נשיא סוריה בשאר אסד ערך היום ביקור מזורז באיראן, ונפגש עם המנהיג העליון עלי חמינאי והנשיא איברהים ראיסי. סוריה ואיראן לא הודיעו מראש על ביקורו של אסד, שבסיום הפגישות חזר לדמשק.
אסד ממעט לעזוב את סוריה מאז שמלחמת האזרחים החלה ב-2011. זו הפעם השנייה בלבד שאסד מבקר באיראן מאז 2011. הביקור האחרון של נשיא סוריה בטהרן היה בפברואר 2019.
אסד ממעט לצאת מארצו מאז שהמלחמה החלה. מלבד איראן הגיע אסד במהלך המלחמה לבעלת ברית נוספת - רוסיה - ונפגש שם עם הנשיא ולדימיר פוטין. מוסקבה וטהרן, נזכיר, הן בעלות ברית חשובות ביותר של דמשק, ומעורבותן בסוריה סייעה לאסד לשנות את מהלך המלחמה.
השנה, לראשונה מתחילת המלחמה, ביקר אסד באיחוד האמירויות. אותו ביקור סימל את הנכונות של העולם הערבי לחדש את הקשרים עם אסד – שבשנים הראשונות של המלחמה נחשב למוקצה.
במהלך המלחמה העניקה טהרן לאסד סיוע בהיקף מיליארדי דולרים, ושלחה לוחמים לסוריה. בפגישות עם אסד הצהירו חמינאי וראיסי שיחסי מדינות איתנים - וימשיכו להתחזק. "כולם עכשיו רואים בסוריה מעצמה", אמר חמינאי. "הכבוד והאמינות של סוריה עכשיו גדולים בהרבה מבעבר".
לפי חמינאי יחסי איראן וסוריה "חיוניים לשתי המדינות, ואסור לתת להם להיחלש. אנחנו צריכים לחזק אותם ככל שניתן". בהתייחסות לישראל ולהסכמי אברהם שנחתמו בינה לשורת מדינות ערביות הוא אמר: "כשמנהיגי המדינות השכנות מבלים עם אנשים מהמשטר הציוני, ושותים איתם קפה, האזרחים באותן מדינות יוצאים לרחובות וצועקים סיסמאות אנטי-ציוניות ביום אל-קודס".
אסד התייחס גם הוא לישראל, ואמר: "הקשרים האסטרטגיים בין איראן לסוריה מנעו דומיננטיות של המשטר הציוני באזור". באמירה שמתייחסת לגל הפיגועים האחרון בישראל אמר הנשיא הסורי ש"הבעיה הפלסטינית" שוב מעוררת עניין בעולם "בזכות ההקרבות של ההתנגדות הפלסטינית".
"אמריקה היום חלשה מאי פעם", צוטט אסד בפגישות עם חמינאי וראיסי. "אנחנו צריכים להמשיך בדרך הזאת", אמר אסד למנהיגים האיראנים, והודה להם על סיוע "במלחמה בטרור".