מבצע בלוני הזבל של קים ג'ונג און הצליח היום (ד') הרבה מעבר לצפוי, כשפסולת שנשא עמו לפחות בלון אחד ששוגר מצפון קוריאה נחתה במתחם הנשיאות של דרום קוריאה בבירה סיאול, ושני בלונים נוספים נחתו בסמוך לו. אף כי לא סביר שפיונגיאנג כיוונה מראש את הבלונים אל מתחם הנשיאות, משום שאין לה כנראה טכנולוגיה מתוחכמת מספיק כדי לגרום להם לנחות בו, העובדה שהם נחתו בתוך המתחם המבוצר ולידו מעוררת שאלות ביטחוניות כבדות משקל.
היחסים בין צפון קוריאה לדרום קוריאה הורעו מאוד בשנים האחרונות, וכבר חודשיים לערך שפיונגיאנג מפריחה לעבר הדרום בלונים שאליהם קשורות שקיות הנושאות אשפה מסוגים שונים, כגון בגדים מרופטים, בדלי סיגריות, חפיסות חטיפים ריקות – וגם צואת אדם. עד כה שיגרה יותר מ-2,000 בלונים כאלה. לדברי צפון קוריאה המבצע המוזר הוא נקמה על כך שסיאול מאפשרת לפעילים נגד משטר קים לשגר משטח דרום קוריאה אל הצפון בלונים הנושאים עלונים עם מסרים נגד המשטר, ולהשמיע ברמקולים מעבר לגבול סיסמאות נגדו ושירי K-pop.
בשבועות האחרונים נחתו בלוני זבל צפון קוריאניים בכמה פינות של הבירה סיאול, אך הבלונים היום היו הראשונים שמגיעים גם למתחם הנשיאות. לא ברור אם הנשיא יון סוק יאול היה במתחם בזמן שנחתו, אך לשכתו מסרה כי בדיקה העלתה שהאשפה שנחתה שם לא כללה חומרים מסוכנים, ולא נגרם נזק לאיש.
הגעת הבלונים למתקן רגיש כל כך בסיאול עוררה בדרום קוריאה תהיות בנוגע למדיניות האבטחה, ומומחים מקומיים אמרו שבעתיד תהיה המדינה חייבת ליירט בלונים מהסוג הזה כדי להגן על סמלי שלטון, משום שהבלונים הבאים עלולים לשאת חומרים מסוכנים. מתחם הנשיאות בסיאול מוגדר אזור אסור לטיסה, ולכן יש הרואים בנחיתת הבלון שם תוצאה של פרצת אבטחה. עד עתה נמנעה דרום קוריאה מלירות על בלוני הזבל כדי להפילם, בשל החשש שעוברי אורח ייפגעו מהקליעים או מחומרים מסוכנים שיתפזרו מהבלונים.
כשצפון קוריאה משגרת בלונים אל הדרום היא מסתמכת בדרך כלל על כיווני הרוח כדי לחזות באופן כללי מאוד להיכן יגיעו, אך בעבר היא הצמידה לחלק מהבלונים שעוני עצר, וסביר להניח שהם נועדו לאפשר את פתיחת שקיות האשפה בזמן שהבלון באוויר – וכך להגדיל את פיזורו של הלכלוך ואת המפגע הסביבתי. אם יתברר שפיונגיאנג הצמידה שעוני עצר או התקן אחר כדי לפזר במכוון אשפה בלשכת הנשיא, סביר להניח שהדבר יגרור מצד דרום קוריאה תגובה חריפה מבעבר.
ג'ונג צ'נג ווק, ראש מכון מחקר לענייני ביטחון בסאול, בטוח שנחיתת הבלונים באזור המתחם היום הייתה מקרית. "לצפון קוריאה אין הטכנולוגיה הדרושה כדי להטיל בלונים על מטרות ספציפיות", אמר. לדבריו לצורך הטלה מדויקת של בלון נדרש שימוש בהתקני GPS ובמערכות חשמל שברור שאין לפיונגיאנג, וסביר להניח שמטרתו היחידה של הצפון הייתה שהבלונים ייפלו בשטח סיאול, השוכנת כשעה נסיעה בגבול בין המדינות. לשם כך סביר להניח שצפון קוריאה הביאה בחשבון שיקולים כמו תנאי מזג האוויר, כיווני הרוחות, משקלן של שקיות האשפה וכמות האוויר בבלונים.
לי אילוו, אף הוא מומחה לענייני ביטחון מדרום קוריאה, הוסיף כי גם אם לצפון קוריאה היו אמצעי ההכוונה הדרושים, הרוחות החזקות היו מונעות ממנה את האפשרות לכוון את הבלונים למטרות ספציפיות.