רונן ואורנה נאוטרה, הוריו של עומר החטוף בעזה, התראיינו הבוקר (רביעי) ל-ynet ושיתפו בתחושותיהם לאחר פיטוריו של שר הביטחון יואב גלנט. ההורים, שביולי נאמו בוועידת המפלגה הרפובליקנית במילווקי, גם הביעו את דעתם כיצד עשויה להשפיע חזרתו של דונלד טראמפ לבית הלבן על שחרור אפשרי של בנם - בעל אזרחות אמריקנית. צפו בריאיון:
"אני חושב שאנחנו בתחושה דומה, מודאגת", אמר רונן. "השר גלנט בתור שר הביטחון היה סוג של אבא של החיילים, ואבא של החיילים החטופים בפרט, ואנחנו במשך כל השנה האחרונה הרגשנו שיש לנו נציג בממשלה שאכפת לו ושנלחם עבורנו, שבאמת רוצה בכנות להביא את החטופים הביתה, וביניהם החיילים. הוא היה הקול של השפיות, ולצערי אני חושב שאיבדנו אותו, ולכן אנחנו מודאגים מי בעצם מייצג אותנו על שולחן הממשלה, ומה כוונת הממשלה כרגע בנושא סיום הלחימה ובענייננו - להביא את החטופים וביניהם החיילים".
"אני מרגישה חרדה מאוד גדולה", אמרה אורנה. "אני חייבת לומר שהשר גלנט גילה יושר פנימי לכל אורך השנה האחרונה הזאת. קודם כל הוא לקח אחריות על מה שקרה ב-7 באוקטובר, שזה אפילו לא משהו שראינו מכל חברי הממשלה, והוא באותו מידה גם לקח אחריות על הניסיון להחזיר את עומר ואת כל החטופים הביתה, ובתקופות שבהן זה לא היה בראש סדר העדיפויות של הממשלה, הוא הודה בזה. למעשה, מסוף מאי-תחילת יוני, הוא אמר שהתנאים בשלים להגיע לעסקה ושזה עכשיו צריך להיות בראש סדר העדיפויות. הממשלה לא הסכימה איתו, ואנחנו רואים שזה עד היום לא קרה.
"עכשיו כשהוא לא נמצא בממשלה, לא ברור לנו מי מייצג אותנו ומי מייצג את החטופים. הוא פה מתריע בפני משבר אמון ומשבר ערכי מוסרי, שלא לדבר על זה שלאור העובדה שהצבא בשל לעסקה, והממשלה לא מקבלת את ההחלטה הזאת - יש כאן משבר, וזה מאוד מטריד אותנו כמובן".
"זה מהלך לא אחראי", הוסיף רונן. "אמנם אנחנו חזרנו אתמול לארה"ב, אבל ישראל היא במצב מאוד עדין עם תקיפה אפשרית של האיראנים, והקשר של גלנט עם הממשל האמריקני היה קשר חשוב ועם הרבה אמון, ואני חושש מאוד לאן זה הולך. אני יודע שהממשל פה ימשיך לתמוך בישראל ויעבוד עם כל מי שיחליף אותו, אבל אני חושב שיש חוסר אמון ברור עם הממשל של ביידן, ואנחנו מבחינתנו בנושא החטופים נקווה מאוד שהממשל הבא של הנשיא טראמפ יעבוד יחד עם ממשל ביידן בתקופה הקרובה של החודשיים הקרובים".
לדבריו, "צריך להפעיל מכבש לחצים על כל השותפות האזוריות, כולל ישראל, וכמובן על חמאס דרך המתווכות, בשביל להגיע להסכם דחוף שעכשיו יכול להיות שיש הזדמנות להשיג, כשהקשב, כמו שאמרנו, שוב פה - וכשאנחנו יודעים שגם הנשיא ביידן רוצה לחזק את המורשת שלו לפני סיום כהונתו, ולממש את מה שהוא חתר אליו במשך השנה האחרונה ועד עכשיו לא הצליח".
על זכייתו של טראמפ אמרה אורנה: "קודם כל יש חששות, לא ברור בדיוק מי ירכיב את הממשל החדש של הנשיא טראמפ, וכל תקופת מעבר מעוררת דאגה. מצד שני, הנשיא טראמפ התבטא גם שהוא מעוניין לראות את סיום האירוע במזרח התיכון עוד לפני שהוא נכנס לבית הלבן בעצמו. משיחות שלנו עם גורמים שעבדו בממשל הקודם שלו, אנחנו שומעים ואנחנו מבינים שבגלל שהנושא של המלחמה ושחרור החטופים הוא א-פוליטי, דווקא התקופה הזאת של חפיפה יכולה בעצם לאפשר מצב שבו גורמים מהממשל היוצא ומהממשל הנכנס עובדים ביחד, במשותף ובריכוז כוחות, כדי להגיע לפתרון.
"אז אנחנו בונים על זה, ובעצמנו מתכננים להיות כבר בשבוע הבא בוושינגטון לפגישות עם הממשל, היוצא והנכנס, ולהפעיל כל לחץ שאנחנו יכולים לשים בכיוון הזה כדי שיגיעו לפתרון כמה שיותר מהר".
רונן הוסיף: "נשיא אמריקני מחויב לאזרחים שלו, ולכן אנחנו מצפים מהממשל היוצא והממשל הנכנס לעבוד ביחד ולעשות הכול כדי להביא את האזרחים האמריקנים, ויחד איתם את שאר החטופים, הביתה".