הרשות הפלסטינית סוערת בעקבות תערוכה שהוצגה ברמאללה. במוזיאון יאסר ערפאת, שנמצא בצמוד לחלקת הקבר שלו ולמוקטעה, נפתחה השבוע תערוכה בינלאומית, תחת השם "פלסטין ויאסר ערפאת", בהשתתפות למעלה ממאה אמנים. אחד החלקים בתערוכה הוקדש לקריקטורות בדמותו של מי שהיה ראש אש"ף ולימים יו"ר הרשות הפלסטינית. בחלק מהקריקטורות הוצגה דמותו של ערפאת בצורה שהתפרשה על ידי חלק מהפלסטינים כנלעגת.
ראש הממשלה הפלסטיני, מוחמד אשתייה, הגיע לחנוך את התערוכה כשהוא מלווה בכלי תקשורת רבים, שסיקרו את האירוע. אשתייה צולם בין היתר כשהוא סוקר בהנאה את הקריקטורות השנויות במחלוקת של ערפאת. פרסום הצילומים הוביל לסערה ברשתות החברתיות הפלסטיניות ובתקשורת בטענה שמדובר בעיוות הדימוי של ערפאת. הציבור הפלסטיני מאוד רגיש בכל דבר הנוגע לערפאת ולפיכך ראו בהצגת הקריקטורות הללו לא פחות מפגיעה בסמל הלאומי הפלסטיני.
זמן קצר אחרי פרוץ הסערה, פרסם פת"ח הודעה רשמית שבה גינה את תליית הקריקטורות בתערוכה. "הציורים הללו פוגעים בסמליות של יאסר ערפאת ובאישיותו המהפכנית. כל פגיעה שכזאת היא עלבון לכל אנשי פת"ח", נכתב בהודעה. קרן יאסר ערפאת, שנתנה את החסות הראשית לתערוכה, דרשה מהמוזיאון להסיר את הקריקטורות ולפרסם התנצלות.
חבר הנהגת פת"ח, תאופיק טיראווי, אף קרא להעמיד לדין את האחראים לתערוכה ולגרש אותם מהמוזיאון. במחוז חברון של פת"ח הגדילו ותקפו אישית את ראש הממשלה הפלסטיני ודרשו ממנו לפרסם התנצלות פומבית.
בחמאס מיהרו לנצל את המהומה כדי להתנגח בפת"ח. דובר חמאס בחו"ל ובכיר הארגון, חוסאם בדראן, התייחס לסערה וכתב כי הצבת הקריקטורות היא מעשה מרושע ומגונה. "ישנם סמלים פלסטינים שאסור לגעת או לזלזל בהם. ההתעללות הזאת (בדמותו של ערפאת) נעשתה בלב רמאללה ובחסות רשמית".
הלחץ הכבד וחיצי הביקורת הקשים אילצו את הנהלת המוזיאון להורות על הסרת הקריקטורות ובנוסף פורסמה הבהרה והתנצלות. "הרישומים שעוררו מחלוקת מייצגים רק את נקודת המבט האישית של היוצרים שלהם ואת דרכם להביע את תמיכתם בפלסטינים וביאסר ערפאת. אנו שומרים מכל משמר על מורשתו של ערפאת, אך אמנות הקריקטורה היא אמנות שנויה במחלוקת. עם זאת, הסרנו את כל הרישומים אשר לא זכו להבנת דעת הקהל הפלסטינית".