמפיאדה. "אריה היה חמד של בחור. נער ירא שמיים", אמר איש הצוות. בפיצוץ בתחנה נפגע גם חברו ללימודים של שצ'ופק, בן גילו, ומצבו מוגדר בינוני עד קשה.
אביו של אריה, מוישי, ספד לו בהלוויה: "אני רק רוצה להגיד להתראות לבן שלי. אני מצטער בפניך. אלוהים נתן ואלוהים לקח. אריה היה ילד שלימד אותנו שיעור".
להלוויה הגיעו בין היתר הרב דוד יוסף וחברי הכנסת איתמר בן גביר וניר ברקת. מנהל תלמוד התורה של שצ'ופק, הרב נפתלי שרייבר, ספד לו: "כשהתחלתי ללמד כאן לפני 22 שנה, חשבתי שאני הולך לחנך את ילדי ישראל לתורה. כמה הרוגים היו מקרב תלמידיי. לא חשבתי שאחרי שנה אספיד עוד תלמיד מאותו מחזור, שמת גם הוא בחטף, בבום אחד".
הרב התייחס בהספדו לאלעזר יצחק קולטאי, שנהרג באסון מירון לפני יותר משנה, ולמד עם שצ'ופק. גם התלמיד שנפצע באורח בינוני בפיגוע ומאושפז כעת בבית החולים שערי צדק לומד גם הוא בישיבה.
לפי הערכות ראשוניות במערכת הביטחון, שנבדקות בשעות אלה, כמה מחבלים הוציאו לפועל יחד את הפיגוע המשולב. לפי החשד, המחבלים פעלו ללא הכוונה חיצונית או מלמעלה של ארגוני טרור, ותכננו את הפיגוע זמן רב. החשד הראשוני הוא שהחוליה הכירה היטב את האזור שבו בוצעו הפיגועים. המחבלים, לפי החשד, וידאו קודם שיש כמה שיותר אזרחים בתחנת האוטובוס - ואז הפעילו את מטען החבלה בזירה הראשונה מרחוק.
ההערכות הן שמטעני החבלה היו קטנים יחסית, כשרוב הפגיעות נבעו ממסמרים ומרסס שהתפזרו למרחק קצר ופגעו באנשים שעמדו בסמוך. לאחר מכן התפוצץ מטען חבלה נוסף בצומת רמות באופן דומה. האפשרות שמדובר במחבלים פלסטינים מערי הגדה עדיין נחקרת, אך אי-אפשר לשלול שמדובר בחוליה ממזרח ירושלים, ייתכן שמאחד ממחנות הפליטים.