פיילוט הסיוע ההומניטרי לעזה דרך מסדרון ימי יוצא לדרך: הספינה של ארגון הסיוע הספרדי Open Arms, שיצאה מנמל לרנקה בקפריסין, הגיעה הבוקר (שישי) לחוף עזה כשלצידה גוררת ועליה כ-200 טונות של ציוד, בעיקר מזון, לטובת אזרחי הרצועה. הספינה עברה בידוק ביטחוני ישראלי בקפריסין, והגעתה לעזה נעשית על-רקע החלטת נשיא ארה"ב ג'ו ביידן להקים נתיב סיוע הומניטרי.
בצה"ל אישרו כי ספינת הסיוע הגיעה למרחב הימי של רצועת עזה, וציינה כי הכוחות פרוסים במקום כדי לאבטח את האזור. עוד הדגישו בצה"ל כי לא מדובר בהסרה של המצור הישראלי על חופי הרצועה, שהוטל לפני 16 שנים, וכי הספינה לוותה על-ידי כוחות של חיל הים.
הציוד שנאסף על-ידי ארגון הסיוע הבינלאומי World Central Kitchen (WCK), כולל בעיקר אורז, קמח ושימורים. הגוררת שמובילה דוברה הובילה את הסיוע ההומניטרי לאזור קו החוף העזתי. אם הפיילוט יסתיים בהצלחה, הוא יחזור על עצמו גם בנתיב הסיוע הימי האמריקני שנמצא בתכנון והקמה.
האו"ם השתמש ביום רביעי בפעם הראשונה בנתיב יבשתי חדש כדי להעביר מזון לצפון הרצועה. שיירת ארגון המזון העולמי (WFP) השתמשה בכביש שבנה צה"ל במקביל לגדר, כדי להגיע לצפון הרצועה. משאיות הסיוע נכנסו דרך "מעבר 96" הסמוך לבארי, אל פרוזדור נצרים. ב-WFP אמרו שהמזון שהועבר מספיק ל-25 אלף איש, וזו הייתה הפעם הראשונה מאז 20 בפברואר שהארגון מעביר מזון לצפון הרצועה.
לפי התוכנית, הגוררת תתקרב הכי קרוב שהיא יכולה למים הרדודים - בערך כ-400 מטרים מקו החוף. בהמשך תוכנן שהדוברה תחובר בחבלים למים, והציוד יפורק ליד הקצה המערבי של פרוזדור נצרים למשאיות חלוקה. הדבר יתבצע תחת אבטחה צה"לית, כדי למנוע הסתערות המונים על הסיוע ובזיזתו.
בתוך כך, אחרי שביום רביעי התברר שחבילת סיוע שהוצנחה לעזה נסחפה בים והגיעה לחופי תל אביב, אירע הבוקר מקרה דומה גם מול חופי בת ים. בעירייה הופתעו לגלות בחופי העיר מוצרים מאספקת מזון שהייתה מיועדת גם היא לעזה.
צוותים מקצועיים של העירייה עסקו בניקוי החוף על-מנת לאסוף את מאות האריזות ושאריות המזון שחלקן התפזר בתוך מי הים.
פורסם לראשונה: 11:24, 15.03.24