רחוב דיזנגוף בתל אביב לרוב הומה אדם בלילות של סופי השבוע, אבל אמש (שישי), יממה לאחר הפיגוע הקטלני באחד הברים המוכרים ביותר בו, הוא היה ריק למדי. היו כאלו שהגיעו להדליק נרות סמוך לזירת הירי בבר האילקה, או רק להסתכל מתוך סקרנות, אבל היו גם כאלו שהגיעו לברים שנפתחו בכל זאת. חלקם עשו זאת כפי שהם עושים בכל סופ"ש, אחרים מכירים את בעלי הברים ועשו זאת כאות תמיכה. אבל גם בברים שנפתחו האווירה הייתה קודרת למדי ובחלקם לא השמיעו מוזיקה, או שהשמיעו רק מוזיקה שקטה ועצובה.
בר האילקה עצמו, שבו נרצחו ביריות שלושה ישראלים ונפצעו עוד 14, בהם שלושה במצב קשה, היה סגור, אף ששלשום אמר אחד מהבעלים שלו כי הוא ושותפיו שוקלים לפתוח אותו. ניר ברייטמן, מבעלי האילקה בר, סיפר אמש כי המקום צפוי להיפתח בשבוע הבא: "אנחנו צריכים לשבת עם הצוותים שלנו, לראות איפה אנחנו עומדים, לראות כמה נזק יש ונחליט מתי נפתח. אני מתאר שזה יהיה כבר בשבוע הבא, נפתח כמה שיותר מהר".
הפיגוע בתל אביב - עוד כותרות:
• "ספורטאי בכל רמ"ח אבריו": נקבע מותו של ברק לופן, הנרצח השלישי בפיגוע
• חברי הילדות תומר ואיתם נרצחו: "היו המסמרים של החבורה, עכשיו הכול נהרס"
• הרמטכ"ל על הפרצות בגדר: הפיגוע יצא מקו התפר – זה דבר שלא היה צריך לקרות
• החשד: המחבל הוסע דרך פרצה בגדר מג'נין לאום אל פחם, ולקח אוטובוס לת"א
• "דוגמה אחרת": הרופא מאום אל פחם שטיפל בפצועי הפיגוע
לדבריו, הצוות של הבר "שבור" אחרי הפיגוע ועבר טראומה קשה שממנה יתאושש רק לאחר זמן רב. הוא הדגיש כי הם קיבלו תמיכה רבה מאז אירע הפיגוע: "קיבלנו מלא אהבה, האילקה בר מאוד מוכר. כל אחד מאיתנו ביום האחרון קיבל מאות הודעות, טלפונים, אנשים דאגו כל הלילה. קיבלנו אהבה ענקית". בשיחה עם ynet הוסיף ברייטמן: "אנחנו מכירים את המדינה שאנחנו חיים בה. היום פיגוע פה, מחר פיגוע שם, אלו החיים פה. צריך להתאושש כמה שיותר מהר, וגם בנסיבות האלה לחזור לעבודה ולא לתת לטרור לנצח אותנו".
רז אבידן, שבבעלותו מספר ברים בדיזנגוף, סיפר כי הוא ושותפיו החליטו לפתוח בכל זאת את הברים שלהם, כמסר מכוון – "סטייטמנט" כלשונו – אף שידעו כי יהיה זה "ערב חלש מאוד". לדבריו, "זה סיוט מה שקרה פה אתמול בערב, אבל האג'נדה שלנו, וקמנו עם זה בבוקר, היא שאנחנו מוכרחים לפתוח. שהרחוב שמזוהה אולי הכי הרבה בארץ עם בילוי ימשיך לפעום, שהברים והמסעדות ימשיכו לפעול – ושהטרור לא יעצור אותנו. אמנם זה קשה, העובדים עברו אתמול טראומה קשה, בכלל כל הרחוב הזה עבר טראומה קשה וקשה להביא לפה אנשים, אבל חשבנו על זה ובפה אחד החלטנו שפותחים את העסקים".
מאיה טלמון, תושבת תל אביב, החליטה להגיע למרות החשש והאווירה הקשה. "יצאתי להרים לסרבסה, שזה הבר הקבוע שלי ושל החברות שלי", סיפרה. "חשוב פשוט להמשיך לחיות וליהנות, ולא לתת לזה לעצור את החיים. אנחנו גרים פה והעיר הזאת חשובה ויקרה לנו. בכלל, כל מי שגר איפה שהוא לא גר והיה פיגוע – תצאו, תיהנו, תבלו ותשמרו על עצמכם". על השאלה האם היא מפחדת היא השיבה שכעת לפחות לא – כיוון שבאזור נוכחות משטרתית גדולה.
בליין אחר, אמיר דנציגר, סיפר: "אני מאוד אוהב לצאת בתל אביב, לבוא, לחוות ולראות. עברתי לתל אביב מירושלים לפני שנתיים בדיוק בגלל הדברים האלה, ואני לא אתן לא לקורונה ולא למחבלים להרוס את השגרה".
ציפי ברנד, סגנית ראש העיר תל אביב-יפו, הייתה גם היא בדיזנגוף אמש, ואמרה כי מטרת העירייה היא להחזיר במהירות את תחושת הביטחון לתושבים ולבעלי העסקים. היא ציינה ש"רוב" העסקים בדיזנגוף נפתחו, גם בסמיכות לזירת הפיגוע: "בעלי עסקים שהתלבטו בסופו של דבר החליטו לפתוח, ושמו את דגלי העיר פה עליהם".
היא הוסיפה: "אנחנו צריכים להיות בשטח כמה שיותר, לשדר מסר של חזרה לשגרה, של חזרה לשגרה מושכלת. זה כואב, אבל צריך להמשיך הלאה. אני תל אביבית מלידה וזה כואב להסתובב פה, כי ב-51 שנותיי אני הולכת לאורך דיזנגוף וכל פעם אוספת נקודת ציון חדשה בעיר הזו, נקודת ציון של כאב וצמרמורת, נקודת ציון שלא עושה לאף אחד טוב פה. אבל הרחובות פה ממשיכים לשקוק. זאת עיר ללא הפסקה, והעיר הזאת תנצח את הטרור".
פורסם לראשונה: 23:22, 08.04.22