גורמים אמריקנים סיפרו לרשת NBC על שיחת טלפון אמוציונאלית שניהל הנשיא ג'ו ביידן עם נשיא אוקראינה וולודימיר זלנסקי. במהלך השיחה הכעיס זלנסקי את ביידן, ולאחר מכן נאלץ נאלץ לפרסם הודעה שבה הודה לסיוע הצבאי של ארה"ב.
מאז הפלישה הרוסית מקפידים מנהיגי ארה"ב ואוקראינה לשוחח בכל פעם שוושינגטון מכריזה על חבילה חדשה של סיוע צבאי לקייב. אוקראינה אינה חברה בברית נאט"ו, ולכן ארה"ב ושאר חברות הברית הצבאית לא שלחו חיילים לשטחה. עם זאת, מתחילת המלחמה בפברואר ארה"ב ומדינות רבות נוספות שלחו לאוקראינה נשק וסיוע צבאי נוסף. בחודשים האחרונים העבירה ארה"ב לאוקראינה סיוע בהיקף מיליארדי דולרים.
לפי NBC, שיחת הטלפון בין ביידן לזלנסקי ב-15 ביוני הייתה שונה מהשיחות הקודמות. ארבעה גורמים שבקיאים בפרטי השיחה אמרו שביידן הודיע לזלנסקי שהוא אישר סיוע צבאי נוסף, בהיקף מיליארד דולר. ביידן ציפה למילות תודה, אך זלנסקי התחיל באותו הרגע למנות את כל הסיוע הנוסף שהוא זקוק לו וטרם קיבל. בעקבות כך ביידן "איבד את העשתונות", ואמר לזלנסקי שהעם האמריקני נדיב למדי ושהממשל והצבא בארה"ב משקיעים מאמצים כדי לעזור לאוקראינה. ביידן הרים את קולו ואמר לזלנסקי שהוא יכול להפגין יותר הכרת תודה.
גורמים בממשל ביידן אמרו ל-NBC שהיחסים בין שני המנהיגים השתפרו מאז אותה שיחה. זלנסקי פרסם הצהרה שבה שיבח את הנדיבות האמריקנית ואמר: "הייתה לי שיחה חשובה עם נשיא ארה"ב ג'ו ביידן. אני אסיר תודה על התמיכה שלו. זה חשוב במיוחד לכוחות שלנו בדונבאס".
לפי הגורמים ששוחחו עם NBC, התסכול של ביידן מזלנסקי הלך והתעצם בשבועות שקדמו לשיחה. ביידן וחלק מעוזריו הבכירים הרגישו שהממשל האמריקני עושה כל שביכולתו כדי לעזור לאוקראינה במהירות הבזק – אך זלנסקי בוחר להתייחס בפומבי רק לסיוע שלא קיבל.
בניתוח של NBC נכתב כי העימות של ביידן וזלנסקי מראה שהנשיא האמריקני מודע לכך שהתמיכה בסיוע הצבאי לאוקראינה - בקונגרס ובציבור האמריקני - עלולה להתפוגג. אחרי הפלישה הרוסית ממשל ביידן ספג ביקורת על כך שהוא פועל בצורה זהירה מדי. כעת הוא עלול לספוג ביקורת מצד הרפובליקנים שהסיוע שהעניק לאוקראינה גדול מדי, על רקע משבר האנרגיה שהתפתח בעקבות המלחמה, וההבנה שהקרבות באוקראינה לא יסתיימו בקרוב.