ממשלת לבנון מעריכה שמספר העקורים במדינה, כתוצאה מהמלחמה בין ישראל לחיזבאללה, עומד על יותר מ-1.2 מיליון איש. המדינה הענייה לא נערכה לטיפול במספר כה גדול של עקורים, ממקומות רבים ולמשך זמן רב כל כך. היא לא מסוגלת לספק לכולם תנאים ראויים, מה שמגביר את המתח, הקיים גם ככה, ברחובות לבנון.
כוחות הביטחון הלבנוניים התעמתו היום (שני) ברחוב אל-חמרא בביירות עם עקורים שהתבקשו לפנות את מבנה "חמרא סטאר". מספר מפגינים חסמו את הכביש מול המבנה בצמיגים בוערים. לבסוף, צבא לבנון נאלץ להתערב כדי להרגיע את הרוחות.
הסכסוך סביב המבנה לא החל היום. מדובר בניסיון של הבעלים לפנות משפחות עקורים שהשתקעו בו למקומות חלופיים במרכזי מקלט, כאשר העקורים מסרבים להתפנות. הבעלים של הבניין טענו לפני מספר ימים כי "הם שיתפו פעולה מה-27 בספטמבר עם משפחות עקורים שנכנסו לבניין בכוח", וכי המשפחות קיבלו יחס טוב.
המפגשים בין העקורים לאוכלוסייה המקומית, הקולטת אותם באזורים השונים בלבנון, לא תמיד קלים. חלק מהעקורים מצאו במהלך המלחמה מחסה אצל חברים או בני משפחה בעיירות וכפרים בטוחים יותר, אך לא כולם. חלקם ישנים באוהלים ברחובות ביירות וניתן לראות זאת בסרטונים ותמונות המתפרסמים מהעיר בשבועות האחרונים.
ב-9 באוקטובר דווח על עימותים בין עקורים לבנונים לכוחות הביטחון באזור שכונת עין אל-מריסה בביירות, כאשר כוחות הביטחון הגיעו לפנות אוהלים של עקורים מהמקום.
בהתייחסות למלחמה ולמשבר העקורים בלבנון אמר ראש הממשלה נג'יב מיקאתי לרשת אל ערביה: "אני מקווה שלא יתרחש סכסוך עדתי כתוצאה מהעקירה בלבנון".