הפריימריז לרשימת הליכוד בבחירות לכנסת הבאה יתקיימו מחר (רביעי), וככל הנראה הם צפויים להיות סוערים עד הרגע האחרון. הבוקר הגיש היועץ המשפטי של המפלגה עו"ד אבי הלוי עתירה לבית המשפט המחוזי בתל אביב לפסילת מועמדותו של דודו לניאדו, בעל עבר פלילי שמתמודד על המשבצת של מחוז תל אביב שממוקמת במקום ה-41 ברשימה. העתירה, שהוגשה בהנחיית יו"ר המפלגה בנימין נתניהו, הגיעה יממה לאחר שהמועמדות אושרה על ידי בית הדין של הליכוד.
האישור של בית הדין הפך את החלטת ועדת הבחירות של המפלגה שבראשה עומד שופט בדימוס, שקבעה בשבוע שעבר כי לניאדו לא יוכל להתמודד. נתניהו אמר על לניאדו, שהורשע בפריצות לבתים ובתקיפת אישה ושוטר, כי "אני מסכים עם השופט שעומד בראשות הוועדה כי יש לפסול אותו, וקורא למתפקדי הליכוד להצביע למועמדים אחרים שהם ראויים, ובחירתם לא תגרום למפלגה נזק מיותר".
דור חרל"פ, שמתמודד גם כן במחוז תל אביב שנמצאת והגיש את העתירה לוועדת הבחירות נגד לניאדו, אמר הבוקר בפאנל מועמדים בפריימריז באולפן ynet, כי "נתניהו רואה שאנחנו נמצאים בתיקו פוליטי וכל קול עשוי להכריע את המערכה כולה, ולניאדו פשוט יכול לפגוע ברשימה שאנחנו מציגים לציבור".
לניאדו אמר היום בתגובה לעתירה לבית המשפט כי "גורמים מהבית הפוליטי בו גדלתי, ושאותו מעולם לא עזבתי ולא אעזוב, החליטו לנהל קמפיין מכוער ואישי נגדי. כל אלו לא ירתיעו אותי". הוא הוסיף כי "לא אתמן למחוק את העשייה שלי ואת האדם שאני".
על אף שמקום 41 לא נראה ריאלי לפי הסקרים כעת, נמצאת ברקע העובדה שהמשבצות שממוקמות במקום לא ריאלי, נחשבות לנחשקות גם כן בזכות החוק הנורבגי, שמאפשר את כניסתם של מועמדים בהמשך הרשימה, בזכות התפטרות "זמנית" של שרים מהכנסת. פלר חסן נחום, שמתמודדת על משבצת של אישה חדשה ברשימה, אמרה בפאנל: "עם החוק הנורבגי, הכול ריאלי". יוני ג'ורנו, שמתמודד במישור החוף והורשע בעבר בחטיפה של עובדת זרה, הסכים איתה ואמר כי "אפילו מקום 45 יכול להיות ריאלי".
הבחירות לרשימה הארצית: מי יהיה בפסגה, ומי בדרך החוצה?
חוץ מהסערה סביב לניאדו, נדמה שהפריימריז, במסגרתם כ-130 אלף מתפקדי המפלגה יוכלו לקבוע את גורלם של חברי כנסת מכהנים ושל מתמודדים מבחוץ, יוצרים קרבות לא מעטים גם בגזרת הרשימה הארצית. הטענה שבחירות מקדימות מעירות את שטח המפלגות ידועה, ונדמה שלפחות במקרה של הליכוד - השטח בוער.
הקרב על החמישייה הראשונה ברשימה צמוד מאוד ואף מסתמן מהפך בצמרת, מאחר שדמויות פוליטיות שהיו מדורגות באמצע העשיריה, צפויות להתקדם - לאחר שצברו לאחרונה לא מעט כוח. נראה שכמה מאות קולות יוכלו להכריע הפעם בין העשירייה הראשונה לשנייה, ובין החמישייה הראשונה ליתר הרשימה. הקרב, מסכימים כולם, הוא על יוקרה ומעמד - ובדרך לשם, אף אחד לא מתכוון לוותר.
לצפיפות שנוצרה בצמרת יש כמה הסברים, אבל הבולט בהם הוא שלושה מועמדים שהתמיכה שצברו לאחרונה מסמנת אותם כחזקים במיוחד: יריב לוין, אלי כהן ויואב גלנט. הדבר הופך את המרוץ לייצרי יותר וקשה יותר, ומעודד רשימות חיסול פוליטיות - כהן למשל כבר מופיע באחת, וגם מועמדים ותיקים יותר כמו למשל מירי רגב. לפי פעילים בולטים במפלגה, שרת התרבות לשעבר שהייתה האישה היחידה בחמישייה הראשונה בבחירות האחרונות, נמצאת בימים האחרונים ברשימות חיסול של קבוצות מאורגנות.
הפעילים טוענים כי נגד רגב פועלים בעיקר מתפקדים שמזוהים עם "הליכודניקים החדשים", אותם יו"ר המפלגה בנימין נתניהו הגדיר בעבר כ"אנשי שמאל קיצוני שפועלים כסוסים טרויאנים כדי לרסק את הליכוד מבפנים", וחלקים בליכוד שתומכים במדיניות של ימין כלכלי - בין היתר על רקע התבטאויותיה של רגב נגד הסרת הפיקוח על מחירי הלחם.
מלבד רשימות החיסול, בולטים גם קרבות היוקרה בין המועמדים שמצפים להחליף את נתניהו יום אחד: ישראל כ"ץ וניר ברקת. המאבקים קשים לא רק בצמרת - גם בתחתית המצב לא פשוט. בין המועמדים שמנהלים קרב הישרדות הם חברי הכנסת אופיר כץ, שלמה קרעי, קטי שטרית, גדי יברקן, אורלי לוי אבקסיס, מאי גולן, גלית דיסטל אטבריאן וקרן ברק. לאור העובדה שלמירוץ הצטרפו גם כמה מועמדים חדשים, כמו דני דנון, גלעד שרון, בועז ביסמוט ואחרים, חלקם חוששים את למצוא עצמם במקום שאינו ריאלי.