עוד התנגשות בין שר הביטחון החדש לבין המערכת שעליה הוא מופקד: שר הביטחון ישראל כ"ץ הורה הערב (ראשון) לבטל את זימונו לשירות מילואים של איל נווה, ממייסדי "אחים לנשק".
תגובתו של נווה לכ"ץ: "שר ביטחון לחיץ ופחדן"

1 צפייה בגלריה
מליאת הכנסת
מליאת הכנסת
כ"ץ במליאת הכנסת
(צילום: שלו שלום)
"מי שקרא לאי-התייצבות המונית ולסרבנות לא ראוי להכשיר את הדור הבא של לוחמי צה"ל. אותו דין חייב לחול על כולם", אמר כ"ץ. עם זאת, נווה כבר סיים את סבב המילואים האחרון שלו, לאחר שזומן בשבוע שעבר והתייצב.
נווה מסר: "בזמן שאני מתנדב כבר 30 שנה במילואים, כולל השנה, ורתום בכל כוחי למאמצי השיקום של החברה האזרחית, החל מ-7 באוקטובר שר ביטחון לחיץ ופחדן עובד בלקרוא את הצבא שהביא את ההישגים שעל כנפיהם הוא רוכב. השר כ"ץ, את האהבה שלי למדינה ואת תרומתי לא תוכל לקחת לעולם. מה שאתה כן יכול לעשות זה להוציא כבר היום 63 אלף צווי מילואים לסרבנים האמיתיים, אלה שמתעקשים שלא להיכנס מתחת לאלונקה ולסחוב אותה ביחד עם כל החברה. לך לעבוד".
כ"ץ מונה לפני פחות מחודש לשר הביטחון, במקומו של יואב גלנט שפוטר על ידי ראש הממשלה בנימין נתניהו - וכבר הספיק להתעמת לא פעם עם צה"ל ומערכת הביטחון.
כ"ץ ונתניהו בביקור בבקו"ם

(צילום: עומר מירון/ לע״מ)

בין היתר סירב כ"ץ לאשר מינוי שני קצינים שעליהם המליץ הרמטכ"ל הרצי הלוי, על רקע תפקודם במתקפת הפתע של חמאס ב-7 באוקטובר. באיגרת למפקדי צה"ל, מתח הרמטכ"ל ביקורת מרומזת על צעד זה וכתב: "מינוי קצינים אינו פריבילגיה, כי אם חובה פיקודית ומבצעית".
לפני כן החליט כ"ץ להפסיק את השימוש בצווי מעצר מנהליים נגד תושבים יהודים ביהודה ושומרון. בשב"כ לא התייחסו לאותו צעד חריג, אך גורמים משפטיים בכירים וארגוני זכויות אדם אמרו אז כי "ההחלטה היא מתן 'רישיון להרוג' לנערי הגבעות, וכבילת ידי שב"כ בטיפול בגורמים יהודיים חתרניים בשטחים". בנוסף, כ"ץ הצהיר בטרם הפסקת האש כי פירוק חיזבאללה מנשקו הוא אחד מיעדי המלחמה, למרות שיעד זה לא אושר בקבינט.