צבא איראן הודה הבוקר (יום שבת) סביב השעה 11:00, שעות אחרי המתקפה הישראלית, כי שני חיילים נהרגו במהלכה - אחד מהם קצין בדרגה המקבילה לרב-סרן. כמעט במקביל, רשת "סקיי ניוז" בערבית דיווחה כי איראן הודיעה לישראל באמצעות צד שלישי שאין לה כוונה להגיב למתקפה.
נזק ב"מפעל כטב"מים" ליד טהרן

מפה

אם אכן הדיווח של סקיי ניוז נכון, אזי שנראה שהאסטרטגיה הישראלית עבדה: לפי וושינגטון פוסט, "ישראל תכננה את המתקפה שלה מצד אחד מתוך כוונה לצמצם את מספר הנפגעים - ומצד שני מתוך רצון לשמור על תוצאותיה, ברמה שתאפשר לאיראן להכחיש נזק גדול ולהכיל את המצב". לטענת הגורם, "זו הייתה גרסה בקנה מידה גדול יותר של התגובה שישראל שיגרה באפריל, אז ישראל פגעה במרכז איראן וגורמים איראנים טענו שלא גרמה נזק".
לפי וול סטריט ג'ורנל, גורמים הבקיאים בפרטים אמרו כי שעות לפני התקיפה, ישראל העבירה לאיראן אזהרה דרך מדינות ערביות ואירופיות. לדבריהם, האזהרה תיארה את היעדים שאליהם תכוון ישראל, וציינה כי אם איראן תגיב - התקיפות הבאות שלה יהיו חזקות יותר.
ואולם, לפי אתר "נור ניוז", המזוהה עם משמרות המהפכה של איראן, "המדיניות של טהרן בנוגע לתקיפה הישראלית היא להגיב ללא חיפזון. אי-אפשר להתעלם מהתוקפנות הישראלית". בסוכנות הידיעות "תסנים" דווח כי "איראן שומרת את זכות התגובה לכל תוקפנות. ישראל תקבל תגובה מידתית לכל פעולה". ואולם, ברשת "אל-מיאדין" הלבנונית דיווחו כי "העימות הסתיים בניצחון של איראן. ההתנגדות נגד ישראל הטילה משוואה חדשה באזור".
בינתיים, משרד החוץ האיראני פרסם הודעה שלפיה "איראן זכאית ומחויבת להגן על עצמה מפני פעולות תוקפניות חיצוניות".
משדרים שגרה. שדה התעופה מהראבאד באיראן

עד כה, כלי התקשורת המקומיים הקפידו לשדר הבוקר תמונות של שגרה מהערים השונות ברחבי איראן, וגם מנמל התעופה הבינלאומי מהראבאד שבטהרן - שדווח כי הותקף. ברשתות האיראניות הקפידו ללעוג למתקפה הישראלית, הפיצו סרטונים של תושבים שבזים לה וגם סרטון המשווה בין המתקפה האיראנית על ישראל לעומת המתקפה הישראלית באיראן.
למעשה, התיעוד היחיד שהופץ מנזקי התקיפה פורסם בערוץ הקטארי "אל-ערבי", שבו נראה הנזק שנגרם בעיר שמסאבאד שמדרום לטהרן בעקבות התקיפה הישראלית. לפי דיווח מכלי תקשורת המזוהה עם האופוזיציה האיראנית, מדובר במפעל ל"חדשנות תעשייתית" בעיר, שייתכן כי הוא מייצר כטב"מים.
בנוסף, גורמים איראנים אמרו ל"ניו יורק טיימס" כי בין האתרים שהותקפו במחוז טהרן יש סוללת הגנה אווירית מדגם S-300 של נמל התעופה הבינלאומי האימאם חומייני. לדבריהם, אותה סוללה מספקת הגנה לחלקים מהבירה האיראנית. הם הוסיפו כי לפחות שלושה בסיסי טילים של משמרות המהפכה נפגעו בסבב התקיפות הישראליות, וטענו כי "כטב"מים תקפו את הבסיס הצבאי הסודי פרצ'ין בפאתי טהרן. אחד מהם פגע, ואחרים הופלו".
פרשננו רון בן ישי מציין כי באזור פרצ'ין איראן עשתה בעבר ניסויים שנועדו לאפשר לה לייצר את הנשק הגרעיני עצמו – מתקן הנפץ הגרעיני. אין מידע מוצק המצביע על כך שאיראן כבר חידשה את מאמציה לייצר את ראש הנפץ הגרעיני, אבל אם נכונים הדיווחים שהותקף המתקן בפרצ'ין, נראה שהמטרה הייתה לסכל את היכולת של טהרן לבצע ניסויים שיקדמו אותה בייצור הפצצה עצמה, אם וכאשר תחליט.
באופן רשמי, הבכירים האיראנים הקפידו לשמור על שתיקה הבוקר, וסגן הנשיא מוחמד רזא עארף הסתפק בלכתוב ברשתות החברתיות כי "עוצמתה של איראן משפילה את אויבי המולדת".

