הסתדרות המורים הודיעה הבוקר (רביעי) כי במחאה על "הסחבת בגיבוש הסכם השכר", הלימודים מחר בכל מוסדות החינוך במחוז המרכז - גנים, בתי הספר היסודיים וחטיבות הביניים - יחלו בשעה 10:00. רק מוסדות החינוך המיוחד יפעלו כרגיל.
היישובים שבהם תתקיים השביתה הם אבן יהודה, אורנית, אליכין, אלפי מנשה, אלקנה, אלעד, אריאל, באר יעקב, בית דגן, בני עי"ש, ברנר, גבעת שמואל, גדרה, גדרות, גזר, ג'לג'וליה, גן יבנה, גני תקווה, גן רווה, דרום שרון, הוד השרון, זמר, חבל יבנה, חבל מודיעין, טייבה, טירה, יבנה, יהוד-מונוסון, כוכב יאיר צור יגאל, כפר ברא, כפר יונה, כפר סבא, כפר קאסם, לב השרון, לוד, מזכרת בתיה, נחל שורק, נס ציונה, סביון גני יהודה, עמנואל, עמק חפר, שדות דן (עמק-לוד), פרדסיה, קדומים, קדימה-צורן, קלנסוואה, קריית עקרון, קרני שומרון, ראש העין, ראשון לציון, רחובות, רמלה, רעננה, שוהם, שומרון ותל מונד.
מזכ"לית הסתדרות המורים, יפה בן דויד, מסרה: "העיצומים מחר הם קריאת השכמה לממשלה כולה ולפקידי האוצר. הם עושים הכול כדי למשוך זמן ולא להגיע להסכם. הם מנותקים מהשטח ולא מבינים שהסחבת פוגעת במורים, בתלמידים ובהורים - שרק בשבוע שעבר הגיעו באלפיהם להפגנת המונים בתל אביב לזעוק על העוול שנגרם לעובדי ההוראה".
בן דויד הוסיפה כי מדי יום היא מקבלת עוד ועוד דיווחים על עובדי הוראה שנוטשים את המערכת. "הזרם הולך וגובר. מנהלים מספרים שייאלצו לסגור כיתות או לשחרר תלמידים מוקדם יותר. גננות בורחות מהמקצוע אחרי שמודיעים להן שבשנה הבאה הן תאלצנה להתמודד לבדן עם 35 ילדים בגן. אנחנו מרגישים חסרי אונים. כל קריאות המצוקה שלנו נתקלות בקירות האטומים של פקידי האוצר".
לטענת בן דויד, פקידי האוצר מזלזלים בעובדי ההוראה על רקע מגדרי. "כבר שנים שאנחנו מתריעים ומחודש ינואר אנחנו משמיעים צעקה רמה שנשמעת בציבור הרחב. אבל פקידי האוצר ממשיכים להגיע לישיבות המו"מ לא מוכנים, עם הצעות מעורפלות ובלי תקציב. איך אפשר להציל את מערכת החינוך ככה? אני מניחה שאם לא היה מדובר במגזר שרובו נשי היחס היה שונה לגמרי".
היא הוסיפה: "אני קוראת לכל שרי הממשלה, ובמיוחד לראש הממשלה נפתלי בנט, לראש הממשלה החליפי יאיר לפיד ולשר האוצר אביגדור ליברמן - להתערב במשבר. החינוך הוא המשאב החשוב ביותר לדור העתיד. לא ייתכן שבכירי הממשלה יצפו מהיציע בקריסתה של מערכת החינוך ולא יעשו מאום. נמשיך במאבק בכל האמצעים עד שנחדור את חומת האטימות".
הסתדרות המורים, נזכיר, דורשת להעלות את שכר המורים המתחילים ל-10,000 שקלים, וכן להעלות את שכר המורה הוותיק באופן משמעותי. מורים רבים בעלי ותק של שנים ארוכות העידו לאחרונה כי הם מעדיין משתכרים בשכר נמוך של כ-7,500 שקלים. לדברי בן דוד, האוצר מסכים להעלות את שכר המורה המתחיל לסכום של 8,200 שקלים ולאפשר העלאת שכר זניחה למורים ותיקים. "הציעו 8,200 שקלים למורה מתחיל ואמרתי להם ש-8,200 זה בצבא ולמורים ותיקים מעל 15 שנה הם מציעים גורנישט", אמרה.
ליברמן הצהיר כי העלאת שכר המורים, בדגש על מתחילים, היא אמנם צעד מתבקש – אך לדבריו צריכה לבוא לצד "התאמת לוח חופשות התלמידים ללוח חופשות ההורים". הכוונה בין השאר לקיום למידה בימים כמו איסרו חג ול"ג בעומר. הסתדרות המורים מתנגדת נחרצות לשינוי לוח חופשת הקיץ. בן דויד מבטיחה כי לא יהיה שינוי של אפילו יום אחד בחופשת הקיץ, וגם בנוגע לימי איסרו חג ול"ג בעומר היא אומרת שכרגע אינה מוכנה לשמוע דרישות בנושא. שרת החינוך יפעת שאשא ביטון הביעה תמיכה במאבק המורים.
המשא ומתן בין הסתדרות המורים למשרד האוצר על הסכם שכר קיבוצי חדש החל רשמית לפני כחודשיים, אם כי שיחות לא-רשמיות בנושא נמשכות כבר כשנה. בהסתדרות המורים המתינו שנתיים לפתיחתו, בעיכוב שנכפה עליהם בשל ארבע מערכות בחירות ומגפת הקורונה – אך כעת מבטיחים שם מאבק עיקש.
במסגרת הניסיון להעלות את המאבק לסדר היום הציבורי ערכה הסתדרות המורים בשבוע שעבר הפגנה ברחבת מוזיאון תל אביב, שבה השתתפו אלפי מורים מרחבי הארץ. בדברים שנשאה באותה מחאה האשימה בן דויד את ליברמן בכך שהוא "נגרר" אחרי פקידי האוצר. בהסדרות המורים הבטיחו אז כי אותה הפגנה הינה רק "יריית הפתיחה" במחאה, ואותתו כי בכוונתם לבצע עיצומים נוספים כאשר הודיעו שהלימודים באותו יום יסתיימו מוקדם, ב-13:00, על מנת לאפשר למורים להגיע להפגנה בזמן.