ראש השב"כ רונן בר ביקר בטורקיה בחשאי ביום שבת, ונועד עם ראש הביון הטורקי (MIT) איברהים קאלין. הפגישה התקיימה על רקע דיווחים שקטאר גירשה בכירים בחמאס, ושהם הגיעו לטורקיה.
בכיר ישראלי הבהיר כי הטורקים לא יהיו מתווכים בעסקת חטופים. לדבריו, הם יכולים לסייע בלחץ על חמאס - אך הגורם המרכזי בתיווך, לאחר ההודעה הקטארית, יהיו המצרים.
מוקדם יותר היום דחה גורם דיפלומטי טורקי את הדיווחים שלפיהם חמאס העביר את משרדיו הפוליטיים לטורקיה, ואמר כי חברי ארגון הטרור רק ביקרו במדינה. "חברי הזרוע המדינית של חמאס מבקרים בטורקיה מפעם לפעם. טענות שלפיהן חמאס את משרדיו לטורקיה אינן משקפות את המציאות", אמר הגורם הטורקי.
הביקור החשאי של בר אירע לאחר שבוטל ביקורו של נשיא המדינה יצחק הרצוג בוועידת האקלים בבאקו, בין היתר, בשל סירובה של טורקיה לאפשר למטוסו של הרצוג לטוס מעליה בדרך למדינה. הדיווח על כך פורסם תחילה בכלי תקשורת מקומיים באזרבייג'ן, שם נעלבו כנראה מההודעה הישראלית על "שיקולים ביטחוניים" שגרמו לביטול, וגורמים אזרים אישרו את הדיווח ל-ynet. בישראל אישרו שהסירוב הטורקי היה אחד הגורמים לביטול, אך טענו כי לא מדובר בסיבה היחידה או העיקרית לכך.
הרצוג היה אמור להגיע לבאקו ביום שלישי לביקור של כמה שעות בלבד, ול-ynet נודע כי הטיסה לאזרבייג'ן תוכננה להיעשות עם מטוס "כנף ציון", שמשמש את ראש הממשלה וגם את הנשיא עבור ביקורים רשמיים בחו"ל. אמש נמסר מבית הנשיא כי "לאור הערכת מצב ומטעמי ביטחון נשיא המדינה החליט לבטל את נסיעתו לוועידת האקלים באזרבייג'ן". גורמים ישראלים ציינו כי מדובר בהתרעות ביטחוניות, אך בירושלים מבהירים הבוקר כי בשום שלב לא נטען שהייתה בעיה ביטחונית באזרבייג'ן עצמה.
האזרים, כאמור, לא אהבו את ההודעה הישראלית אמש (מוצאי שבת), וגורם בכיר במשרד החוץ של אזרבייג'ן אמר לאתר "קליבר" כי סיבת ביטול ביקורו של הרצוג בכלל לא קשורה לביטחון אלא לאיסור שהטילה טורקיה לאפשר למטוסו של הנשיא הרצוג להשתמש במרחב האווירי שלה. "למרבה הצער, משא ומתן אינטנסיבי בערוצים דיפלומטיים שנמשך כמה ימים לא הניב תוצאות. אזרבייג'ן מספקת קונספט כולל לקיום הוועידה ויוצרת תנאים להשתתפות כל הצדדים בה, אולם המצב סביב ביקור הנשיא הישראלי נוצר מסיבות שאינן בשליטת ארצנו", הוסיף הגורם.