"כמו שיפגעו בפס ייצור הטילים של רפאל"

לפי צה"ל, במהלך הלילה הותקפו באיראן בשלושה גלים שונים אמצעי ייצור טילים, מערכי טילי קרקע-אוויר ויכולות אוויריות נוספות של איראן. חרף הלעג האיראני, גורמים ישראלים אמרו כי "באיראן מנסים לפרסם שהפיצוצים זה מהצלחת ההגנה האווירית שלהם. שקר. הם כישלון מוחלט, אפס יירוטים".
התקיפות הישראליות באיראן

1 צפייה בגלריה
איראן השעתה את כל הטיסות בשטחה
איראן השעתה את כל הטיסות בשטחה
סגירת המרחב האווירי של איראן, עיראק וסוריה
(צילום: AFP)
לפי הערכות ישראליות, טהרן צפויה להגיב לתקיפה - אם כי עדיין לא ברור כיצד. גורם ישראלי המעורה בפרטים אמר כי "המודיעין שהביא אמ"ן באירוע הזה הוא מדע בדיוני מעבר לכל דמיון, בצורה קיצונית. הפגיעה הייתה בצורה מדויקת במפעלים המייצרים טילי קרקע-קרקע, כדי שהפגיעה באיראן תהיה משמעותית במיוחד. זה מודיעין 16 ספרות מדויק (נ"צ מלא) על המפעל שאין לו תחליף, ופגיעה מדויקת של חיל האוויר, לא ליד ולא בערך".
לטענת הגורם, "תקפנו את רוב יכולות ייצור טילי הקרקע-קרקע, המטרה הייתה למנוע מאיראן להמשיך לייצר אותם. זה כאילו מישהו היה מוריד את פס ייצור הטילים של רפאל".
בהקשר של ההיערכות לתגובה מאיראן, ראוי לציין שארה"ב הזהירה אותה מפני "השלכות" של פעולה כזו, וגם הבהירה כי נערכה מראש להגן על ישראל מפני אפשרות שטהרן תגיב. דובר צה"ל תת-אלוף דניאל הגרי, מצידו, הבהיר כי לישראל עוד יש "בנק מטרות" גדול באיראן, ושלא תהסס לפגוע בו אם טהרן תבחר לתקוף.
הבחירה לפגוע קודם במערך ההגנה האווירית באיראן, ולפי דיווחים גם בסוריה ובעיראק, אפשרה למעשה חופש פעולה למטוסים ולכלי הטיס של חיל האוויר בשמי איראן. הידיעה הזו, שישראל יכולה לפגוע באיראן שוב מבלי שיהיו לה הגנות, תגרום לטהרן כנראה לחשוב פעמיים לפני שתתקוף.