צה"ל נכנס לאזור החיץ בגולן, בבוקר שאחרי נפילת משטר אסד: לפי דיווחים זרים, טנקים וכוחות חי"ר הוצבו בקו אלפא בגבול רמת הגולן, בתוך רצועת השטח המפורז, כדי למנוע כניסת מורדים, אם אלו בכלל ינסו לעשות מהלך שכזה.
בצה"ל אישרו מעט לאחר מכן כי "לאור ההתרחשויות בסוריה ובהתאם להערכת המצב והאפשרות לכניסת חמושים למרחב החיץ, צה"ל פרס כוחות באזור החיץ ובמספר נקודות הנחוצות להגנה, על מנת להבטיח את ביטחון ישובי רמת הגולן ואזרחי ישראל". בצבא הדגיש כי "צה״ל לא מתערב באירועים המתרחשים בסוריה. צה"ל ימשיך לפעול כל עוד יידרש על מנת לשמר את אזור החיץ ולהגן על מדינת ישראל ואזרחיה".
לפי הדיווחים, צה"ל העביר הלילה מסרי אזהרה למורדים שכובשים את הגולן הסורי והפילו את משטרו של בשאר אסד לא לחצות את קו אלפא, שממנו מתחיל השטח המפורז. במקביל, בפיקוד הצפון העלו כוננות והפעילו תוכניות חירום לחיזוק ההגנה בגולן - לתרחיש של פלישה לישראל ממזרח.
הלילה, כך דווח, מטוסי קרב של חיל האוויר ביצעו גלי תקיפות סביב דמשק בשעות האחרונות, במטרה להשמיד מערכי נשק מתקדם ומתקני ייצור אמצעי לחימה שעלולים ליפול לידי המורדים. בנוסף, הותקף הלילה מאגר נשק כימי בסוריה.
גורמים בצבא הסורי אמרו הלילה לרויטרס כי כוחות חיזבאללה נסוגו מהעיר אל-קוסייר במחוז חומס שבמערב המדינה, זמן קצר לפני שהמורדים למשטר אסד השתלטו עליה - ושצה"ל תקף שיירה אחת.
לפי אותם גורמים, לפחות 150 כלי רכב משוריינים ועליהם מאות אנשי חיזבאללה עזבו את העיר בשלבים. אל-קוסייר היא נתיב מרכזי להעברת נשק ולכניסה ויציאה של אנשי חיזבאללה בין סוריה ללבנון, מאז שארגון הטרור השתלט עליה ב-2013 בשלב המוקדם של מלחמת האזרחים בסוריה.
לאור ההתפתחויות הדרמטיות בסוריה, הוחלט במועצה האזורית גולן כי בארבעת הישובים הדרוזיים שבצפון הרמה הלימודים בבתי הספר יתקיימו בזום. ביתר היישובים הלימודים יתקיימו כסדרם.
במועצה האזורית גולן אמרו כי מחלקות ההגנה ביישובים הסמוכים לגבול גויסו מחדש, על מנת להבטיח את הביטחון והשקט אל מול חוסר היציבות בצד הסורי. הכניסה לשטחים החקלאיים לחקלאים העובדים מזרחית לציר 98, מצומת הבשן ועד צומת בראון, תתאפשר רק החל מהשעה 10 בבוקר, ועל פי החלטת החטיבה.
בינתיים, צה"ל ממשיך בהקמת מכשול הנדסי חדש בקו הגבול. בכל יום חופרים דחפורים של צה"ל תעלות נ"ט עמוקות ורחבות בקו המזרחי של הגבול. המטרה: לעכב כניסת מחבלים לשטח הרצועה שחוצצת בין המדינות, אם אלו ידהרו על טנדרי פיק-אפ לעבר ישראל. באוגדה 210 הקפידו לשלוח מאות לוחמים מדי חודש לפעילות מבצעית עד לתלם האחרון, כלומר עד לקו החביות שרחוק מאות רבות של מטרים מגדר הגבול, וזאת לצד טנקים וכלי הנדסה. גם הוראות הפתיחה באש השתנו, וכיום הכוחות יותר יורים ועוצרים סורים חשודים, כולל רועי צאן, שנכנסים לרצועת השטח הסמוכה לגדר המערכת.
את חוד החנית של פעילות אוגדת הגולן מובילה פלס"ר הגולן, שהוקמה השנה מחדש על בסיס יחידת ספר המדבר שנסגרה בשנה שעברה בפיקוד המרכז. הלוחמים מפלס"ר הגולן הגיעו בעיקר מהגבעות באיו"ש, הוכשרו כלוחמי חי"ר עם מומחיות לגישוש ולזיהוי שינויים בשטח, ואף לקחו חלק משמעותי בפעולה הקרקעית של צה"ל בדרום לבנון, עם גילוי והשמדה של מאות אמצעי לחימה של חיזבאללה.