טורקיה חסמה הבוקר (שישי) את הגישה לאפליקציית אינסטגרם ולא מסרה סיבה ברורה לכך. החסימה הגיעה אחרי האשמות מצד בכירים במדינה לפיהן באינסטגרם הפעילו "צנזורה" על פרסום תנחומים למנהיג חמאס איסמעיל הנייה שחוסל בטהרן.
את ההודעה על חסימת אינסטגרם פרסם הבוקר משרד התקשורת הטורקי. משתמשים רבים במדינה דיווחו ברשת X (טוויטר לשעבר) שהם לא יכולים לרענן את הפיד של אינסטגרם.
ביום רביעי האחרון האשים פארטין אלטון, דוברו של נשיא טורקיה רג'פ טאיפ ארדואן, כי "מנעו מאנשים לפרסם פוסטים של תנחומים להנייה. זו צנזורה. חד וחלק". לדברי אלטון, אינסטגרם לא מסרה סיבה או ציינה כיצד המעשה הזה מפר את המדיניות שלה.
בתקשורת בטורקיה נטען כי לאינסטגרם יש יותר מ-50 מיליון משתמשים ברחבי המדינה. "הגישה נחסמה באזור 03:00 בבוקר. ההחלטה חייבת לקבל אישור שופט, אבל אף שופט לא אמור לאשר אותה", כתב מומחה טורקי למשפט. "הצנזורה שהוטלה על אינסטגרם חריגה - ולא יכול להיות לה הסבר או הצדקה". הטורקים החלו למלא את רשת X בממים ובדיחות, ואחד מהם כתב: "אינסטגרם נחסמה בטורקיה, החיים נגמרו".
טורקיה, נזכיר, מארחת פעילי חמאס בשטחה, והנשיא ארדואן, שהספיק לאיים השבוע על ישראל בפלישה צבאית, אירח את הנייה פעמים רבות בשנים החולפות. ארדואן הכריז אמש על יום אבל שיחול היום במדינה בעקבות חיסולו של הנייה.
שלשום, בהודעה שפרסם שעות לאחר החיסול בטהרן, תקף ארדואן את ישראל והגדיר אותו "אחי": "אני מגנה בחריפות את ההתנקשות הבוגדנית באחי, זה מעשה נתעב שמטרתו לשבש את המטרה הפלסטינית, את ההתנגדות המפוארת של עזה ואת המאבק הצודק של הפלסטינים. יש לקוות שעם העמדה החזקה יותר של העולם האיסלאמי וברית האנושות, הטרור שהטילה ישראל על האזור שלנו, במיוחד הדיכוי ורצח העם בעזה, בהחלט יסתיים, והאזור שלנו ועולמנו ימצאו שלום".
שלשום השתתפו אלפי מפגינים פרו-פלסטינים בצעדת מחאה בלב איסטנבול, אחרי חיסולו של הנייה בטהרן. הם הניפו תמונות של בכיר החמאס שחוסל, ושלטים שעליהם נכתב: "השהיד הנייה, ירושלים היא היעד שלנו, והדרך שלך היא הדרך שלנו". ההמונים צעקו "ישראל רוצחת, צאי מפלסטין" ו"אלפי ברכות מאיסטנבול להתנגדות בעזה". הם נופפו בדגלי טורקיה ופלסטין, בצעדה שנערכה ברובע פתיח באיסטנבול.
הפגנות דומות נערכו במדינות נוספות בעולם המוסלמי, ובראשן איראן: לכיכר פלסטין בטהרן, העיר שבה כאמור חוסל הנייה, הגיעו מפגינים עם דגלי פלסטין והניפו שלטים נגד ישראל.
כך עשו המפגינים גם במחאות בירדן – ליד שגרירות ישראל בעמאן – ובעיר תוניס בתוניסיה. הפגנות אנטי-ישראליות התקיימו בין השאר גם בביירות ובצידון בלבנון, בעיר צנעא בתימן ובעיר קראצ'י בפקיסטן – שם שרפו המפגינים את דגלי ישראל, ארה"ב ובריטניה.